Omavalvonta
Elintarvikealan toimijalla on oltava järjestelmä, jonka avulla toimija tunnistaa ja hallitsee toimintaansa liittyvät vaarat ja varmistaa, että toiminta täyttää sitä koskevien lakien, asetusten ja säännösten vaatimukset. Toimijan on kirjattava omavalvonnan tulokset riittävällä tarkkuudella ja säilytettävä kirjauksia toimipaikalla.
Elintarviketoimintaan liittyvien omavalvonnan kirjausten on sisällettävä tallenteet omavalvonnan toteuttamisesta, siihen liittyvistä mittauksista, tutkimuksista ja selvityksistä sekä tehdyistä korjaavista toimenpiteistä ja ilmoituksista viranomaiselle.
Ohessa on ohjeistusta omavalvonnan laatimiseen. Ohjeistus on laadittu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan valvontayksiköiden kanssa.
Ohjeet ja lomakemallit
Ohje omavalvontasuunnitelman laatimiseksi, pdf
Omavalvonnassa huomioitavaa myymälälle, pdf
Omavalvonnassa huomioitavaa leipomolle, pdf
Ohjeet muokattavassa muodossa
Omavalvonnan lomakemallit
Omavalvonnan lomakemallit (kaikki)
1 Kylmälaitteet, pakastimet
2 Tarjoilu
3 Jäähdytys
4 Uudelleen kuumennus
5 Vastaanotto
6 Kuumana säilytys
7 Säilytys, poikkeamakirjanpito
8 Henkilökunnan terveydentila ja hygieniaosaaminen
9 Siivoussuunnitelma
10 Pintapuhtaus