Hautauskäytäntö

  1. Seinäjoen kaupungin eläinten hautausmaa on tarkoitettu vain seinäjokelaisten käyttöön. Hautaaminen on toistaiseksi maksutonta.
  2. Ensisijaisesti tulee harkita lemmikkieläimen hautaamista omalle pihalle. Varteenotettava vaihtoehto on myös lemmikin tuhkaus – toimijoita on Etelä-Pohjanmaallakin. Rivi- tai kerrostalon pihaan hautaamiselle pitää pyytää taloyhtiöltä lupa. Lisätietoja ja ohjeita saa tarvittaessa ympäristöviranomaisilta.
  3. Alue on tarkoitettu koirien, kissojen, jyrsijöiden, lintujen sekä muiden pienlemmikkien hautapaikaksi.
  4. Eläimen haltija vastaa omatoimisesti eläimensä hautaamisesta, hautapaikan viimeistelystä ja kunnossapidosta. Hautausmaa on käytettävissä ympäri vuoden. Talvihautausta varten kaupungin puistotoimi kaivaa valmista hautauomaa ja toimittaa hiekan haudan peittämistä varten.
  5. Hautausjärjestystä tulee noudattaa. Eläin haudataan edellisen hautapaikan viereen, turhia välejä ei saa jäädä!
  6. Eläimet haudataan joko sellaisenaan, tuhkattuna, maatuvaan rasiaan, arkkuun tai maatuvaan kankaaseen käärittynä. Maatumattomien kääreiden, kuten muovipussien, käyttö ei ole suotavaa.
  7. Hauta tulee viimeistellä, kun maan painuminen on lakannut, sekä merkitä muistomerkillä, esimerkiksi puisella tai kivisellä laatalla. Ristin ja ristiaiheiden käyttö eläimen haudalla ei ole suotavaa.

Lain velvoittamat minimihautaussyvyydet:

  • Yli 40 kilon painoinen lemmikki vähintään 1 m syvyyteen
  • Alle 40 kilon painoinen lemmikki vähintään 0,5 m syvyyteen

Lisätietoja: Seinäjoen kaupungin puistotoimisto p. (06) 416 2512