Yleistiedot

Nuorten Startti on Seinäjoen kansalaisopiston, Hyvinvoinnin tilat-hankkeen ja Seinäjoen nuorisopalveluiden yhteinen tuotos. Nuorten Startti on 16-29 vuotiaille suunnattu ryhmä, jossa kokeillaan uusia mielekkäitä asioita ja tutkitaan yhdessä oman tulevaisuuden polkuja yhdessä ohjaajien kanssa.
Nuorten startti kokoontuu pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin klo 10-14 Kansalaiskampuksella C208 (Kalevankatu 33). Helpoiten kurssipaikalle pääset sisäpihan C-ovelta.

Tällä hetkellä on toiminnassa Etä-Startti, joka kokoontuu etänä tiistaisin ja torstaisin.

Kenelle

Nuorten Startti on suunnattu nuorille, jotka ovat vailla opiskelu- tai työpaikkaa tai muuta mielekästä toimintaa. Starttiin ohjaudutaan pääasiassa Seinäjoen etsivän nuorisotyön, aikuissosiaalityön tai AIMO:n kautta. Lisäksi nuori voi itse ottaa yhteyttä Startti ryhmän ohjaajiin Teijaan tai Anneen. Starttiin ei ole erillisiä hakuaikoja, vaan sinne voi hakeutua milloin tahansa. Vapaina olevia paikkoja voi tiedustella ohjaajilta. Startissa voi olla mukana parista viikosta muutamaan kuukauteen. Teemme jokaisen kohdalla yksilöllisen sopimuksen ja suunnitelman.

Sisältö

Startti on ennen kaikkea toiminnallinen. Ryhmässä tutustutaan esimerkiksi valokuvaukseen, liikuntaan, erilaisiin kädentaitoihin ja retkeilyyn. Lisäksi teemme vierailukäyntejä ympäri kuntaa erilaisiin kohteisiin sekä kokkailemme yhdessä. Startti tekee myös yhteistyötä eri tapahtumien, kuten Provinssin kanssa. Toiminnan avainasemassa ovat yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen, positiivisen ilmapiirin luominen ja oman tulevaisuus näkymien kartoittaminen.

Ohjaajat

Kevätjoki Anne

projektityöntekijä , Kansalaisopisto

Pitkäkangas Teija

projektityöntekijä , Kansalaisopisto