Löydä harrastus, josta olet aina haaveillut tai uskalla heittäytyä uusiin haasteisiin!

Sinulla on oikeus ottaa arjessa omaa aikaa ja palautua stressivapaassa ympäristössämme. Seinäjoen kansalaisopistolta löydät myös uusia ystäviä ja mahdollisesti opit näkemään itsesikin ihan uudessa valossa.
Laadukkaasta opintotarjonnastamme löydät kursseja aina pitkistä koko vuoden kestävistä kursseista, lyhyisiin intensiivisiin viikonloppukursseihin. Tule kokeilemaan käsitöitä, ohjelmointia, ryhmäliikuntaa tai vaikka kitaransoittoa ja ota ystäväsikin mukaan. Syksyllä 2020 uusien tilojen myötä avautuvassa opetuskeittiössä voit kartuttaa taitojasi keittiössä ja rentoutua ruuanlaiton lomassa.

Katso tarkemmin opistopalvelut-sivuilta Seinäjoen kantakaupungin alueen kurssit, Peräseinäjoen kurssit, Nurmon kurssit ja Ylistaron kurssit.

ALKU -verkkovalmennuksessa opit lisäämään mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä omaan elämääsi. Saat voimaa itsetuntemuksen kasvusta ja vahvistat kykyäsi johtaa omaa elämääsi. Viiden viikon maksuton kurssi toteutetaan verkkoympäristössä teemojen mukaisilla tehtävillä. Ilmoittaudu mukaan opistopalvelut.fi/seinajoki -sivustolla


Jouluun liitetään herkästi odotuksia. Stressi syntyy täydellisen joulun tavoittelemisesta. Stoppaa stressi heti ALKUunsa ja tutustu alla olevaan tehtävään ja ALKU-verkkovalmennukseen.

Kieliopinnot

Seinäjoen kansalaisopiston kielitarjonta on monipuolinen ulottuen alkeistason opinnoista kokeneempien kielenosaajien keskusteluryhmiin. Kielivalikoimaan kuuluvat mm. erilaiset suomen kielen kurssit, ruotsi, englanti, saksa, ranska, espanja, italia, portugali, venäjä, japani, viro, kiina, kreikka, heprea, latina ja uutuuksina turkki ja kurssi, jolla annetaan vinkkejä omaehtoiseen kieltenopiskeluun tietokoneen ja älykännykän ilmaisia sovelluksi apuna käyttäen. Kielten kurssitasot näet pdf-taulukosta.

Suositulla ja tehokkaalla FinTandem -kielenoppimismenetelmällä opiskellaan nyt jo neljättä vuotta. Ilmoittaudu FinTandemiin nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella.

Yleisiä kielitutkintoja järjestetään perus- ja keskitasoilla suomessa vieraana kielenä, englannissa, saksassa, ruotsissa, venäjässä, ranskassa, espanjassa ja italiassa. Lue lisää Yleisistä kielitutkinnoista.

Kysy lisää kielikursseista:

Väli-Torala Päivi

suunnittelijaopettaja , Kansalaisopisto

Tietotekniikka- ja mediakurssit

Seinäjoen kansalaisopisto tarjoaa lukuisan joukon erilaisia tietotekniikan ja median kursseja. Kursseille voivat osallistua kaikenikäiset ja – taitoiset tietotekniikan perus- ja edistyneempien taitojen oppimisesta kiinnostuneet opiskelijat.

Tietotekniikkakurssit
Tietotekniikan opetuksen tavoitteena on antaa perusvalmiuksia tietotekniikan eri osa-alueiden oppimiseen ja uuden tekniikan hyödyntämiseen. Erilaisilla lyhytkursseilla on mahdollisuus täydentää ja päivittää osaamistaan. Tarjolla on mm. tietotekniikan perusteita kurssi- ja kerhomuotoisina ja yksilöohjauksen, lyhytkursseja sovellusten käyttöön, tablet-tietokoneiden ja älypuhelimien käyttöä, sosiaalisen median sekä valokuvauksen ja kuvankäsittelyn perusteita.

