Liikuntaluokat

Nurmon yläasteen liikuntaluokkatoiminta on ollut käynnissä vuodesta 2012. Liikuntaluokille valitaan vuosittain n. 46 oppilasta pääsykokeilla. Liikuntatunteja seitsemännellä luokalla on kolme. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla liikuntaa on neljä tuntia viikossa. Tämän lisäksi oppilaat voivat valita liikuntaa valinnaisaineeksi 1-3 tuntia.

Liikuntaluokkien tavoitteena on saattaa yhteen liikunnasta kiinnostuneet oppilaat. Tarkoituksena on mahdollistaa monipuolinen liikunta sekä ylläpitää että vahvistaa liikunnallista elämäntapaa.

Tavallisen liikunnanopiskelun lisäksi vuosittain tehdään yhteisiä liikunnallisia retkiä sekä tutustutaan uusimpiin liikuntalajeihin. Lisäksi yhdeksäsluokkalaiset ovat perinteisesti itse valmistaneet ja suunnitelleet liikunnallisen esityksen.

Liikuntaluokille hakeminen

Haku liikuntaluokille on päättynyt.

Alla olevista tiedostoista voit tutustua liikuntaluokkaan tarkemmin.

Soveltuvuuskokeen ohjeistus ja tehtävät

Soveltuvuustestit järjestetään kaikille hakijoille. Soveltuvuustestit järjestetään 23.-24.1.2024 Nurmohallissa. Tyttöjen testit pidetään ti 23.1. klo 8-13 ja poikien ke 24.1. klo 8-13. .

Soveltuvuustestin osa-alueet :

-Keskivartalonhallintaa mittaavia liikkeitä. Liikkeet kerrotaan soveltuvuustesteissä

-Rytmiikka. Liikkeet kerrotaan soveltuvuustesteissä

Kieppi rekillä ja päähyppy

Heitto-kiinniottoyhdistelmä

20 m viivajuoksu

-Ketteryysrata

-Haastattelu/työskentelytaidot

Testipäivän varustus: sisäliikuntavarusteet, sisäkengät tai lenkkarit, juomapullo, riittävästi omaa evästä. Mahdollinen henkilökohtainen lääkitys. Oppilaat saavat lisäksi eväspaketin (mehu, leipä, 2 banaania). Erityisruokavaliosta ilmoitus sunnuntaihin 14.1.2024 mennessä: mari.mansikka@seinajoki.fi.  Päivän aikataulun vuoksi yläasteen ruokalaan ei pääse syömään.

Uusinta sairauden tai muun pätevän esteen vuoksi poissaolleille keskiviikkona 31.1.2024 klo 11-14. Lääkärintodistus tai kirjallinen selvitys esteestä toimitetaan sähköpostilla liikunnanopettajalle perjantaina 26.1.2024 mennessä!

Matemaattisten aineiden luokat

Nurmon yläasteella on toiminut matemaattisten aineiden erikoisluokka vuodesta 2009 asti.

Tavoitteena on saattaa yhteen matematiikasta kiinnostuneet oppilaat ja järjestää sellainen työympäristö, joka tukee oppilaiden oman opiskelun lisäksi yhteistä pohdintaa, ongelmanratkaisukykyä ja tiedonhakua. Tavallisen opiskelun lisäksi matematiikkaluokat osallistuvat erilaisiin projekteihin ja tekevät yritys- ja oppilaitosvierailuja.

Matemaattisten aineiden luokalle valitaan oppilaat pääsykokeen kautta. Haku luokalle avautuu ennen joulua ja pääsykoe on helmikuun alussa. Hakemisesta tarkemmin kuvien alla.

Matemaattisten aineiden luokalle hakeminen

Haku matemaattisten aineiden luokalle on päättynyt.

Matemaattisten aineiden luokan pääsykoe

Matematiikkaluokan pääsykoe järjestetään torstaina 1.2.2024 klo 8-10 Nurmon yläasteella.  Ota mukaan kynä, kumi ja viivoitin. Kokeeseen osallistujat ohjataan pääovelta koetilaan. Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 9.