Seinäjoen soolotalkoot ovat päättyneet vuodelta 2021. Kiitos osallistuneille. Ensi vuonna talkoillaan lisää.

Komealupiinin torjunta toteutetaan kampanjassa ensisijaisesti kukkia keräämällä ja sillä tavoin uusien siementen vähentämisenä. Jos maasta nousee uusia kukkia, on ne hyvä kerätä maljakkoon. Lupiinia voi Seinäjoella torjua kaikilla kaupungin omistamilla mailla, esimerkiksi katujen varressa.

Lupiinin pääkukinta-aika alkaa olla ohi ja kukista on kehittynyt siemenpalkoja. Lupiinia voi edelleen torjua keräämällä niitä säkkeihin ja hävittämällä ne poltettavan jätteen seassa. Soolotalkoo paikoissa säkit voi jättää kyltin läheisyyteen, josta ne noudetaan. Jätesäkkejä on saatavilla Kaupunkiympäristön asiakaspalvelupisteestä ja Seinäjoki Infosta kaupungintalolta.

Kukkia saa kerätä kaikilta yleisiltä alueilta Seinäjoella. Ethän kuitenkaan kulje yksityispihoille, jotka saattavat rajautua lupiinikasvustoihin. Soolotalkoo paikat on merkitty karttoihin. Lisätietoa lupiinin torjunnasta ja haitoista löytyy vieraslajit.fi -sivustolta.

Vuoritien kevyenliikenteen väylän vierusta. Huomiothan, ettet mene yksityispihoihin. Vuoritien varrella voit jättää säkkejä kadun varteen muissakin kuin kyltti kohdassa.
Tanelinrannan kuntorata. Karttaan merkityissä kohteisssä on varmistettu lupiinikasvustoa.
Jouppilanvuoren rinnekeskuksen ja kuntoradan alueella voi torjua lupiinin leviämistä kaikkialla. Rinnealueella kulkee maastopyöräreittejä, joille ei saa aiheuttaa häiriötä.