Tietotekniikan hyödyntäminen työelämässä
Kurssitarjontamme koostuu kysynnän mukaisesti peruskäytön ja sovellusten koulutuksiin. Järjestämme myös maksullista opetustoimintaa kohderyhmälle sopivaksi räätälöityinä kursseina. Olethan huomannut, että voit hyödyntää yksilöohjausta oman työpaikkasi pienryhmille. Ota yhteyttä tieto- ja viestintätekniikan suunnittelijaopettajaan niin etsimme ja muokkaamme tarpeisiisi sopivan koulutuksen.

Mediataidot
Valokuvaukseen ja kuvankäsittelyyn liittyviä kursseja on runsaasti tarjolla. Kursseja löytyy lähtien alkeista vaativampaankin kuvaukseen. Kursseilla on mahdollisuus oppia myös valokuvien järjestämistä, valokuva-albumien tekemistä, kuvien skannausta, videokuvausta ja oman videoelokuvan tekemistä.

Sosiaalisen median kursseila opit taitoja, jotka hyödyttävät sinua niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

Kuulumme valtakunnalliseen Digituen verkostoon. Digituesta lisää voit lukea Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilta.

Kysy lisää tietotekniikkakursseista:

Keskinen Taija

suunnittelijaopettaja , Kansalaisopisto

Avoin yliopisto

Lukuvuoden 2022-2023 kurssitarjonnassa olevat opinnot:
Kasvatustiede perusopinnot 25 op (JY).
Huom! Kasvatustieteiden perusopinnot on jouduttu perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Avoimen yliopiston opintoihin voivat osallistua kaikki kiinnostuneet iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opetus on yliopiston opetussuunnitelman mukaista ja vastaa sisällöltään ja vaatimuksiltaan perusopetusta. Avoimessa yliopistossa on mahdollista opiskella joko laajoja opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä opintojaksoja. Tarkemmat tiedot Jyväskylän avoimen yliopiston sivuilla.

Jyväskylän yliopiston uutuuskurssi tarjoaa pohjan onnistuneille opinnoille. Orientaatio jatkuvaan oppimiseen opastaa akateemisen opiskelun maailmaan ja tutustuttaa itseen opiskelijana innostavalla tavalla pelillisyyden elementtejä hyödyntäen. Lue kurssista lisää Jyväskylän avoimen ylipiston sivuilta. Kurssille pääset suoraa ilmoittautumaan tämän linkin kautta.

Tarkemmat tiedot Seinäjoen kansalaisopiston järjestämästä avoimen yliopiston opetuksesta ja iImoittautuminen opetukseen Opistopalvelut-sivulla.

Ilmoittaudu avoimen yliopiston kurssille kansalaisopiston Opistopalvelut-sivulla ja sen jälkeen lisäksi myös Jyväskylän avoimen yliopiston Korppi-tietojärjestelmään. Opiskelijana sinun täytyy ilmoittautua jokaiseen opintojaksoon, jonka aiot suorittaa. Esimerkiksi kasvatustieteen perusopinnot sisältävät seitsemän opintojaksoa. Sinun tulee ilmoittautua siis jokaiseen seitsemään opintojaksoon suorittaaksesi koko kasvatustieteiden perusopintojen opintokokonaisuuden (25 op). Lisätietoa ilmoittautumisesta Jyväskylän avoimen yliopiston nettisivuilla.

Jos haluat perua osallistumisesi, tee se viimeistään 7 päivää ennen opetuksen/tutoroinnin alkamista tai kurssimaksu veloitetaan.
Koko Etelä-Pohjanmaan avoimen yliopiston ja avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonnan koonti lukuvuodelle 2022-2023 julkaistaan elokuun alussa Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston nettisivuilla.

Tarkemmat ohjeet tenttiin ilmoittautumisesta pdf-tiedostona.

Kysy lisää tarjoamistamme avoimen yliopiston kursseista:

Latvanen Teppo

rehtori , Kansalaisopisto

Saukko Jaana

viestintäkoordinaattori , Kansalaisopisto

Nyt on sinun aikasi!


Jos kaipaat ohjausta itselle mielekkään harrastuksen löytämisessä, ota yhteyttä Ohjauspalveluun:

Haarala Satu

apulaisrehtori , Kansalaisopisto