Tee meluilmoitus toiminnasta, joka aiheuttaa poikkeuksellisen voimakasta melua tai tärinää. Esimerkiksi kun suunnittelet tapahtumaa, jossa käytetään äänentoistolaitteistoa, ota yhteyttä ympäristönsuojeluun. Myös rakentamiseen liittyvät toiminnot voivat tarvita meluilmoituksen tekemisen.

Seinäjoen ympäristönsuojelumääräyksissä on annettu meluilmoitusvelvollisuutta keventäviä määräyksiä. Esimerkiksi yöaikainen lumenauraus ja poikkeuksellisista olosuhteista johtuva jätteenkuljetuksen aikaistuminen aamusta tai myöhentyminen illasta ei vaadi meluilmoituksen tekemistä. Myös päiväaikaan sijoittuvia tapahtumia ja rakentamistoimia on vapautettu meluilmoituksen tekemisestä ympäristönsuojelumääräysten ehtojen perusteella. Aina kannattaa ottaa yhteyttä ympäristönsuojeluun, niin mietitään yhdessä, tarvitseeko meluilmoitusta tehdä. Vaikka meluilmoitusta ei tarvita, on melua aiheuttavista toimista ja niiden kestosta ilmoitettava naapureille.

Sähköinen meluilmoitus

Meluilmoitus jätetään Seinäjoen kaupungin sähköisen asiointipalvelun kautta. Sähköinen ePermit-palvelu toimii parhaiten tällä hetkellä Chrome- ja Mozilla Firefox- selaimilla.

Jätä meluilmoitus tästä