Eläinsuojelulain tarkoitus on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Lain avulla pyritään myös edistämään eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuollon praktikkoeläinlääkärit sekä valvontaeläinlääkäri hoitavat eläinsuojeluasioita. Eläinsuojelutarkastus voidaan tehdä, mikäli on epäily eläinsuojelulainsäädännön rikkomisesta. Ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa. Eläinlääkärit tekevät eläinsuojelutarkastuksen saatuaan ilmoituksen mahdollisesta eläinsuojelusäädännön rikkomisesta.

Mihin voin ilmoittaa epäillystä eläinsuojelurikkomuksesta?

Mikäli tiedossasi on eläinten huonoa kohtelua, pyydämme teitä tekemään sähköisen eläinsuojeluilmoituksen, tai ottaa yhteyttä valvontaeläinlääkäriin sähköpostilla valvontaelainlaakari@seinajoki.fi

Ilmoitusta tehdessäsi on erittäin tärkeää tietää ilmoituksen kohteen nimi ja osoite, jotta tarkastaja löytää paikalle!

Kiireellisessä eläinsuojelutapauksessa virka-ajan ulkopuolella voit ottaa yhteyttä poliisiin tai eläinlääkäripäivystysnumeroon.

Koirien haukkuminen tai vastaavat ympäristölle haittaa aiheuttavat asiat eivät pääsääntöisesti ole eläinsuojeluasioita, vaan tällaisessa tapauksissa on syytä ensisijaisesti ottaa yhteyttä eläimen omistajaan ja pyrkiä tätä kautta selvittämään asia.

Eläinsuojeluvalvontaa tehdään myös ilman erillistä epäilyä eläimen huonosta kohtelusta ammattimaisesti toimiviin eläintenpitoyksiköihin.