Kirja-Matin koulu on Seinäjoen kaupungin Ylistaron kaupunginosan keskustaajaman alakoulu. Koulun verkkosivuilta löydät tietoja koulun toiminnasta, henkilökunnasta ja yhteystiedot.

Kirja-Matin koulu on saanut nimensä ylistarolaisen Matti Pohdon (1817-57) mukaan. Hän oli talonpoikaistaustainen kirjojen keräilijä, jonka ansiosta Helsingin Aleksanterin-yliopiston kirjaston, nykyisen Kansalliskirjaston, kokoelmiin saatiin huomattava osa siitä suomenkielisestä kirjallisuudesta, jonka Turun akatemian kirjasto oli menettänyt Turun palossa vuonna 1827.
Koulun piha-alueella on Matti Pohdon muistomerkki, jossa on muistolauseena ”Minkä Turun palo tuhosi Suomen kirjallisuutta, sen Matti Pohto keräten pelasti”.
Kirja-Matin koululla ja Ylistaron kirjastolla on oma liputuspäivä Matti Pohdon syntymäpäivänä 7.3.

Koulu tiedottaa:

Koulu alkaa to 12.8. 2021 klo 8.20. Torstaina olemme koulussa klo 8.20 – 12.10 ja perjantaina lukujärjestyksen mukaan.

Keskiviikkona 18.8. 2021 on koko koulun vanhempainilta. Aloittavien ekaluokkalaisten kokoontuminen on omassa luokassa keskikerroksessa klo 17 alkaen. Yhteinen osuus Kirmauksessa klo 18-19, jonka jälkeen muut luokat omina tilaisuuksinaan. Vanhempainyhdistys Ylikiva ry järjestää kahvituksen noin klo 17.30 alkaen, joten vapaaehtoinen kahvimaksu mukaan.

Oppilashallintojärjestelmä vaihtuu kesän aikana
Perusopetuksen sähköinen oppilashallintojärjestelmä vaihtuu kesän aikana. Käyttöön tulee Seinäjoen kaupungin yhteinen Wilma lukuvuoden 2021-2022 alusta.

Huomioitavia asioita:

Wilman osoite on seinajoki.inschool.fi .
Wilma on käytettävissä lukiolaisilla elokuun alussa ja perusopetuksessa 10.8.2021 alkaen.
Wilmasta on käytettävissä mobiilisovellus Wilma (julkaisija Visma InCommunity Oy). Sovellus on ladattavissa puhelimeen sovelluskaupoista.
Mikäli mobiilisovellus on jo käytössä, sitä ei tarvitse ladata uudelleen, mutta apissa pitää valita käyttöön eri Wilma-ympäristö, joka on ”Seinäjoen sivistyskeskus, Seinäjoki https://seinajoki.inschool.fi
Wilman kirjautumisohjeet löytyvät elokuun alusta osoitteesta www.seinajoki.fi/wilmatuki

Tervetuloa Kirja-Matin kouluun

Kirja-Matin koulussa aloittavien oppilaiden huoltajille tarkoitettu opas löytyy tästä linkistä:

https://bit.ly/tervetuloakouluun2021

Kirja-Matin koulun lukuvuositiedote 2020-2021 löytyy tästä linkistä:

https://bit.ly/lukuvuosi2021

Kouluun ei saa tulla sairaana

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa tulla kouluun. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Koulukuljetuksista lukuvuonna 2020-2021 (päivittyy)…
Härmän Liikenne tiedottaa ohessa olevan mukaisesti koulukuljetuksista. Ylistaron alueen reittien aikataulu ja kartat löytyvät alla olevasta linkistä.
Aikataulu ja reitit, joihin on tullut muutoksia ovat: Hööpakka, Untamala ja Sutela sekä Kärkimäki.
https://www.harmanliikenne.fi/w/ylistaro
Mahdolliset kysymykset voi esittää liikennöitsijän edustajalle Heikki Niemelle, p. 050 3879408.