Alennukset ovat henkilökohtaisia. Alennusten saaminen edellyttää alennusoikeuden todistamista opiston toimistolla viimeistään kurssin alkamispäivänä. Myös mahdolliset lahja- ja etukortit on esitettävä toimistolla viimeistään kurssin alkamispäivänä.

Työttömät työnhakijat

 • Työttömät työnhakijat voivat opiskella lv. 2021-2022 kursseilla puoleen hintaan (kurssimaksu väh. 10€).
 • Etu ei koske taiteen perusopetusta, avointa yliopistoa eikä tilauskoulutusta
 • Etuuden saamiseksi on esitettävä Todistus työnhaun voimassaolosta ennen kurssin alkua. Lomake löytyy kirjautumalla Te-toimiston nettisivujen Oma asiointi-palveluun.
 • Lisäksi on toimitettava opiston oma lomake. Voit täyttää lomakkeen kansalaisopistolla tai sähköisesti täyttettävänä pdf-lomakkeena ja palauttaa sen sähköpostitse kansalaisopisto@seinajoki.fi

Opetushallituksen avustamat kurssit

Opetushallitus on myöntänyt Seinäjoen kansalaisopistolle lukuvuodelle 2019-2020 valtionavustusta työttömien työnhakijoiden, senioreiden, eläkeläisten, oppimisvaikeuksia kokevien ja maahanmuuttajien kurssimaksujen alentamiseen

 • Opinto-ohjelmassa tähtikuviolla merkityillä kursseilla kurssimaksu on em. kohderyhmiin kuuluville alennettu kurssikohtaisesti (tarkista maksun suuruus kurssin tiedoista).
 • Alennukseen oikeuttava lomake on saatavana opiston asiakaspalvelusta tai sähköisesti täytettävänä pdf-lomakkeena. Voit kysyä lomaketta myös OPH-kurssin opettajalta. Palauta lomake opiston toimistoon kurssin toiseen kokoontumiskertaan mennessä, muuten kurssimaksu laskutetaan täysmääräisenä.

Ystävänkortti

Seinäjoen kansalaisopisto on mukana Ystävänkortti toiminnassa. Ystävänkorttitoiminnassa kehitysvammainen maksaa itse omat kulunsa ja hänen tukihenkilönsä/avustajansa pääsee samalle kurssille maksutta kortin avulla. Tukihenkilö on osallistumisen mahdollistaja. Kortin voi noutaa opiston toimistosta.

Kaikukortti

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, konsertteihin, tanssiesityksiin tai teatteriin ja lisäksi kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Kaikukorttikokeilu kestää 30.6.2022 asti.

Kaikukortti oikeuttaa kortin haltijan osallistumaan maksutta kansalaisopiston kursseille. Musiikin yksilöopetukseen, tietotekniikan yksilöohjaukseen sekä kuntosalin henkilökohtaiseen ohjaukseen ja itsenäiseen harjoitteluun kuntosalilla Kaikukortilla saa 50 % alennuksen kurssimaksusta.

Vuodesta 2022 alkaen Kaikukortilla voi osallistua lukuvuoden aikana maksutta kahdelle (2) Seinäjoen kansalaisopiston kurssille (lukuvuosi 2021-2022). Uudistus koskee uusia kurssi-ilmoittautumisia.

Kaikukortin ulkopuolelle on rajattu

 • avoimen yliopiston opetus
 • taiteen perusopetus
 • pätevöittävät kurssit
 • yleiset kielitutkinnot
 • kurssien materiaalimaksut

Kurssille ilmoittautuessa hyväksyt yleiset peruutusehtomme. Jos ilmoittaudut kurssille, etkä peru kurssia peruutusehtojemme mukaisesti, katsomme sinun käyttäneen oikeuden maksuttomaan kurssiin ja kurssipaikkasi annetaan seuraavalle. Kaikukortilla pääsee kurssille vain, jos paikkoja on vapaana.

Kurssipaikka tulee varata seinajoki.fi/opistopalvelut tai soittamalla asiakaspalveluumme p. 06 416 2440.  Kaikukortti tulee esittää asiakaspalvelussa ennen kurssin alkua. Jos et ilmoita Kaikukortin numeroa meille, laskutamme kurssista normaalin hinnan.

Lisätietoja Kaikukortista seinajoki.fi/kaikukortti