Seinäjoen kansalaisopisto tarjoaa taiteen perusopetuksen yleistä oppimäärää kuvataiteessa, rytmimusiikissa ja teatteritaiteessa, Taide- ja musiikkikoulu Luovaamossa. Opetus tapahtuu rytmimusiikin ja teatterin osalta syksyllä 2020 käyttöön otetussa Lämppäri-rakennuksessa Marttilassa, kuvataiteen opetus entisen Taidekoulu Oivan tiloissa, myös Marttilan alueella.

Mukaan Luovaamoon pääset ilmoittautumalla jonoon kurssi-ilmoittautumisen kautta. Hakusanalla Luovaamo löydät eri taidealojen jonot. Ilmoittautua voi pitkin vuotta, mutta pääsääntöisesti ryhmät koostetaan loppukevään ja alkusyksyn aikana ja opetus alkaa syyskuun alussa. Katso Luovaamon esite.

Mikä taiteen perusopetus?

Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta, joka on kohdennettu erityisesti n.7-18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Taiteen perusopetuksen pohjana ovat sitä koskevan lain ja asetuksen lisäksi Opetushallituksen hyväksymät opetussuunnitelman perusteet.

Taiteen perusopetus antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään, tukee luovaa ajattelua ja toimintaa, aisti- ja tunneherkkyyttä sekä kehittää opiskelu- ja vuorovaikutustaitoja. Samallavahvistuvat oppilaan minän kasvu ja kehittyminen sekä hänen kykynsä jäsentää ympäröivää todellisuutta.

Luovaamoa Eskareille!

Luovaamon varhaisiän monialaiset taideopinnot yhdistävät kuvataiteita, teatteritaidetta ja rytmimusiikkia. Opinnot on suunnattu 6-7-vuotiaille varhaisikäisille ja eskareille Opintojen avulla rohkaistaan eskarilaisen luovuutta, kehitetään ilmaisua ja kehitetään sekä vahvistetaan itsetuntoa. Lukuvuoden aikana lapsesi tutustuu kolmeen eri taito- ja taideaineeseen 10 viikon jaksoina. Kurssilla työskentely on kokonaisvaltaista ja leikinomaista lapsen ikäkaudelle sopivaa tekemistä. Lukuvuoden jälkeen lapsesi voi ilmoittautua haluamaansa Luovaamon taide- tai taitoaineiden opintoihin. Ilmoittaudu opistopalvelut.fi/seinajoki -sivustolla.

Katso Luovaamon kevään esitykset, konsertit ja näyttelyt

seinajoki.fi/kansalaisopisto/tapahtumat

Opettajat

Opettajiin saat yhteyden Seinäjoen kansalaisopiston asiakaspalvelun kautta.

Kuvataide

Päivi Anttila

Päivi Anttila

Olen syntynyt ja asun Luopajärvellä. Kotimme on sininen talo, siellä asun perheeni kanssa: mies ja tytär. Toinen tyttäristä asuu jo muualla. Perheeseen kuuluu myös koirani Arvi, joka on jääräpäinen cairnterrieri. Se pitää minut liikkeellä joka päivä. Liikunta muutenkin, etenkin kuntosali, on vastapainoa työlleni. Kaikki lähti aikanaan jo lapsena liikkeelle rakkaudesta piirtämiseen aina ammatiksi asti. Nykyään olen mieleltäni nuori, mutta omaan pitkän kokemuksen kuvataiteen opettajana. Mielestäni kuvataiteessa tärkeintä on oman ajattelun ja taitojen kehittäminen. Ryhmieni rennossa ilmapiirissä saa olla oma itsensä ja toteuttaa omia ajatuksiaan. Ryhmässä on positiivista voimaa ja innostusta, joka vie eteenpäin.

Anneli Di Francis

Anneli Di Francis

Olen keraamikko ja kuvataiteilija. Opetan piirustusta, maalausta sekä paperimassaveistoksia. Kuulun Varikon taiteilijoihin ja olen aktiivisesti mukana näyttelyissä myös ulkomailla.

Mikko Hakomäki, taideaineiden opettaja

Mikko Hakomäki

Työni avulla toivon voivani antaa oppilaille valmiuksia visuualiseen ajatteluun, terveeseen itsetuntoon ja tasapainoiseen elämään. Parasta työssäni on nähdä oppilaiden taitojen kehittyminen ja ilmaisun huipentuminen uuteen ja ennennäkemättömään. Motto: Oppiminen on elämys. Kengän numero: 45.

Piia Koski

Pasi Ojajärvi

Maria Kallioniemi

Rytmimusiikki

Markus Kaikkonen

Timo Luostari

Timo Luostari

Timo on aikaisemmin ollut merirosvo, sen näet hänen tatuoinneistaan. Timo kuitenkin kunnostautui ja alkoi soittaa kitaraa – ja tosi hyvin soittaakin. Timo on käynyt parhaimman kitarakoulun. Nimittäin pappansa on opettanut Timolle kaiken musiikista ja nyt Timo jakaa oppinsa oppilailleen. Timo osaa soittaa kaikkia bändisoittimia. Timon suosikkikappale on Mantsurian kukkuloilla, kitaraversiona.

Riikka Pekkala

Riikka laulaa ja soittaa koskettimia. Hänen mielestä musiikissa parasta on sen rajattomuus, koska musisoidessa saa vapaasti keksiä ja luoda omaa. Vapaa-ajallaan Riikka tekee musiikkia, tanssii ja käydä keikoilla kuuntelemassa bändejä.

Henri Peltola

Henrin pääasiallinen toiminta on soittaa rumpuja kotistudiossaan yhdessä Jimi-poikansa kanssa. Jimistä tulee maailman paras rumpali. Henri kiertää keikoilla ympäri Suomea ja usein myös merellä asti. Henri osaa soittaa kaikkia bändisoittimia, koska harjoitteli ahkerasti nuorena, eikä kuluttanut aikaansa hölmöilyyn. Henri tykkää kaikesta nopeasta, myös musiikissa.

Mika Peltoniemi

Mika soittaa sujuvasti kaikkia bändisoittimia, mutta omilla keikoillaan pääasiassa kitaraa. Ehdoton vahvuus on komea lauluääni, jolla on käyty myös telkkarissa. Mika opettaa lapsille ja nuorille kitaransoittoa ja bändisoittoa. Mika tykkää Robinin musiikista ja saippuakuplista.

Jiri Mustajärvi

Tiitus Ahokas

Maxim Nikitin

Tino Virtaniemi

Teatteritaide

Heli Orava

Salla Honkanen

Venla Sippola

Sivulla on tiedostoja, jotka eivät ole saavutettavia.