Esikoululaiset istuvat kalliolla syksyisenä päivänä.

Metsäeskarissa on samat esiopetuksen tavoitteet ja oppikirja kuin muissakin päiväkotimme esiopetusryhmissä. Metsän avulla esiopetuksen eri sisältöalueet saavat uusia ulottuvuuksia. Metsäeskarin toteutus on tavallista toiminnallisempaa; korostamme liikunnallisten taitojen kehittymistä ja energian purkamista vaihtelevassa maastossa. Kestäväkehitys ja – elämäntapa tulee lapsille tutuksi. Haluamme antaa lapsille enemmän luontokokemuksia ja –elämyksiä, rentoutumista ja rauhoittumista metsässä. 

Esiopetustoiminta tapahtuu pääasiassa kodalla ja sen lähiympäristössä, mutta käytössämme on myös Vaahteramäen ryhmätilat.

Metsäeskariryhmän lapset pääsevät halutessaan osallisiksi ”päätalon” salipäivästä, uimapäivästä, lauluhetkistä ja leikki ja- toimintahetkistä sisätiloissa. Sillä välin päiväkodin muut lapsiryhmät nauttivat metsäisen toiminnan ja kodan ihanuudesta.

Metsäeskariryhmässä on 14 esikoululaista ja kaksi kasvattajaa.

Esimerkki päivän kulusta:

  • 7.30 Vaahteramäen ovet avautuvat ja aamupala päiväkodin ruokasalissa
  • 8.00 Eskari alkaa ja lähdemme kodalle ja metsään
  • 11.30 Ruokailu kodalla
  • 14.00 Välipala päiväkodilla ja päivä jatkuu Vaahteramäen ryhmätiloissa
  • 15.45 Vaahteramäen päivä päättyy ja varhaiskasvatusta tarvitsevien lasten päivä jatkuu päiväkodin muissa ryhmissä

Jos Vaahteramäen eskarilainen tarvitsee hoitoa 6.30 – 7.30 tai 15.45 – 17.00 välisenä aikana, niin se tapahtuu vuoroviikoin Huvikummun ja Kesäkummun ryhmissä.

Mikäli metsäeskariryhmään on enemmän kuin 14 hakijaa, painotamme lasten valinnassa yhtenäisiä hoitoaikoja ja lopuksi arvomme osallistujat.