Seinäjoen kaupunki järjestää Seinäjoen alueelta löytyneiden lemmikkieläinten hoidon omana toimintana. Löytöeläinten hoitopaikka sijaitsee osoitteessa Ravitie 8, Seinäjoki.

Löytyneistä tai kadonneista lemmikkieläimistä voi ilmoittaa numeroon: 040 775 7048. Numero päivystää arkisin klo 9-15, viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 10-14. Tiloissa on myös ympärivuorokautinen löytökissojen, -koirien ja -kanien tuontimahdollisuus. Tuodessasi eläintä, soita ovessa olevaan vartiointipalvelun numeroon 0400 987 765. Vartija tulee avaamaan oven ja ottaa ylös löytäjän ja eläimen tiedot. Viesti löydetystä eläimestä menee löytöeläinpalveluun.

Omistaja saa noutaa löydetyn eläimen ainoastaan soittamalla löytöeläinpalvelun numeroon yllä olevina aikoina. Vartija ei koskaan luovuta eläintä takaisin omistajalleen.

Muut ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kunnat ovat tehneet sopimukset yksityisten palveluntuottajien kanssa löytöeläinten talteenotosta ja säilytyksestä.

Löytöeläimiä säilytetään 15 vrk:n ajan, mikäli omistaja ei ole niitä sitä ennen noutanut. Hoitopäivistä peritään maksu eläimen omistajalta.