Kirja-Matin koulu on Seinäjoen kaupungin Ylistaron kaupunginosan keskustaajaman alakoulu. Koulun verkkosivuilta löydät tietoja koulun toiminnasta, henkilökunnasta ja yhteystiedot.

Kirja-Matin koulu on saanut nimensä ylistarolaisen Matti Pohdon (1817-57) mukaan. Hän oli talonpoikaistaustainen kirjojen keräilijä, jonka ansiosta Helsingin Aleksanterin-yliopiston kirjaston, nykyisen Kansalliskirjaston, kokoelmiin saatiin huomattava osa siitä suomenkielisestä kirjallisuudesta, jonka Turun akatemian kirjasto oli menettänyt Turun palossa vuonna 1827.
Koulun piha-alueella on Matti Pohdon muistomerkki, jossa on muistolauseena ”Minkä Turun palo tuhosi Suomen kirjallisuutta, sen Matti Pohto keräten pelasti”.
Kirja-Matin koululla ja Ylistaron kirjastolla on oma liputuspäivä Matti Pohdon syntymäpäivänä 7.3.

Koulu tiedottaa (päivitetty 7.6.2024):

Koulun ulkoalueiden remontti

Koulun pihalla, kentällä ja eskari/viskari-rakennuksen pihoilla tehdään kunnostus- ja muutostöitä kesällä ja syksyllä 2024. Kenttä on käyttökiellossa töiden aikana.

Lukuvuosi 2024 – 2025

Lukuvuosi 2024 – 2025 alkaa 8.8.2024 kello 8.20.

8.8 ja 9.8 on koulua kaikilla kello 8.20 – 12.15.

Oppilashallintojärjestelmä Wilma

Seinäjoen perusopetuksen on käytössä sähköinen oppilashallintojärjestelmä Wilma. Wilman selainosoite on seinajoki.inschool.fi . Wilmasta on käytettävissä mobiilisovellus Wilma (julkaisija Visma InCommunity Oy). Sovellus on ladattavissa puhelimeen sovelluskaupoista.
Wilman kirjautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.seinajoki.fi/wilmatuki .

Poissaolohakemukset ovat siirtyneet Wilmaan

Oppilasta koskevat poissaolohakemukset (esim. loma-/kisamatkat) tehdään sähköisinä hakemuksina Wilmassa. Poissaolohakemuksia voi täyttää vain Wilman selainversiossa, ei sovelluksessa. Wilman kautta voi nyt anoa poissaoloja kahdella erilaisella hakemuksella kohdassa ”Hakemukset ja päätökset”, josta löytyy ”Tee uusi hakemus”:
• Poissaolohakemus 1-3 päivää, jonka luokanopettaja tai luokanohjaaja hyväksyy
• Poissaolohakemus yli 3 päivää, jonka rehtori/koulunjohtaja hyväksyy.

Ilmoita pidemmästä poissaolosta (yli 3 päivää) aina koulun koulunjohtajalle ja omalle luokanopettajalle, mahdollisuuksien mukaan muillekin oppilasta opettaville opettajille myös Wilma-viestillä.

Äkilliset poissaolot ja sairastumiset ilmoitetaan luokanopettajalle tai luokanohjaajalle aiempaan tapaan viestillä tai sairauspoissaoloilmoituksella Wilmassa oman opettajan ohjeistamalla tavalla.

Koulukuljetuksista lukuvuonna 2024-25


Ylistaron alueen reittien aikataulu ja kartat löytyvät Härmän Liikenteen verkkosivuilta.

https://harmanliikenne.fi/reittiliikenne/ylistaro/
Mahdolliset kysymykset voi esittää liikennöitsijän edustajalle Heikki Niemelle, p. 050 3879408.