Yleistiedot

Nuorten Startti on Seinäjoen kansalaisopiston ja Seinäjoen nuorisopalveluiden yhteinen tuotos. Nuorten Startti on 16-29 vuotiaille suunnattu ryhmä, jossa kokeillaan uusia mielekkäitä asioita ja tutkitaan yhdessä oman tulevaisuuden polkuja yhdessä ohjaajien kanssa.
Nuorten Startti kokoontuu pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin klo 10-14 Kansalaiskampuksella C208 (Kalevankatu 33). Helpoiten kurssipaikalle pääset sisäpihan C-ovelta.

Kenelle

Nuorten Startti on suunnattu nuorille, jotka ovat vailla opiskelu- tai työpaikkaa tai muuta mielekästä toimintaa. Starttiin ohjaudutaan pääasiassa Seinäjoen etsivän nuorisotyön, aikuissosiaalityön tai AIMO:n kautta. Lisäksi nuori voi itse ottaa yhteyttä Startti-ryhmän ohjaajaan Heliin. Starttiin ei ole erillisiä hakuaikoja, vaan sinne voi hakeutua milloin tahansa. Vapaina olevia paikkoja voi tiedustella ohjaajilta. Startissa voi olla mukana parista viikosta muutamaan kuukauteen. Teemme jokaisen kohdalla yksilöllisen sopimuksen ja suunnitelman.

Sisältö

Startti on ennen kaikkea toiminnallinen. Ryhmässä tutustutaan esimerkiksi kädentaitoihin, ruoanlaittoon, liikuntaan, retkeilyyn ja rentoutumiseen. Lisäksi teemme vierailukäyntejä taidenäyttelyihin ja museoihin. Starttiin pyritään järjestämään myös luennoitsijoita nuorten toiveiden pohjalta. Startissa teemme asiota yhdessä kannustavassa ilmapiirissä: tekemällä ja osallistumalla löydämme mahdollisesti uusia taitoja itsestämme ja opimme tuntemaan itseämme entistä paremmin. Kartutamme myös keinoja oman elämän ja nykyhetken hallintaan sekä oman tulevaisuuden suunnitteluun

Ohjaaja

Heli Orava
p. 044 7541 855
heli.orava@seinajoki.fi