Seinäjoen kaupungilla on tarjolla runsaasti tontteja eri puolilla kaupunkia. Suurin osa tonteistamme on vapaasti varattavissa oman kodin rakentamiseen. Haluamme pitää omakotitonttien hinnat maltillisina, jotta mahdollisimman monella perheellä olisi mahdollisuus oman kodin rakentamiseen.

Tonttihaku 2021

Tonttihaku alkaa keskiviikkona 27.1.2021 ja päättyy 16.2.2021. Hakuun tulee yhteensä 50 tonttia oman kodin rakentajille. Tontit sijoittuvat Karhuvuoren, Pajuluoman, Veneskosken sekä Peräseinäjoen Koukkarin alueille. Lisäksi Kalajärven tonttitarjonta täydentyy yhdellä vanhemman mökkialueen loma-asuntotontilla. Tonttihakuun liittyvää tietoa päivitetään Tonttihaku 2021 -sivulle.

Tonttihuutokauppa

Tällä hetkellä on meneillään myös huutokauppa, jossa kaupunki myy neljä tonttia kaupungin eri asuntoalueilta eniten tarjoavalle. Tontteja on huudettavana Simunan, Pajuluoman, Niemistön sekä Halkosaaren alueilta. Huutokauppa alkoi keskiviikkona 16.12.2020 ja jatkuu 6.3.2021 saakka, joten kohteisiin ehtii tutustua hyvin ennen huutokaupan päättymistä. Huudettavat kohteet löydät Seinäjoen sivuilta Huutokaupat.comista.

Jatkuvan haun tontit

Vapaita tontteja on tarjolla niin maaseudun rauhasta kuin tiheämpäänkin asutuilta alueilta. Seinäjoen kaupunkikeskustaa lähimpänä olevat tontit löytyvät Niemistöstä ja Tanelinrannan Karhuvuoresta sekä keskustan eteläpuolella Kärjestä ja Pajuluomalta.

Muita viihtyisiä ja erilaisia asuntoalueita löytyy eri puolilta Seinäjokea.
Nurmon Latikassa on tarjolla isoja tontteja maaseudun rauhassa kodillesi. Nurmon keskukseen ja siellä sijaitsevien palveluiden ääreen pääset muutamassa minuutissa, eikä Seinäjoen keskustaan tai Kivisaaren alueen kauppapalvelujen ääreenkään ole pitkä matka. Nurmon Kourassa voit puolestasi valita kodillesi rauhallisen jokirantatontin, johon voit halutessasi rakentaa myös rantasaunan. Kouran kylä on viihtyisä ja yhteisöllinen asuinalue, josta ajelet kuitenkin tarpeen vaatiessa parissakymmenessä minuutissa kaupunkikeskustaan.

Ylistarossa on tontteja tarjolla oman kodin rakentamiseen mm. kirkonkylällä, Ritamäellä ja Kylänpäässä. Mäki-Pohdon alueella on mahdollisuus myös hevostallitontin ostoon. Vireys, kökkähenki, lapsiystävällisyys ja maanläheisyys muodostavat täällä hyvän maaseutuasumisen peruskivet. Ylistaron valttina ovat myös lyhyet työssäkäyntietäisyydet kaupunkikeskuksiin Seinäjoelle (25 min.) ja Vaasaan (35 min.).

Peräseinäjoen kirkonkylä ja sen välittömässä läheisyydessä oleva Kalajärvi muodostavat kauniin maalaistaajaman. Kalajärven alueella on tarjolla runsaasti myös mökkitontteja, jotka ovat ostettavissa tai vuokrattavissa loma-asuntoasi varten. Peräseinäjoki tarjoaa paljon erilaisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Kaupungin keskustaan ajat 15-30 minuutissa.

Tutustu tonttitarjontaamme sähköisessä tonttien esittely- ja hakupalvelussa. Sivun menuvalikosta voit valita kartalla näkyvät tiedot ja näet missä sijaitsevat sinua kiinnostavat palvelut kyseisellä alueella.