+
Tulosta
Etusivu

Eläinlääkintähuolto

Eläinlääkintähuolto vastaa

- eläinten terveyden ja sairauden hoidosta ja muusta eläinlääkärin avun antamisesta
- eläintautien vastustamisesta ja ennaltaehkäisystä
- eläinsuojelusta
- tuotantotiloilla tapahtuvasta elintarvikkeiden alkutuotannon valvonnasta ja tarkastuksista


Eläinten sairauden hoito

Eläinlääkintähuolto vastaa perustasoisesta kaikkien kotieläinten terveyden- ja sairauksien hoidosta. Se turvaa myös kiireellisen eläinlääkäriavun vuoden kaikkina päivinä ja kaikkina vuorokaudenaikoina, osin päivystysjärjestelyjen kautta.

Eläinlääkäripäivystys iltaisin ja viikonloppuisin

Päivystysaika on kiireellisiä, välitöntä hoitoa vaativia sairastapauksia varten. Kiireettömät tapaukset tulee hoitaa virka-aikana.
Arkipäivinä päivystysvuorot alkavat iltapäivällä klo 14 ja päättyvät seuraavana aamuna klo 8. Viikonloppuisin päivystys alkaa pe klo 14 ja päättyy maanantaiaamuna klo 8.

HUOM! päivystysnumero on maksullinen 3,13 €/min + ppm. sis. alv 24% arkisin klo 22-8, viikonloppuisin ja juhlapyhisin. Muina aikoina ppm./min.


Päivystysalueet ja -puhelinnumerot
Seinäjoen alue p. 0600 399 001
Järviseudun alue p. 0600 399 002
Kuusiokuntien alue p. 0600 399 003

Kartta päivystysalueista (pdf, 0.08 Mt) .

Huom! Päivystysnumerot ovat toiminnassa vain klo 14.00-08.00. Soittaessanne eläinlääkäri saattaa olla suorittamassa kiireellistä toimenpidettä eikä aina pääse välittömästi vastaamaan. Mikäli näin on, jättäkää puhelinvastaajaan viesti, jossa kerrotte oman puhelinnumeronne. Eläinlääkäri ottaa teihin yhteyttä heti toimenpiteestä vapauduttuaan.

Pieneläinpäivystys viikonloppuisin Seinäjoen alue – Seinäjoki

Päivystys alkaa pe klo 14 ja päättyy maanantaiaamuna klo 8. Päivystys osoitteessa Ravitie 8 A, 60120 Seinäjoki p. 0600 399 004.

Löytöeläimet

Yhteistoiminta-alueen kunnat ovat tehneet sopimukset palveluntuottajien kanssa löytökoirien, -kissojen ja muiden pieneläinten talteenotosta ja säilytyksestä. Löytöeläimiä säilytetään vähintään 15 vrk:n ajan, mikäli omistaja ei ole niitä sitä ennen noutanut. Hoitopäivistä peritään maksu eläimen omistajalta.

Löytöeläimiä vastaanottavat paikat:

Loytoelainpaikat_2017.pdf (pdf, 0.01 Mt)