Liikuntaluokat

Nurmon yläasteen liikuntaluokkatoiminta on ollut käynnissä vuodesta 2012. Liikuntaluokille valitaan vuosittain n. 46 oppilasta pääsykokeilla. Liikuntatunteja seitsemännellä luokalla on kolme. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla liikuntaa on neljä tuntia viikossa. Tämän lisäksi oppilaat voivat valita liikuntaa valinnaisaineeksi 1-3 tuntia.

Liikuntaluokkien tavoitteena on saattaa yhteen liikunnasta kiinnostuneet oppilaat. Tarkoituksena on mahdollistaa monipuolinen liikunta sekä ylläpitää että vahvistaa liikunnallista elämäntapaa.

Tavallisen liikunnanopiskelun lisäksi vuosittain tehdään yhteisiä liikunnallisia retkiä sekä tutustutaan uusimpiin liikuntalajeihin. Lisäksi yhdeksäsluokkalaiset ovat perinteisesti itse valmistaneet ja suunnitelleet liikunnallisen esityksen.

Liikuntaluokille hakeminen

Pyydämme teitä ystävällisesti tekemään hakemuksen sähköisesti 22.1.2021 mennessä. Haku tehdään alla olevasta linkistä. Haku on auki 23.12.2020 alkaen.

https://bit.ly/34eF1Bq

Soveltuvuustestit järjestetään kaikille hakijoille. Soveltuvuustestit järjestetään 2.-3.2.2021 Nurmohallissa. Tyttöjen testit pidetään ti 2.2. klo 8-15 ja poikien ke 3.2. klo 8-15. Pyrimme ottamaan koronatilanteen huomioon testien järjestelyissä. Ilmoitamme viikon 4 aikana testipäivien tarkemmat aikataulut Nurmon yläasteen sivuilla.

Lisätietoa liikuntaluokista ja hausta niille saat alla olevista tiedostoista.

Nurmon yläasteen liikuntaluokkien soveltuvuuskoe 2.-3.2.2021 sisältävät mm. seuraavia osioita:

–          Keskivartalonhallintaa mittaavia liikkeitä. Liikkeet kerrotaan soveltuvuustesteissä

–          Sovellettu punnerrus. Tytöillä tyttöjen punnerrus (polvet maassa), pojilla poikien punnerrus. Tarkemmat ohjeet testipäivänä.

–          Rytmiikka. Liikkeet kerrotaan soveltuvuustesteissä

–          Kieppi rekillä https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/sport/eki/koe/kieppiklinikka ja päähyppy https://moniviestin.jyu.fi/ohjelmat/sport/eki/koe/12

–          Heitto-kiinniottoyhdistelmä https://www.youtube.com/watch?v=KgAtYsyowas&feature=youtu.be

–          Vauhditon 5-tasajalkahyppy https://www.youtube.com/watch?v=YoMiR81rcZE&feature=youtu.be

–          20 m viivajuoksu https://www.youtube.com/watch?v=jUZ0YwFp08Q&feature=youtu.be

–          Haastattelu

Tule vain terveenä soveltuvuuskokeeseen. Mukaan sisäliikuntavarustus, sisäliikuntakengät/lenkkarit, juomapullo, eväitä ja mahdollinen oma lääkitys.

Matemaattisten aineiden luokat

Nurmon yläasteella on toiminut matemaattisten aineiden erikoisluokka vuodesta 2009 asti.

Tavoitteena on saattaa yhteen matematiikasta kiinnostuneet oppilaat ja järjestää sellainen työympäristö, joka tukee oppilaiden oman opiskelun lisäksi yhteistä pohdintaa, ongelmanratkaisukykyä ja tiedonhakua. Tavallisen opiskelun lisäksi matematiikkaluokat osallistuvat erilaisiin projekteihin ja tekevät yritys- ja oppilaitosvierailuja.

Matemaattisten aineiden luokalle valitaan oppilaat pääsykokeen kautta. Haku luokalle on vuosittain tammikuun alkupuolella ja pääsykoe helmikuun alussa. Hakemisesta tarkemmin kuvien alla.

Matemaattisten aineiden luokalle hakeminen

Hakuaika Nurmon yläasteen matemaattisten aineiden opetusta painottavalle luokalle alkaa ke 23.12.2020 ja päättyy pe 22.1.2021. Hakemus täytetään Nurmon yläasteen kotisivuilla olevan linkin kautta. Llinkki alla.

https://urly.fi/17kd

Matemaattisten aineiden luokkaa esitellään tammikuussa etänä Teams-kokouksen kautta alakouluilla.

Hakemuksessa vaaditut tiedot:

· Lyhyt kertomus, miksi haluat matemaattisten aineiden luokalle

· Kahden edellisen todistuksen matematiikan arvosanat

· Viimeisen todistuksen keskiarvo

Nurmon alueella asuvien oppilaiden todistustiedot lähetetään meille kootusti, mutta muista kouluista tulevia hakijoita pyydetään toimittamaan 5. luokan kevään ja 6. luokan syksyn todistusjäljennökset sähköpostitse rehtorille osoitteeseen

teemu.tassi@seinajoki.fi

tai postitse osoitteeseen

Nurmon yläaste/rehtori

Toukotie 3

60550 Nurmo

Keskiarvoksi suosittelemme yli 8,0 ja matematiikan sekä ympäristöopin arvosanojen olisi hyvä olla 9 tai 10. Jos vaatimukset keskiarvosta tai arvosanoista eivät aivan täyty, voit silti hakea ja kertoa, miksi tämä luokka kiinnostaa sinua. Voimme mahdollisesti ottaa luokalle myös oppilaita, jotka ovat kiinnostuneita matemaattisten aineiden (ma, fy, ke) opiskelusta, vaikkei arvosana- ja keskiarvosuositukset aivan täyttyisikään.

Mikäli luokalle pyrkii yli 18 oppilasta, järjestetään pääsykoe ti 9.2.2019 klo 9-11. Luokalle pääsyyn vaikuttaa pääsykokeen lisäksi viimeisen todistuksen kaikkien aineiden keskiarvo ja kahden edellisen todistuksen matematiikan arvosanat.

Tieto luokalle pääsystä tulee maaliskuussa 2021.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse:

Raija Lavonen

raija.lavonen@seinajoki.fi

Alla ladattavat tiedostot.