Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta, joka on kohdennettu erityisesti lapsille ja nuorille.
Seinäjoen kansalaisopisto tarjoaa taiteen perusopetuksen yleistä oppimäärää kuvataiteessa, rytmimusiikissa ja teatteritaiteessa. Kaikille taidealoille on ollut aikaisemmin oma opetussuunnitelmansa, mutta jatkossa kaikki kolme taidealaa ovat sisällytettyinä yhteiseen opetussuunnitelmaan. Tällä uudistuksella vahvistetaan taiteiden välistä yhteistyötä ja annetaan oppilaillemme entistä monipuolisempaa taidekasvatusta.

Olemme valinneet Seinäjoen kansalaisopiston taiteen perusopetukselle yhteisen nimen Taide- ja musiikkikoulu Luovaamo.

Taiteen perusopetus antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään, tukee luovaa ajatelua ja toimintaa, aisti- ja tunneherkkyyttä sekä kehittää opiskelu- ja vuorovaikutustaitoja. Samalla vahvistuvat oppilaan minän kasvu ja kehittyminen sekä hänen kykynsä jäsentää ympäröivää todellisuutta.


Taiteen perusopetus mahdollistaa myös asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen hakeutumisen. Taiteen perusopetuksen pohjana ovat sitä koskevan lain ja asetuksen lisäksi Opetushallituksen hyväksymät opetussuunnitelman perusteet. Seinäjoen kansalaisopistossa on mahdollista opiskella taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaisesti kuvataidetta, teatteritaidetta sekä rytmimusiikkia.

Opettajat

Opettajiin saat yhteyden Seinäjoen kansalaisopiston asiakaspalvelun kautta.

Kuvataide

Päivi Anttila

Päivi Anttila

Olen syntynyt ja asun Luopajärvellä. Kotimme on sininen talo, siellä asun perheeni kanssa: mies ja tytär. Toinen tyttäristä asuu jo muualla. Perheeseen kuuluu myös koirani Arvi, joka on jääräpäinen cairnterrieri. Se pitää minut liikkeellä joka päivä. Liikunta muutenkin, etenkin kuntosali, on vastapainoa työlleni. Kaikki lähti aikanaan jo lapsena liikkeelle rakkaudesta piirtämiseen aina ammatiksi asti. Nykyään olen mieleltäni nuori, mutta omaan pitkän kokemuksen kuvataiteen opettajana. Mielestäni kuvataiteessa tärkeintä on oman ajattelun ja taitojen kehittäminen. Ryhmieni rennossa ilmapiirissä saa olla oma itsensä ja toteuttaa omia ajatuksiaan. Ryhmässä on positiivista voimaa ja innostusta, joka vie eteenpäin.

Anneli Di Francis

Anneli Di Francis

Olen keraamikko ja kuvataiteilija. Opetan piirustusta, maalausta sekä paperimassaveistoksia. Kuulun Varikon taiteilijoihin ja olen aktiivisesti mukana näyttelyissä myös ulkomailla.

Mikko Hakomäki, taideaineiden opettaja

Mikko Hakomäki

Työni avulla toivon voivani antaa oppilaille valmiuksia visuualiseen ajatteluun, terveeseen itsetuntoon ja tasapainoiseen elämään. Parasta työssäni on nähdä oppilaiden taitojen kehittyminen ja ilmaisun huipentuminen uuteen ja ennennäkemättömään. Motto: Oppiminen on elämys. Kengän numero: 45.

Iiri Jutila

Nimeni on Iiri. Olen opiskellut ja työskennellyt taiteen parissa varmaan ainakin puolet koko elämästäni. Olen aika poikkitaiteellinen yksilö, minusta taidetta on kaikessa mikä liikkuu, kuuluu, maistuu, tuoksuu, tuntuu ja näkyy. Jokainen saa ja osaa tehdä taidetta omalla tavallaan.

