Kirja-Matin koulu on Seinäjoen kaupungin Ylistaron kaupunginosan keskustaajaman alakoulu. Koulun verkkosivuilta löydät tietoja koulun toiminnasta, henkilökunnasta ja yhteystiedot.

Kirja-Matin koulu on saanut nimensä ylistarolaisen Matti Pohdon (1817-57) mukaan. Hän oli talonpoikaistaustainen kirjojen keräilijä, jonka ansiosta Helsingin Aleksanterin-yliopiston kirjaston, nykyisen Kansalliskirjaston, kokoelmiin saatiin huomattava osa siitä suomenkielisestä kirjallisuudesta, jonka Turun akatemian kirjasto oli menettänyt Turun palossa vuonna 1827.
Koulun piha-alueella on Matti Pohdon muistomerkki, jossa on muistolauseena ”Minkä Turun palo tuhosi Suomen kirjallisuutta, sen Matti Pohto keräten pelasti”.
Kirja-Matin koululla ja Ylistaron kirjastolla on oma liputuspäivä Matti Pohdon syntymäpäivänä 7.3.

Koulu tiedottaa (päivitetty 16.5.2022):

Koulu alkaa syksyllä keskiviikkona 10.8. 2022 klo 8.20. Koulussa olemme tuolloin 12.10 asti.

Oppilashallintojärjestelmä Wilma

Seinäjoen perusopetuksen on käytössä sähköinen oppilashallintojärjestelmä Wilma. Wilman selainosoite on seinajoki.inschool.fi . Wilmasta on käytettävissä mobiilisovellus Wilma (julkaisija Visma InCommunity Oy). Sovellus on ladattavissa puhelimeen sovelluskaupoista.
Wilman kirjautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.seinajoki.fi/wilmatuki .

Poissaolohakemukset ovat siirtyneet Wilmaan

Uuden järjestelmän myötä oppilasta koskevat poissaolohakemukset (esim. loma-/kisamatkat) ovat siirtyneet sähköisiksi hakemuksiksi Wilmaan aiemman paperisen lomakkeen sijaan. Poissaolohakemuksia voi täyttää vain Wilman selainversiossa, ei sovelluksessa. Wilman kautta voi nyt anoa poissaoloja kahdella erilaisella hakemuksella kohdassa ”Hakemukset ja päätökset”, josta löytyy ”Tee uusi hakemus”:
• Poissaolohakemus 1-3 päivää, jonka luokanopettaja tai luokanohjaaja hyväksyy
• Poissaolohakemus yli 3 päivää, jonka rehtori/koulunjohtaja hyväksyy.

Ilmoita pidemmästä poissaolosta (yli 3 päivää) aina koulun koulunjohtajalle ja omalle luokanopettajalle, mahdollisuuksien mukaan muillekin oppilasta opettaville opettajille myös Wilma-viestillä.

Äkilliset poissaolot ja sairastumiset ilmoitetaan luokanopettajalle tai luokanohjaajalle aiempaan tapaan viestillä tai sairauspoissaoloilmoituksella Wilmassa oman opettajan ohjeistamalla tavalla.

Koulukuljetuksista lukuvuonna 2021-22
Ylistaron alueen reittien aikataulu ja kartat löytyvät Härmän Liikenteen verkkosivuilta. Halkosaaren suunnasta tulevien autojen reiteissä on pieniä muutoksia.

https://harmanliikenne.fi/reittiliikenne/ylistaro/
Mahdolliset kysymykset voi esittää liikennöitsijän edustajalle Heikki Niemelle, p. 050 3879408.

Kouluun ei saa tulla sairaana

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa tulla kouluun. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.