Seinäjoen kaupungilla on tarjolla runsaasti tontteja eri puolilla kaupunkia. Haluamme pitää omakotitonttien hinnat maltillisina, jotta mahdollisimman monella perheellä olisi mahdollisuus oman kodin rakentamiseen.

Tonttihuutokauppa

Huutokauppa alkaa 1.10.2021 klo 00.01. Myytävät tontit ovat Auneksentie 57 Niemistöstä ja Vainiosaarentie 12 Halkosaaresta. Lue lisää huutokauppasivuilta ja käy huutamassa Huutokaupat.comin palvelussa.

Jatkuva tonttihaku

Seinäjoella on jatkuvassa haussa lähes 200 tonttia eri puolilla kaupunkia. Vapaita tontteja on tarjolla niin maaseudun rauhasta kuin tiheämpäänkin asutuilta alueilta. Seinäjoen kaupunkikeskustaa lähimpänä olevat tontit löytyvät Niemistöstä, Karhuvuoresta sekä keskustan eteläpuolella Pajuluomalta.

Karhuvuoren alueella on vielä muutamia tontteja Mesikämmenen varrella, mitkä ovat kaikkien vapaasti varattavissa. Pajuluoman alueella on ensirakentajille runsaasti tontteja tarjolla ja jos aiemmin rakennetusta kodista on jouduttu luopumaan erityisestä syystä esim. työttömyys, sairaus tai muu vastaava, voi suurta osaa niistä hakea omaan asumiseen rakennettavaksi myös aiemmin (yli 5 v sitten) rakentaneet.

Muita viihtyisiä ja erilaisia asuntoalueita löytyy eri puolilta Seinäjokea.
Nurmon Latikassa on tarjolla isoja tontteja maaseudun rauhassa kodillesi. Nurmon keskukseen ja siellä sijaitsevien palveluiden ääreen pääset muutamassa minuutissa, eikä Seinäjoen keskustaan tai Kivisaaren alueen kauppapalvelujen ääreenkään ole pitkä matka. Nurmon Kourassa voit puolestasi valita kodillesi rauhallisen jokirantatontin, johon voit halutessasi rakentaa myös rantasaunan. Kouran kylä on viihtyisä ja yhteisöllinen asuinalue, josta ajelet kuitenkin tarpeen vaatiessa parissakymmenessä minuutissa kaupunkikeskustaan.

Ylistarossa on tontteja tarjolla oman kodin rakentamiseen mm. kirkonkylällä, Ritamäellä ja Kylänpäässä. Mäki-Pohdon alueella on mahdollisuus myös hevostallitontin ostoon. Vireys, kökkähenki, lapsiystävällisyys ja maanläheisyys muodostavat täällä hyvän maaseutuasumisen peruskivet. Ylistaron valttina ovat myös lyhyet työssäkäyntietäisyydet kaupunkikeskuksiin Seinäjoelle (25 min.) ja Vaasaan (35 min.).

Peräseinäjoen kirkonkylä ja sen välittömässä läheisyydessä oleva Kalajärvi muodostavat kauniin maalaistaajaman. Kalajärven alueella on tarjolla runsaasti myös mökkitontteja, jotka ovat ostettavissa tai vuokrattavissa loma-asuntoasi varten. Peräseinäjoki tarjoaa paljon erilaisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Kaupungin keskustaan ajat 15-30 minuutissa.

Uusien tonttien hakuaika on yleensä alkuvuodesta. Talven 2021-2022 tonttihakuun on alustavasti esitetty, että haettavaksi tulisi omakotitontit Kärjen Säätykadulta, paritalotontit Kärjen Aateliskadulta ja lisäksi tontteja Hallilanvuoren laajennusalueelta. Hakuun tulevat tontit varmistuvat, kun ensi vuoden kadunrakentamisen budjetti ja aikataulut on vahvistettu. Myös tonttien hinnoittelusta päätetään loppuvuodesta.

Tutustu tonttitarjontaamme sähköisessä tonttien esittely- ja hakupalvelussa. Karttapalvelun menuvalikosta voit valita kartalla näkyvät tiedot ja näet missä sijaitsevat sinua kiinnostavat palvelut kyseisellä alueella.