Piia Koski

Pasi Ojajärvi

Mervi Peltokangas

Rytmimusiikki

Markus Kaikkonen

Timo Luostari

Timo Luostari

Timo on aikaisemmin ollut merirosvo, sen näet hänen tatuoinneistaan. Timo kuitenkin kunnostautui ja alkoi soittaa kitaraa – ja tosi hyvin soittaakin. Timo on käynyt parhaimman kitarakoulun. Nimittäin pappansa on opettanut Timolle kaiken musiikista ja nyt Timo jakaa oppinsa oppilailleen. Timo osaa soittaa kaikkia bändisoittimia. Timon suosikkikappale on Mantsurian kukkuloilla, kitaraversiona.

Riikka Pekkala

Riikka laulaa ja soittaa koskettimia. Hänen mielestä musiikissa parasta on sen rajattomuus, koska musisoidessa saa vapaasti keksiä ja luoda omaa. Vapaa-ajallaan Riikka tekee musiikkia, tanssii ja käydä keikoilla kuuntelemassa bändejä.

Henri Peltola

Henrin pääasiallinen toiminta on soittaa rumpuja kotistudiossaan yhdessä Jimi-poikansa kanssa. Jimistä tulee maailman paras rumpali. Henri kiertää keikoilla ympäri Suomea ja usein myös merellä asti. Henri osaa soittaa kaikkia bändisoittimia, koska harjoitteli ahkerasti nuorena, eikä kuluttanut aikaansa hölmöilyyn. Henri tykkää kaikesta nopeasta, myös musiikissa.

Mika Peltoniemi

Mika soittaa sujuvasti kaikkia bändisoittimia, mutta omilla keikoillaan pääasiassa kitaraa. Ehdoton vahvuus on komea lauluääni, jolla on käyty myös telkkarissa. Mika opettaa lapsille ja nuorille kitaransoittoa ja bändisoittoa. Mika tykkää Robinin musiikista ja saippuakuplista.

Petri Välimäki

Maxim Nikitin

Timo Virtaniemi

Teatteritaide

Niina Hallila

Hei, olen Niina. Täällä Kansalaisopistolla opetan kädentaitoja sekä toimin yhtenä ohjaajana Luovaamo teatterissa. Ensimmäisen näytelmäni kirjoitin 14-vuotiaana. Sen ensi esittämisestä tuli tänä vuonna täyteen 22 vuotta, joten voitte siitä laskea montako vuotta ikää on jo kertynyt. Vapaa-ajallani askartelen ja leivon mieluusti kahden pikku neitini kanssa.

Projektikoordinaattori Laura Kivimäki

Laura Kivimäki

Laura Kivimäki on opastanut lapsia ja nuoria teatterin maailmassa jo 20 vuoden ajan. Lauralle tärkeitä asioita teatteriopetuksessa on ryhmätyöhön oppiminen sekä toisaalta oman persoonan vahvistaminen ja oppilaan omien vahvuuksien löytäminen. ”Parasta työssä on se, kun huomaa oppilaiden ajattelevan asioita, hoksaavan yksityiskohtia ja löytävän roolinsa sekä oman paikkansa ryhmässä. Ja tietysti leikki – se että on saanut leikkiä työkseen jo kaksi vuosikymmentä! Teatteria ja elämää ei pidä ottaa liian vakavasti.

Piia-Pauliina Mäntysaari

Piia-Pauliina Mäntysaari

Heippa, olen Piia-Pauliina ja rakastan näyttelemistä! Lapsena ja nuorena tein sitä koko ajan, mutta sitten oli pitkä tauko. Onneksi olen aikuisena löytänyt takaisin teatterin pariin, kun viitisen vuotta sitten kiinnostuin draamakasvatuksesta ja harrastajateatterista. Ryhmätyöskentelyssä minulle on tärkeää luottamuksellinen ilmapiiri, jossa jokainen jäsen voi kokea olevansa turvassa. Haluan rohkaista kaikkia heittäytymään ja käyttämään mielikuvitusta; aina se ei ole niin helppoa, mutta onneksi sitäkin voi opetella.

Mikko Timonen