Kirja-Matin koulu on lähikoulu, johon monet oppilaat pääsevät kulkemaan itsenäisesti joko kävellen tai pyöräillen. Huomioittehan, hyvät vanhemmat, että Kirja-Matin koulun edessä oleva pääportin alue on varattu ainoastaan koulutakseille tai tilausajossa olevalle linja-autolle. Kirja-Matin koululle tulevaa virallista koulukuljetusajoa on paljon ja koulukuljetusautojen jättöpaikkoja on useita. Kaikille turvallisen koulumatkan takaamiseksi oppilaita ei pääsääntöisesti saa tuoda tai hakea omalla autolla koulun takaa B-oven edestä. Kaskiontien (museon) kautta tuleva reitti on myös varattu koulukuljetusautoille.

Mikäli oppilaan on jostain syystä välttämätöntä päästä henkilöautolla kouluun saakka, on turvallisin jättöpaikka Kirmauksen piha, koska siinä on ajoneuvoille selkeä kiertosuunta. Oppilaan voi myös jättää turvalliseksi arvioimaanne paikkaan hieman kauemmaksi Kirkkokujasta. Mitä vähemmän liikennettä koulun lähialueella, sen turvallisempaa kouluun saapuminen on oppilaille.

Tieliikennelain mukaan pyöräillessä on käytettävä kypärää. Kypärän käytöstä on Kirja-Matin opettajilla, koululaisilla ja huoltajilla yhteinen sopimus, että sitä käytetään joka päivä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden olisi hyvä käyttää koulumatkoillaan heijastinta tai heijastinliiviä pimeään aikaan. Kaikessa liikkumisessa on noudatettava ehdottomasti liikennesääntöjä.

Koulukuljetukset järjestetään varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöksissä määriteltyjen periaatteiden mukaisesti. Koulukuljetuspäätökset tekee erityisopetuksen rehtori. Harkinnanvaraisten kuljetusoikeuksien hakeminen on huoltajien vastuulla. Koulumatkaan voi sisältyä itse kuljettavaa osuutta (pyöräillen, kävellen). Taksilla ja linja-autossa kuljettaessa kuljettaja muistuttaa tarvittaessa alaikäisen turvavyön käytöstä. Koulukuljetuksessa on käyttäydyttävä hillitysti ja asiallisesti. Mahdolliset liikennöitsijän antamat kuljetuskortit on pidettävä päivittäin mukana.

Koulukuljetuksista liikennöitsijän sivuilla:
Härmän Liikenne tiedottaa ohessa olevan mukaisesti koulukuljetuksista. Ylistaron alueen reittien aikataulu ja kartat löytyvät alla olevasta linkistä.
https://www.harmanliikenne.fi/reittiliikenne/ylistaro/
Mahdolliset kysymykset voi esittää liikennöitsijän edustajalle Heikki Niemelle, p. 050 3879408.