Seinäjoki osallistuu valtakunnalliseen Soolotalkoot kampanjaan, jossa kannustetaan vieraslajien torjunnasta kiinnostuneita osallistumaan komealupiinin ja jättipalsamin torjuntaan. Soolotalkoisiin voi ilmoittautua kampanjan sivulla olevan lomakkeen kautta ja lataamalla iNaturalist -sovelluksen. Ilmoittautuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Seinäjoella kuitenkin kannustamme osallistumaan vieraslajientorjuntaan matalalla kynnyksellä, joten sovellus ja ilmoittautuminen eivät ole ehtona osallistumiselle käytännön torjuntaan.

Näin liityt mukaan viralliseen Soolotalkoot -kampanjaan:

  1. Tutustu kampanjaan Vieraslajit.fi -sivuston kampanjasivulla.
  2. Lataa puhelimeesi iNaturalist -sovellus ja rekisteröidy iNaturalist -käyttäjäksi. Ilmoittaudu mukaan kampanjassa käytettäviin iNaturalist- vieraslajiprojekteihin.
  3. Ilmoita osallistujatietosi ja iNaturalist -käyttäjänimesi kampanjasivujen lomakkeella (osallistut myös tuotepalkintojen arvontaan).
  4. Ilmoita vieraslajihavaintojasi ja torjuntatekojasi iNaturalistin kautta.
  5. Suomen luonnon päivänä 28.8. palkitaan ahkerin soolotalkoilija- tai talkooporukka kunniakirjoin sekä Suomen luonto -lehden vuosikerralla. Kaikkien julkistetaan kaikkien osallistujien kesken arvottavien tuotepalkintojen voittajat.

Jos havaitset vieraslajeja Seinäjoen alueella, voit lisäksi ilmoittaa havainnoistasi palautepalvelun kautta.

Kannustamme talonyhtiöitä ja yksityisiä maanomistajia torjumaan myös kurttulehtiruusua sekä komealupiinia ja jättipalsamia omilta pihoiltaan.