Seinäjoen kansalaisopisto tarjoaa taiteen perusopetuksen yleistä oppimäärää kuvataiteessa, rytmimusiikissa ja teatteritaiteessa, Taide- ja musiikkikoulu Luovaamossa. Opetus tapahtuu rytmimusiikin ja teatterin osalta syksyllä 2020 käyttöön otetussa Lämppäri-rakennuksessa Marttilassa, kuvataiteen opetus entisen Taidekoulu Oivan tiloissa, myös Marttilan alueella.

Mukaan Luovaamoon pääset ilmoittautumalla jonoon kurssi-ilmoittautumisen kautta. Hakusanalla Luovaamo löydät eri taidealojen jonot. Ilmoittautua voi pitkin vuotta, mutta pääsääntöisesti ryhmät koostetaan loppukevään ja alkusyksyn aikana ja opetus alkaa syyskuun alussa.

Mikä taiteen perusopetus?

Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta, joka on kohdennettu erityisesti n.7-18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Taiteen perusopetuksen pohjana ovat sitä koskevan lain ja asetuksen lisäksi Opetushallituksen hyväksymät opetussuunnitelman perusteet.

Taiteen perusopetus antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään, tukee luovaa ajattelua ja toimintaa, aisti- ja tunneherkkyyttä sekä kehittää opiskelu- ja vuorovaikutustaitoja. Samallavahvistuvat oppilaan minän kasvu ja kehittyminen sekä hänen kykynsä jäsentää ympäröivää todellisuutta.

Opettajat

Opettajiin saat yhteyden Seinäjoen kansalaisopiston asiakaspalvelun kautta.

Kuvataide

Päivi Anttila

Päivi Anttila

Olen syntynyt ja asun Luopajärvellä. Kotimme on sininen talo, siellä asun perheeni kanssa: mies ja tytär. Toinen tyttäristä asuu jo muualla. Perheeseen kuuluu myös koirani Arvi, joka on jääräpäinen cairnterrieri. Se pitää minut liikkeellä joka päivä. Liikunta muutenkin, etenkin kuntosali, on vastapainoa työlleni. Kaikki lähti aikanaan jo lapsena liikkeelle rakkaudesta piirtämiseen aina ammatiksi asti. Nykyään olen mieleltäni nuori, mutta omaan pitkän kokemuksen kuvataiteen opettajana. Mielestäni kuvataiteessa tärkeintä on oman ajattelun ja taitojen kehittäminen. Ryhmieni rennossa ilmapiirissä saa olla oma itsensä ja toteuttaa omia ajatuksiaan. Ryhmässä on positiivista voimaa ja innostusta, joka vie eteenpäin.

Anneli Di Francis

Anneli Di Francis

Olen keraamikko ja kuvataiteilija. Opetan piirustusta, maalausta sekä paperimassaveistoksia. Kuulun Varikon taiteilijoihin ja olen aktiivisesti mukana näyttelyissä myös ulkomailla.

Mikko Hakomäki, taideaineiden opettaja

Mikko Hakomäki

Työni avulla toivon voivani antaa oppilaille valmiuksia visuualiseen ajatteluun, terveeseen itsetuntoon ja tasapainoiseen elämään. Parasta työssäni on nähdä oppilaiden taitojen kehittyminen ja ilmaisun huipentuminen uuteen ja ennennäkemättömään. Motto: Oppiminen on elämys. Kengän numero: 45.

Piia Koski

Pasi Ojajärvi

Rytmimusiikki

Markus Kaikkonen

Timo Luostari

Timo Luostari

Timo on aikaisemmin ollut merirosvo, sen näet hänen tatuoinneistaan. Timo kuitenkin kunnostautui ja alkoi soittaa kitaraa – ja tosi hyvin soittaakin. Timo on käynyt parhaimman kitarakoulun. Nimittäin pappansa on opettanut Timolle kaiken musiikista ja nyt Timo jakaa oppinsa oppilailleen. Timo osaa soittaa kaikkia bändisoittimia. Timon suosikkikappale on Mantsurian kukkuloilla, kitaraversiona.

Riikka Pekkala

Riikka laulaa ja soittaa koskettimia. Hänen mielestä musiikissa parasta on sen rajattomuus, koska musisoidessa saa vapaasti keksiä ja luoda omaa. Vapaa-ajallaan Riikka tekee musiikkia, tanssii ja käydä keikoilla kuuntelemassa bändejä.

Henri Peltola

Henrin pääasiallinen toiminta on soittaa rumpuja kotistudiossaan yhdessä Jimi-poikansa kanssa. Jimistä tulee maailman paras rumpali. Henri kiertää keikoilla ympäri Suomea ja usein myös merellä asti. Henri osaa soittaa kaikkia bändisoittimia, koska harjoitteli ahkerasti nuorena, eikä kuluttanut aikaansa hölmöilyyn. Henri tykkää kaikesta nopeasta, myös musiikissa.

Mika Peltoniemi

Mika soittaa sujuvasti kaikkia bändisoittimia, mutta omilla keikoillaan pääasiassa kitaraa. Ehdoton vahvuus on komea lauluääni, jolla on käyty myös telkkarissa. Mika opettaa lapsille ja nuorille kitaransoittoa ja bändisoittoa. Mika tykkää Robinin musiikista ja saippuakuplista.

Antti Hakala

Petri Välimäki

Maxim Nikitin

Tino Virtaniemi

Teatteritaide

Projektikoordinaattori Laura Kivimäki

Laura Kivimäki

Laura Kivimäki on opastanut lapsia ja nuoria teatterin maailmassa jo 20 vuoden ajan. Lauralle tärkeitä asioita teatteriopetuksessa on ryhmätyöhön oppiminen sekä toisaalta oman persoonan vahvistaminen ja oppilaan omien vahvuuksien löytäminen. ”Parasta työssä on se, kun huomaa oppilaiden ajattelevan asioita, hoksaavan yksityiskohtia ja löytävän roolinsa sekä oman paikkansa ryhmässä. Ja tietysti leikki – se että on saanut leikkiä työkseen jo kaksi vuosikymmentä! Teatteria ja elämää ei pidä ottaa liian vakavasti.

Piia-Pauliina Mäntysaari

Piia-Pauliina Mäntysaari

Heippa, olen Piia-Pauliina ja rakastan näyttelemistä! Lapsena ja nuorena tein sitä koko ajan, mutta sitten oli pitkä tauko. Onneksi olen aikuisena löytänyt takaisin teatterin pariin, kun viitisen vuotta sitten kiinnostuin draamakasvatuksesta ja harrastajateatterista. Ryhmätyöskentelyssä minulle on tärkeää luottamuksellinen ilmapiiri, jossa jokainen jäsen voi kokea olevansa turvassa. Haluan rohkaista kaikkia heittäytymään ja käyttämään mielikuvitusta; aina se ei ole niin helppoa, mutta onneksi sitäkin voi opetella.

Marjaana Araneva

Heli Orava

Salla Honkanen

Riina Haukkala