Seinäjoen kansalaisopistolla voit toimia vapaaehtoisena. Vapaaehtoiset tekevät tärkeää työtä olemalla läsnä, kuuntelemalla ja kannustamalla mukaan harrastamaan. Vapaaehtoistyön muotoja ovat vertaisohjaajat ja opistokaverit.

Ole se muutos jonka tahdot nähdä.

Kansalaisopiston vapaaehtoiset saavat etuja opiston toimintoihin, joista sovitaan erikseen toimintaa ohjaavan tahon kanssa. Esim. opistokaveri voi osallistua alennetulla maksulla tai jopa maksutta kurssille, johon hän ohjaa tai saattaa uuden kohderyhmään kuuluvan osallistujan. Lisäksi opisto voi tarjota muita etuja, kurssilahjakortteja, vapaalippuja tai tuotepalkintoja kiitoksena ahkerasta ja merkityksellistä vapaaehtoisena toimimisesta.

Opistokaverit

Opistokaverit ovat Seinäjoen kansalaisopiston ohjauspalvelun kautta toimivia vapaaehtoisia. He toimivat tukihenkilön tavoin auttamalla harrastusten pariin henkilöitä, joilla ilman apua ja tukea on haastavaa tai mahdotonta päästä opiston kursseille mukaan. Tapaamismäärät sovitaan yhdessä jokaisen toimintaan osallistuvan kanssa. Ne voivat vaihdella yhdestä neljään kertaan kuukaudessa. Pienikin teko on suuri teko!

Opistokaverin tehtävät voivat olla esimerkiksi
· Auttaa ikäihminen opiston kurssille ja saattaa tämä kurssin jälkeen kotiin
· Saattaa lapsi kurssille ja viedä tämä harrastuksen jälkeen kotiin
· Tuoda opiston toimintaan mukaan harrastamaton ja yksinäinen henkilö, joka ilman tukea ei kykenisi osallistumaan

Opistokaveri voi osallistua Seinäjoen kansalaisopiston kurssitoimintaan avustajana maksutta.

Opistokaveritoimintaa koordinoi Seinäjoen kansalaisopiston ohjaushenkilöstö. Opistokaveritoiminta löytää sekä avun tarvitsijoita, että vapaaehtoisia mukaan. Opistokaverina autat tulemaan kurssille, toimit rinnallakulkijana ja kannustajana. Jokainen opistokaverisuhde on erilainen, kuten me ihmisetkin olemme. Tärkeintä on, että välität. Opistokaverina sinä voit muuttaa toisen ihmisen maailman, avaamalla oven mielekkäiden toimintojen ja yhteisöjen pariin. Opistokaveritoiminnassa jokainen vapaaehtoinen haastatellaan ennen toiminnan alkua. Saat tehtävään perehdytyksen. Kaksi kertaa vuodessa olet oikeutettu osallistumaan opistokavereiden virkistyspäivään. Virkistyspäivässä tapaat muita vapaaehtoisia ja saat tukea omaan työhösi vapaaehtoisena. Lasten kanssa työskenteleviltä opistokavereilta tarkastetaan ennen työn alkua rikosrekisteriote.
Haluatko opistokaveriksi? Ota yhteyttä tai täytä alla oleva lomake.

Haarala Satu

apulaisrehtori , Kansalaisopisto

Opistokaveriksi

Vertaisohjaajat

Vertaisohjaajatoimintaa koordinoivat Seinäjoen kansalaisopiston suunnittelijaopettajat. Ota heihin yhteyttä, jos vertaisohjaaminen kiinnostaa sinua. Vertasohjaajat toimivat ryhmänohjausohjaustehtävissä vertaistoimijoina, eikä heille makseta palkkaa työstä.

Kieliopinnot:

Väli-Torala Päivi

suunnittelijaopettaja , Kansalaisopisto


Musiikki:

Pellikka Anna

suunnittelijaopettaja , Kansalaisopisto


Liikunta ja tanssi:

Tammivaara Kirsi

suunnittelijaopettaja , Kansalaisopisto


Tietotekniikka:

Keskinen Taija

suunnittelijaopettaja , Kansalaisopisto


Kädentaidot:

Tuomivirta Mirja

suunnittelijaopettaja , Kansalaisopisto