Liikuntaluokat

Nurmon yläasteen liikuntaluokkatoiminta on ollut käynnissä vuodesta 2012. Liikuntaluokille valitaan vuosittain n. 46 oppilasta pääsykokeilla. Liikuntatunteja seitsemännellä luokalla on kolme. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla liikuntaa on neljä tuntia viikossa. Tämän lisäksi oppilaat voivat valita liikuntaa valinnaisaineeksi 1-3 tuntia.

Liikuntaluokkien tavoitteena on saattaa yhteen liikunnasta kiinnostuneet oppilaat. Tarkoituksena on mahdollistaa monipuolinen liikunta sekä ylläpitää että vahvistaa liikunnallista elämäntapaa.

Tavallisen liikunnanopiskelun lisäksi vuosittain tehdään yhteisiä liikunnallisia retkiä sekä tutustutaan uusimpiin liikuntalajeihin. Lisäksi yhdeksäsluokkalaiset ovat perinteisesti itse valmistaneet ja suunnitelleet liikunnallisen esityksen.

Liikuntaluokille hakeminen

Haku on päättynyt.

Nurmon yläasteen liikuntaluokkien soveltuvuuskoe vuonna 2021 on sisältänyt seuraavia osioita:

–          Keskivartalonhallintaa mittaavia liikkeitä. Liikkeet kerrotaan soveltuvuustesteissä

–          Sovellettu punnerrus. Tytöillä tyttöjen punnerrus (polvet maassa), pojilla poikien punnerrus. Tarkemmat ohjeet testipäivänä.

–          Rytmiikka. Liikkeet kerrotaan soveltuvuustesteissä

–          Kieppi rekillä https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/sport/eki/koe/kieppiklinikka ja päähyppy https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/sport/eki/koe/12

–          Heitto-kiinniottoyhdistelmä https://www.youtube.com/watch?v=KgAtYsyowas&feature=youtu.be

–          Vauhditon 5-tasajalkahyppy https://www.youtube.com/watch?v=YoMiR81rcZE&feature=youtu.be

–          20 m viivajuoksu https://www.youtube.com/watch?v=jUZ0YwFp08Q&feature=youtu.be

–          Haastattelu

Matemaattisten aineiden luokat

Nurmon yläasteella on toiminut matemaattisten aineiden erikoisluokka vuodesta 2009 asti.

Tavoitteena on saattaa yhteen matematiikasta kiinnostuneet oppilaat ja järjestää sellainen työympäristö, joka tukee oppilaiden oman opiskelun lisäksi yhteistä pohdintaa, ongelmanratkaisukykyä ja tiedonhakua. Tavallisen opiskelun lisäksi matematiikkaluokat osallistuvat erilaisiin projekteihin ja tekevät yritys- ja oppilaitosvierailuja.

Matemaattisten aineiden luokalle valitaan oppilaat pääsykokeen kautta. Haku luokalle on vuosittain tammikuun alkupuolella ja pääsykoe helmikuun alussa. Hakemisesta tarkemmin kuvien alla.

Matemaattisten aineiden luokalle hakeminen

Haku on päättynyt.

Tieto luokalle pääsystä tulee maaliskuussa 2021.