Lukio-opintojen rakenne

Syksystä 2021 alkaen lukio-opinnot koostuvat opintojaksoista. Opintojaksot on ryhmitelty lukuvuoden ajalle jaksoihin, joita on lukuvuoden aikana viisi. Jaksoihin sisältyvien opintojaksojen määrä riippuu opintojaksojen laajuudesta ja opiskelijan opintovalinnoista. Jotkin opintojaksot voivat sijoittua useammalle jaksolle. Jokaisen jakson päätteeksi on arviointiviikko, jonka aikana on jaksolla päättyvien opintojaksojen arviointeihin valmistavat tunnit sekä opintojaksojen kokeet tai muut arvioinnit.

Lukion aikana tulee suorittaa vähintään 150 opintopistettä. Pakollisia opintoja on 94–102 opintopistettä. Näiden lisäksi opiskellaan valtakunnallisia ja paikallisia valinnaisia opintoja opiskelijan valintojen mukaan. Opiskelija saa ylioppilastutkintotodistuksen eli valmistuu lukiosta, kun opiskelijalla on suoritettuna vähintään 150 opintopistettä (op) ja ylioppilastutkinnon kokeet on suoritettu hyväksytysti. Lukio-opinnot kestävät tyypillisesti kolme vuotta, mutta aikataulua on mahdollista sekä tiivistää että pidentää opiskelijan omien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Lukio-opintoihin hakeminen

Ylistaron lukioon haetaan toisen asteen yhteishaussa keväällä. Hakuaika on helmi-maaliskuun taitteessa. Katso tarkemmat päivämäärät opintopolusta, jossa myös täytät hakemuksen. Linkki opintopolkuun on tällä sivulla. Valitse oppilaitos-kohtaan Ylistaron lukio. Yhteishakuajan päätyttyä lukiomme opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ainevalintakortin täyttämisen merkeissä.

Päätös opiskelijavalinnasta ja paikan vastaanottaminen

Jos olet antanut yhteisvalinnan hakulomakkeella sähköpostiosoitteesi ja sinut on hyväksytty koulutukseen, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki paikan vastaanottamiseen. Lisäksi lähetämme sinulle postitse päätöksen opiskelijavalinnastasi ja lisäohjeet paikan vastaanottamisesta.

Tervetuloa opiskelemaan Ylistaron lukioon!