Seinäjoen kaupunki pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden saavutettavuusdirektiivin edellyttämällä tavalla. Tämä toteuduu digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.seinajoki.fi-verkkosivustoa. Seinajoki.fi verkkosivusto on julkaistu 29.4.2020

Saavutettavuuden tila

Seinäjoen kaupungin verkkosivusto täyttää Verkkosisällön saavutettavuusperiaatteiden WCAG) 2.1-tason AA vaatimukset osittain. Vaatimuksen noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä: Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 noudattamatta jättäminen.

  • Kuvagallerian kuvien tekstivastineet ovat puutteellisia. (WCAG 1.1.1, 2.4.4)
  • Sivustolla on upotettua visuaalista sisältöä (videot, kartat, erillinen HTML-sivu), jota ei ole nimetty ruudunlukijan käyttäjälle ymmärrettävästi. (WCAG 1.1.1)
  • Karttapalvelu ei ole täysin saavutettava. Kartan kontrastit ovat heikot, eikä kaikkiin kontrolleihin ei myöskään pääse näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmalla. Kaikki kartan tarjoama sisältö ei ole tarjolla sivustolla vaihtoehtoisessa muodossa. (WCAG 1.1.1, 2.1.1, 2.4.7)
  • Yhteystietojen hakutoiminnossa aakkosrajaus vaikeuttaa näppäimistön ja etenkin ruudunlukuohjelman avulla navigointia, koska kohdistus kulkee kaikkien kirjainten läpi ennen tuloksiin pääsemistä. Organisaatiorajauksen esittäminen ja rajauksen poistaminen ei ole helposti ruudunlukuohjelman käyttäjän ymmärrettävissä. (WCAG 1.1.1, 2.4.3, 4.1.2)

Seuraava sisältö ei ole saavutettavissa, koska sovellettava lainsäädäntö (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019) ei kata sitä:

  • Aiemmin kuin 23.9.2020 tuotettujen ja julkaistujen videoiden sisältö ei ole tarjolla tekstitettynä tai kuvailutulkkauksen avulla. Lainsäädäntö ei vaadi niiden saavutettavuutta takautuvasti. (WCAG 1.2.2, 1.2.3, 1.2.5)

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 15.6.2021.

Seloste perustuu kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset.

Palaute ja yhteystiedot

Voit antaa palautetta saavutettavuudesta https://kartat.seinajoki.fi/eFeedback/ tai kirjaamo@seinajoki.fi.

Seinäjoen kaupungin palveluiden saavutettavuudesta vastaa viestintäyksikkö, p. 044 425 5061, viestinta@seinajoki.fi

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta verkkosivuston ylläpitäjälle edellä mainitun palvelukanavan kautta. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)