+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Tonttitori » Vapaat omakotitontit » Tontin varaaminen ja lunastaminen

Tontin varaaminen ja lunastaminen

Tontin varaaminen

Seinäjoen vapaita tontteja haetaan sähköisesti eTontti-palvelussa. Palveluun pääset, kun klikkaat karttapalvelussa mieleisesi tontin lisätiedoissa olevaa "Hae tonttia" -painiketta.

Jatkuvassa haussa olevat tontit varataan hakemusten saapumisjärjestyksessä ensimmäiselle hakuehdot täyttävälle hakijalle. Myyntiinrakentajat voivat hakea uutta tonttia, mikäli edellinen tontti on lunastettu ja rakenteilla. Uusien alueiden tonttihausta ja hakuehdoista kuulutetaan erikseen kaupungin nettisivuilla sekä lehdessä.

Tonttia voi pitää varattuna yhteensä n. vuoden verran. Varauksen voi ottaa lyhemmäksikin ajaksi kerrallaan ja jatkaa halutessaan.

Varausmaksu on omakotitonttien osalta 100 €/kk ja AP-tonttien osalta 900 €/6kk. Lisäksi peritään päätösmaksu 50 €. Varausmaksu laskutetaan yhdellä laskulla koko varausajalta. Varausmaksu hyvitetään tontin hinnassa tai vuokrassa, mutta mikäli tonttivarauksesta luopuu, jää varausmaksu kaupungille. Tonttivarauksesta luopumisesta tulee ilmoittaa osoitteeseen tontitseinajoki.fi

Tontin ostaminen tai vuokraaminen

Rakennusluvan voi laittaa vireille jo varausaikana ja tontin voi lunastaa missä vaiheessa varausta tahansa.

Kauppakirjan tai vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta sovitaan alla olevien yhteyshenkilöiden kanssa. Tonttia ostaessa varaajalle lähetetään ajanvarauksen jälkeen luonnos kauppakirjasta sekä lasku tontista ja lohkomiskuluista. Kauppahinta maksetaan ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Ostaja maksaa lisäksi kaupanvahvistajan palkkion kaupanteon yhteydessä.

Tontin vuokraaminen on mahdollista Kärjen ja Pajuluoman alueilla sekä Kalajärven mökkitonttialueella. Ensimmäisen vuoden vuokra maksetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vuokralaisella on oikeus vuokra-aikana lunastaa tontti omakseen kaupungin yleisesti käyttämien omakotitonttien luovutushintojen ja -ehtojen mukaisesti.

Maksetut varausmaksut hyvitetään tontin kauppahinnasta tai vuokrasta.


Seinäjoen kaupunki
Kiinteistö- ja paikkatietopalvelut
Käyntiosoite: Kaupungintalo E-ovi, Alvar Aallon katu 10
Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

Palveluvastaava, pientalotontit Tarja Karhu

p. 040 528 6985, tarja.karhuseinajoki.fi


Kiinteistöteknikko Jorma Ala-Hiiro

p. 040 729 2840, jorma.ala-hiiroseinajoki.fi