Kirja-Matin koulu on Seinäjoen kaupungin Ylistaron kaupunginosan keskustaajaman alakoulu. Koulun verkkosivuilta löydät tietoja koulun toiminnasta, henkilökunnasta ja yhteystiedot.

Kirja-Matin koulu on saanut nimensä ylistarolaisen Matti Pohdon (1817-57) mukaan. Hän oli talonpoikaistaustainen kirjojen keräilijä, jonka ansiosta Helsingin Aleksanterin-yliopiston kirjaston, nykyisen Kansalliskirjaston, kokoelmiin saatiin huomattava osa siitä suomenkielisestä kirjallisuudesta, jonka Turun akatemian kirjasto oli menettänyt Turun palossa vuonna 1827.
Koulun piha-alueella on Matti Pohdon muistomerkki, jossa on muistolauseena ”Minkä Turun palo tuhosi Suomen kirjallisuutta, sen Matti Pohto keräten pelasti”.
Kirja-Matin koululla ja Ylistaron kirjastolla on oma liputuspäivä Matti Pohdon syntymäpäivänä 7.3.

Koulu tiedottaa (päivitetty 17.10.2022):

Tärkeitä päivämääriä:

-koulukuvaus ma 31.10.

-kuudesluokkalaisten Yrityskylä 8.11.

-koulun joulujuhla Kirmauksessa 14.12.

Tiedoksi koulumatkoja koskien

Pappilankujan katuremontti on valmistunut, ja Kirmaus-hallin edustan parkkipaikalle rakennettavan esikoulurakennuksen työt etenevät joutuisasti. Elementtiasennuksia tehdään ja elementtejä tuodaan paikalle viikolla 43 ainakin maanantaina ja tiistaina. Elementit nostetaan Kirkkokujalta, joten katu joudutaan sulkemaan silloin, kun kuljetusrekka on paikalla. Tavoitteena on, etteivät rakennustyöt haittaisi aamuliikennettä. Kävellen ja pyörällä matkassa olevien oppilaiden on noudatettava erityistä varovaisuutta sekä käytettävä ensisijaisesti Sankarinkujan kevyen liikenteen väylää.

Oppilashallintojärjestelmä Wilma

Seinäjoen perusopetuksen on käytössä sähköinen oppilashallintojärjestelmä Wilma. Wilman selainosoite on seinajoki.inschool.fi . Wilmasta on käytettävissä mobiilisovellus Wilma (julkaisija Visma InCommunity Oy). Sovellus on ladattavissa puhelimeen sovelluskaupoista.
Wilman kirjautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.seinajoki.fi/wilmatuki .

Poissaolohakemukset ovat siirtyneet Wilmaan

Oppilasta koskevat poissaolohakemukset (esim. loma-/kisamatkat) tehdään sähköisinä hakemuksina Wilmassa. Poissaolohakemuksia voi täyttää vain Wilman selainversiossa, ei sovelluksessa. Wilman kautta voi nyt anoa poissaoloja kahdella erilaisella hakemuksella kohdassa ”Hakemukset ja päätökset”, josta löytyy ”Tee uusi hakemus”:
• Poissaolohakemus 1-3 päivää, jonka luokanopettaja tai luokanohjaaja hyväksyy
• Poissaolohakemus yli 3 päivää, jonka rehtori/koulunjohtaja hyväksyy.

Ilmoita pidemmästä poissaolosta (yli 3 päivää) aina koulun koulunjohtajalle ja omalle luokanopettajalle, mahdollisuuksien mukaan muillekin oppilasta opettaville opettajille myös Wilma-viestillä.

Äkilliset poissaolot ja sairastumiset ilmoitetaan luokanopettajalle tai luokanohjaajalle aiempaan tapaan viestillä tai sairauspoissaoloilmoituksella Wilmassa oman opettajan ohjeistamalla tavalla.

Koulukuljetuksista lukuvuonna 2022-23
Ylistaron alueen reittien aikataulu ja kartat löytyvät Härmän Liikenteen verkkosivuilta.

https://harmanliikenne.fi/reittiliikenne/ylistaro/
Mahdolliset kysymykset voi esittää liikennöitsijän edustajalle Heikki Niemelle, p. 050 3879408.