Kesätöiden haku alkaa 7.2.2022, ja töitä haetaan sähköisesti kuntarekry.fi kautta koodilla 411226, 13.3.2022 sulkeutumiseen asti. Valinta tapahtuu arpomalla (paitsi ruohonleikkaajat ja kausityöntekijät), ja valituille lähtee kutsut huhtikuuhun mennessä. Toukokuun jaksoille on yleensä hyvin koululaispaikkoja tarjolla.

Seinäjoen kaupungin puistotoimi työllistää kesällä noin 50 nuorta erilaisiin viheralueiden kunnossapitoon liittyviin työtehtäviin. Valittavilta työntekijöiltä edellytämme suomen kielen taitoa, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. Työajankohdan suhteen voi esittää toivomuksia hakuvaiheessa.

Grace Foya työskentelee mm. Muusanpuistossa kesätöissä

  • Toukokuun noin 4 vk kunnossapitotyöt alkaen 9.5.2022, sopivat esimerkiksi 18–24 -vuotiaille abeille, valmistuville ammattikoululaisille ja työttömille. Työ on ulkotyötä. Työtehtäviin kuuluu pääasiassa kevätsiivousta, eli haravointia ja roskien keräystä puistoissa ja viheralueilla. Tälle työjaksolle valitaan hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella.
  • 5 vk kunnossapitotöihin valitaan arvonnan perusteella työn alkuun 6.6.2022 mennessä 18 vuotta täyttäneitä nuoria. Työ on ulkotyötä. Ensimmäinen ryhmä aloittaa kesäkuun alkupuolella ja toinen ryhmä heinäkuun alkupuolella. Osa työntekijöistä toimii kokeneempien puistotyöntekijöiden työparina kaupungin eri hoitoalueilla, pääasiassa kasvillisuuden hoitotöissä.
  • 2 vk kunnossapitotöihin valitaan arvonnan perusteella työn alkuun 13.6.2022 mennessä 15-17 vuoden ikäisiä nuoria. Toivomuksen ajankohdasta voi esittää hakemuksessa. Työ on ulkotyötä. Työhön kuuluu viheralueiden kunnossapitotöitä mm. istutusryhmien kitkentää kantakaupungin, Peräseinäjoen sekä Ylistaron alueilla.

Ruohonleikkuuseen tarvitsemme ajoleikkurin kuljettajiksi 18 vuotta täyttäneitä huolellisia henkilöitä, 2-3 kuukauden työsuhteeseen. Vaatimuksena on vähintään B-ajokortti. Näitä paikkoja on rajoitetusti ja valinnat tapahtuvat haastattelun perusteella. Haku kuntarekry.fi kautta hakukoodilla 411183.

Koko kesän mittaisiin kausitöihin (puistojen, liikennealueiden ja kiinteistöjen viheralueiden kunnossapitotöihin) haetaan 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Kausityöntekijät työskentelevät oman hoitoalueensa vastaavana koko kesän ajan (touko-syyskuu). Näitä paikkoja on rajoitetusti ja valinnat tapahtuvat haastattelun perusteella. Palkkaus riippuu ammattitaidosta ja kokemuksesta. Ota yhteyttä suoraan puistotoimeen, jos kiinnostuit.