Seinäjoen soolotalkoot ovat päättyneet vuodelta 2021. Kiitos osallistuneille. Ensi vuonna talkoillaan lisää.

Jättipalsamit revitään maasta juurineen. Yksittäiset yksilöt voi polkea maahan murskaten kukat ja varren mahdollisimman hyvin, mutta suuremmat määrät kerätään jätesäkkeihin. Jätesäkkejä on saatavilla Kaupunkiympäristön asiakaspalvelupisteestä ja Seinäjoki Infosta kaupungintalolta. Kitkentäjätteet voi säkeissä jättää Soolotalkoo paikan viereen tien varteen. Älä mene siementävän jättipalsamikasvuston sekaan, jotta siemenet eivät leviä vaatteissasi.

Jättipalsamin kitkentä vaatii maanomistajan luvan, koska kasvi poistetaan kokonaan. Kaupungin mailla kitkentää voi tehdä kaikilla alueilla. Olemme merkinneet pari paikkaa kaupungin alueilta (paikat täydentyvät kesän aikana). Mahdollisista muista jättipalsamialueista voi kysyä kaupungin maanomistustietoja Eija Rintamäeltä eija.rintamaki@seinajoki.fi, p. 0503559783 / puistotoimelta puisto@seinajoki.fi. Samalla on hyvä sopia paikka, johon kitkentäjäte jätetään noutoa varten.

Lisätietoja jättipalsamin tunnistamisesta, haitoista ja torjunnasta löytyy vieraslajit.fi -sivustolta.

Mikonraitin päässä hiekkapolun molemmin puolin.
Pajuluoman varressa tenniskenttien takana on torjunta-alue. Soolotalkoot kyltti on kävelytien vieressä ja sieltä on niitetty polku torjunta-alueelle. Soolotalkoo-kyltin yhteydessä on jätesäkkejä postilaatikossa.
Lakeudentiellä kitkentäalue näkyy jalkakäytävältä. Soolotalkoo-kyltin yhteydessä on jätesäkkejä postilaatikossa.