Kirja-Matin koulu on Seinäjoen kaupungin Ylistaron kaupunginosan keskustaajaman alakoulu. Koulun verkkosivuilta löydät tietoja koulun toiminnasta, henkilökunnasta ja yhteystiedot.

Kirja-Matin koulu on saanut nimensä ylistarolaisen Matti Pohdon (1817-57) mukaan. Hän oli talonpoikaistaustainen kirjojen keräilijä, jonka ansiosta Helsingin Aleksanterin-yliopiston kirjaston, nykyisen Kansalliskirjaston, kokoelmiin saatiin huomattava osa siitä suomenkielisestä kirjallisuudesta, jonka Turun akatemian kirjasto oli menettänyt Turun palossa vuonna 1827.
Koulun piha-alueella on Matti Pohdon muistomerkki, jossa on muistolauseena ”Minkä Turun palo tuhosi Suomen kirjallisuutta, sen Matti Pohto keräten pelasti”.
Kirja-Matin koululla ja Ylistaron kirjastolla on oma liputuspäivä Matti Pohdon syntymäpäivänä 7.3.

Koulu tiedottaa:

Perusopetuksen tiedote koteihin on lähetetty Helmi-viestinä kaikille huoltajille 6.8.2020. Tiedote löytyy myös osoitteesta https://bit.ly/huoltajatelokuu20

Kirja-Matin koulun lukuvuositiedote 2020-2021 löytyy tästä linkistä:

https://bit.ly/lukuvuosi2021

Kouluun ei saa tulla sairaana

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa tulla kouluun. Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Kaukolanraitin ajoradan korjaus Tonavanojan sillalla:
Seinäjoen kaupunki aloittaa Kaukolanraitin ajoradan korjauksen Tonavanojan sillan kohdalla Ylistaron keskustassa. Rakentamistyöt alkavat viikolla 33 ja valmistuvat 15.10.2020 mennessä.
Kaukolanraitti katkaistaan ajoneuvoliikenteeltä korjaustöiden ajaksi.
Mikäli oppilas kulkee itsenäisesti koulumatkaansa ko. reitillä, kevyen liikenteen väylä on auki. Toki reitillä kannattaa noudattaa varovaisuutta mm. suurien työkoneiden vuoksi. Korjaustyöt vaikuttavat myös koulukuljetusreitteihin ja aikatauluissa voi olla hieman myöhästymisiä.

Koulukuljetuksista lukuvuonna 2020-2021:
Härmän Liikenne tiedottaa ohessa olevan mukaisesti koulukuljetuksista. Ylistaron alueen reittien aikataulu ja kartat löytyvät alla olevasta linkistä.
Aikataulu ja reitit, joihin on tullut muutoksia ovat: Hööpakka, Untamala ja Sutela sekä Kärkimäki.
https://www.harmanliikenne.fi/w/ylistaro
Mahdolliset kysymykset voi esittää liikennöitsijän edustajalle Heikki Niemelle, p. 050 3879408.