+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Tonttitori » Vapaat omakotitontit » Tontin valinta ja hakeminen

Tontin valinta ja hakeminen

Seinäjoen kaupungin vapaat tontit löytyvät sähköisestä tonttien esittelypalvelusta.

Ennen tontin varaamista tulee tutustua alueen kaavamääräyksiin sekä mahdollisiin rakennustapaohjeisiin, jotta valituksi tulee sellainen tontti, johon mieleisen talon saa rakentaa.

Huomioitavia asioita ovat mm. julkisivu- ja kattomateriaalit sekä väritys, kattomuoto, kerrosluku, rakennusten sijoittaminen tontilla, maastonmuodot, ilmansuunnat.

Voimassa olevat asemakaavat, kaavaselostukset sekä mahdolliset rakennustapaohjeet löytyvät kaavoituksen sivuilta.

Tontteihin tutustuminen maastossa

Voit hyödyntää karttapalvelua myös maastossa liikkuessasi. Avaa karttapalvelu älypuhelimella tai tabletilla ja salli paikannuksen/sijainnin käyttö laitteesi asetuksissa. Tällä toiminnolla pystyt näkemään missä kohden aluetta liikut.

Huom. Muistathan kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta liikkuessasi työmaa-alueella, ettet vaaranna omaa tai muidenkaan turvallisuutta.

Tontin hakeminen

Tiedot tonteista löytyvät sähköisestä tonttien esittelypalvelusta. Myös tonttihaku tapahtuu saman järjestelmän kautta. Hakulomakkeelle pääset tonttikohtaisista tiedoista.

Hakulomakkeella tulee ilmoittaa hakijoiksi ne henkilöt, joiden nimiin kauppakirja tai vuokrasopimus tullaan myöhemmin tekemään.

Hakemuksella on pakollisena tietona omistusosuus. Kokonaismäärä on 100%, joka yleensä jaetaan hakijoiden kesken 50/50. Osuudet voivat olla myös esim. 49/51, mikäli toisella osapuolella on käyttämättä ensiasunnon ostajan varainsiirtoveron verovapaus tai mikäli sen käyttäminen halutaan säästää myöhempään. Ks. verohallinnon ohje.

Tutustukaa huolellisesti alueen kaavamääräyksiin jo ennen tontin varaamista, jotta tulee valituksi sellainen tontti, jolle haluamanne talon saa rakentaa. Tontteihin kannattaa käydä tutustumassa myös paikan päällä maastossa. Kun avaat mobiililaitteessasi karttapalvelun ja sallit paikannuksen, näet kartalta sijaintisi ja samalla näet miltä tontit näyttävät maastosta käsin.

Hakulomakkeella on määritelty varausajat päättymään aina neljännesvuosittain. Varausmaksu on 100 €/kk ja se laskutetaan yhdellä laskulla hakemukseen merkittyyn varauksen päättymiseen saakka. Varausta on mahdollista tarpeen vaatiessa jatkaa ja sitä on mahdollista pitää voimassa yhteensä noin vuoden verran. Varausmaksut hyvitetään tontin kauppahinnasta tai vuokrasta, mutta niitä ei palauteta, mikäli tonttivarauksesta luopuu. Varauspäätöksistä (myös jatkopäätöksistä) laskutetaan lisäksi päätösmaksu 50 €, jota ei hyvitetä.

Oikopolut

Vapaat tontit -karttapalvelu Hakuehdot (pdf, 0.11 Mt) Rakentamisen oheiskuluja (pdf, 0.01 Mt) Tonttihinnat (pdf, 0.02 Mt) Hakulomake (vakio) (pdf, 0.03 Mt)

Seinäjoen kaupunki

Kiinteistö- ja paikkatietopalvelut

Käyntiosoite: Palvelupiste Alvari, Alvar Aallon katu 10E

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

Palveluvastaava, pientalotontit Tarja Karhu

p. 040 528 6985, tarja.karhuseinajoki.fi


Kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro
p. 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi