Kirja-Matin koulu on Seinäjoen kaupungin Ylistaron kaupunginosan keskustaajaman alakoulu. Koulun verkkosivuilta löydät tietoja koulun toiminnasta, henkilökunnasta ja yhteystiedot.

Kirja-Matin koulu on saanut nimensä ylistarolaisen Matti Pohdon (1817-57) mukaan. Hän oli talonpoikaistaustainen kirjojen keräilijä, jonka ansiosta Helsingin Aleksanterin-yliopiston kirjaston, nykyisen Kansalliskirjaston, kokoelmiin saatiin huomattava osa siitä suomenkielisestä kirjallisuudesta, jonka Turun akatemian kirjasto oli menettänyt Turun palossa vuonna 1827.
Koulun piha-alueella on Matti Pohdon muistomerkki, jossa on muistolauseena ”Minkä Turun palo tuhosi Suomen kirjallisuutta, sen Matti Pohto keräten pelasti”.
Kirja-Matin koululla ja Ylistaron kirjastolla on oma liputuspäivä Matti Pohdon syntymäpäivänä 7.3.

Koulu tiedottaa:

Ensi syksynä aloittavien ykkösluokkalaisten huoltajien vanhempainilta järjestetään Teams-yhteydellä ke 28.4.2021 klo 18. Linkki tulossa suoraan osallistujille.

Perusopetuksen tiedote koteihin on lähetetty Helmi-viestinä kaikille huoltajille 6.8.2020. Tiedote löytyy myös osoitteesta https://bit.ly/huoltajatelokuu20

Kirja-Matin koulun lukuvuositiedote 2020-2021 löytyy tästä linkistä:

https://bit.ly/lukuvuosi2021

Kouluun ei saa tulla sairaana

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa tulla kouluun. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Koulukuljetuksista lukuvuonna 2020-2021:
Härmän Liikenne tiedottaa ohessa olevan mukaisesti koulukuljetuksista. Ylistaron alueen reittien aikataulu ja kartat löytyvät alla olevasta linkistä.
Aikataulu ja reitit, joihin on tullut muutoksia ovat: Hööpakka, Untamala ja Sutela sekä Kärkimäki.
https://www.harmanliikenne.fi/w/ylistaro
Mahdolliset kysymykset voi esittää liikennöitsijän edustajalle Heikki Niemelle, p. 050 3879408.