Sahalammen koirapuistossa on roskis koiran jätteille

Seinäjoen kaupungin alueella on viisi koirapuistoa.
  • Kasperi, Vuoritie 155 (kaksiosainen)
  • Nurmo, Keski-Nurmontie 3 (kaksiosainen)
  • Hyllykallio/Kertunlaakso, Kivisaarentie 34
  • Huhtala, Koskenalantie 4 (kaksiosainen)
  • Ylistaro Halkosaari, Santintien päässä
Alueet erikseen isoille ja pienille koirille on eriytetty Sahalammella

Pidetään yhdessä kadut puhtaina!

Yksi suurimmista ongelmista pientaloalueilla on, että missään ei ole roskakoreja kakkapusseja varten. Kun koiransa tuotoksia kuljettaa kuumana kesäpäivänä viiden kilometrin lenkin ympäri katuja, huonolla tuurilla kakat leviävät hiutuneesta pussista kengille juuri kun pääsee taas kotikadulleen. Jos roskiksia olisi enemmän, useammat lemmikkiensä lenkittäjät keräisivät koiriensa läjät.

Kirkkokadulla on koirienkin jätteille tarkoitettu roskis

Koirankakkaroskis on pientalon ulkoroskis, johon roskiksen omistaja on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa koirankakkapussiin noukitut pökäleet. Koirankakkaroskis-tarran voit kiinnittää oman omakotitalon roskikseen, tai taloyhtiön luvalla taloyhtiön roskikseen. Tulosta tarra tästä

Tarroja voi hakea ilmaiseksi Seinäjoen kaupungintalon infosta, Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki. Tarroja saa myös puistotoimelta (Huhtalantie 10) sekä Kaupunkiympäristön asiakaspalvelupiste Alvarista (Alvar Aallon katu 10). Lisätietoja koirankakkaroskiksista.

Koirankakkapussitelineet

Kantakaupunkiin, Nurmon keskustaan ja Peräseinäjoelle on vuonna 2017 asennettu kakkapussitelineitä koiranomistajien hyödynnettäväksi. TiksPac-koirankakkapussit ovat täysin kompostoituvia ja biohajoavia eurooppalaisen standardin EN-13432 mukaisesti, joten ne voi huoletta laittaa omaan kompostiin. Lisätietoa pussimateriaalista.