Kesätöiden haku alkaa 23.1.2023, ja töitä haetaan sähköisesti kuntarekry.fi kautta haun sulkeutumiseen asti 5.3.2023. Valinta tapahtuu arvonnalla (paitsi ajoleikkurinkuljettajat ja koko kauden puistotyöntekijät), ja valituille lähtee kutsut huhtikuuhun mennessä. Toukokuun jaksoille on yleensä hyvin nuorisopaikkoja tarjolla.

Seinäjoen kaupunki työllistää kesällä noin 80 nuorta erilaisiin viheralueiden kunnossapitoon liittyviin työtehtäviin. Valittavilta työntekijöiltä edellytämme suomenkielen taitoa, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. Työajankohdan suhteen voi esittää toivomuksia hakuvaiheessa.

Grace Foya työskentelee mm. Muusanpuistossa kesätöissä

  • Toukokuun noin 5 vk kunnossapitotyöt alkaen 2.5.2023, sopivat esimerkiksi 18–24 -vuotiaille abeille, valmistuville ammattikoululaisille ja työttömille. Työ on ulkotyötä. Työtehtäviin kuuluu pääasiassa kevätsiivousta, eli haravointia ja roskien keräystä puistoissa ja viheralueilla. Tälle työjaksolle valitaan hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella.
  • 5 vk kunnossapitotöihin valitaan arvonnan perusteella työn alkuun mennessä 18 vuotta täyttäneitä nuoria. Työ on ulkotyötä. Ensimmäinen ryhmä aloittaa 5.6. ja toinen ryhmä 10.7. toimii ruohonleikkaajina, ja osa toimii puistotyöntekijöiden työparina kaupungin viheralueilla, pääasiassa kasvillisuuden hoitotöissä.
  • 2 vk kunnossapitotöihin valitaan arvonnan perusteella työn alkuun mennessä 15-17 vuoden ikäisiä nuoria. Toivomuksen itselle sopivasta jaksosta voi esittää hakemuksessa. Työ on ulkotyötä. Työhön kuuluu viheralueiden kunnossapitotöitä mm. istutusryhmien kitkentää kokeneempien puistotyöntekijöiden työparina.
  • Haku näihin kaikkiin kuntarekry.fi kautta, hakukoodilla 495345.

Ruohonleikkuuseen haemme ajoleikkurin kuljettajiksi 18 vuotta täyttäneitä huolellisia henkilöitä, 2-3 kuukauden työsuhteeseen. Vaatimuksena on vähintään B-ajokortti. Näitä paikkoja on rajoitetusti ja valinnat tapahtuvat haastattelun perusteella. Haku kuntarekry.fi kautta hakukoodilla 495422.

Koko kesän mittaisiin kausitöihin (puistojen, liikennealueiden ja kiinteistöjen viheralueiden kunnossapitotöihin) haetaan 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Kausityöntekijät työskentelevät oman hoitoalueensa vastaavana koko kesän ajan (touko-syyskuu). Näitä paikkoja on rajoitetusti ja valinnat tapahtuvat haastattelun perusteella. Palkkaus riippuu ammattitaidosta ja työkokemuksesta. Ota yhteyttä suoraan puistotoimeen, tai kuntarekry.fi hakukoodilla 494800.