Seinäjoen kaupungilla on käytössä kaupunkipyöräjärjestelmä yhteistyössä Easybiken kanssa. Pyörät ovat käytössä vuoden 2021 loppuun saakka. Käytössä on 40 kaupunkipyörää, jotka sijoittuvat 14 eri kaupunkipyöräasemalle pitkin kaupunkia. Kaupunkipyörien käyttö on maksullista, ja niiden vuokraaminen tapahtuu Easybike-puhelinsovelluksen kautta.

Käyttö ja kaupunkipyöräasemat

Kaupunkipyörien käyttöön tarvitaan Easybike-puhelinsovellus. Sovellukseen tunnistaudutaan käyttöönoton yhteydessä. Ajon kestoksi on valittavissa kerta-ajo 30 minuuttia, päivälippu tai pidempi kausilippu. Opiskelijat saavat alennusta osassa lipputyyppejä. Pyörävuokran hinnaston voi tarkistaa Easybike-puhelinsovelluksesta tai verkkosivuilta.

Pyörä otetaan käyttöön ja palautetaan jollekin merkityistä kaupunkipyöräasemista. Löydät pyöräpysäkit ja vapaat pyörät sovelluksen kartalta, kaupunkipyöräasemien yhteydessä olevasta kyltistä tai kaupungin karttapalvelusta.

Pyöräasema hyödyntää Bluetooth-yhteyttä, joten sen on oltava puhelimen asetuksista päällä. Pyörä otetaan skannaamalla pyörään kiinnitetyn QR-koodin tiedot. Pyörän lukko avautuu automaattisesti. Kun palautat pyörän, on lukko suljettava manuaalisesti. Tarkista, että sovelluksen mukaan matka on päättynyt onnistuneesti.

Väärin pysäköity tai vahingoittunut pyörä

Väärässä paikassa olevasta kaupunkipyörästä ei tarvitse tehdä erikseen ilmoitusta. Pyörissä on paikantimet, joiden ansiosta kaupunkipyörien sijainti on Easybiken tiedossa. Pyöriä palautetaan asemille säännöllisin väliajoin.

Jos havaitset rikkinäisen pyörän, voit tehdä vikailmoituksen Easybike-sovelluksen kautta. Pyörää, josta on tehty vikailmoitus, ei voi ottaa sovelluksen kautta käyttöön, vaan se jää odottamaan huoltoon noutamista.

Pyörät

Pyörät ovat kolmivaihteisia, ja kooltaan 26’’. Pyörän SmartLock-lukko avautuu automaattisesti, kun pyörä otetaan käyttöön, mutta se suljetaan manuaalisesti. Pyörän etuosassa on kori, ja satulan korkeus on säädettävissä pikasäätimellä. Pyöräasemat rajataan geofence-tekniikalla ei-kiinteiksi pyöräasemiksi.

Easybike vastaa Easybike-puhelinsovelluksen toiminnasta ja pyörien huollosta, siirtämisestä asemien välillä sekä palautteen käsittelystä. Kaupunki tarjoaa asemapaikkojen pyörätelineet yrityksen käytettäväksi.

Vuonna 2017 Tampereella perustettu Easybike tekee kaupunkipyöräjärjestelmiä. Easybiken toteuttamat kaupunkipyöräjärjestelmät löytyvät Seinäjoen lisäksi Tampereelta, Joensuusta, Porista ja Raumalta.

Yhteyshenkilö:
Pauliina Kivineva
pauliina.kivineva@seinajoki.fi
p. 044 921 9974