Koulutus

Seinäjoen kaupungissa yksityisiltä perhepäivähoitajilta vaaditaan koulutus. Suositeltava koulutus on Perhepäivähoitajan ammattitutkinto (40 ov) joka on sosiaali- ja terveysalan toisen asteen tutkinto. Koulutus antaa valmiudet ja pätevyyden toimia yksityisenä tai kunnallisena perhepäivähoitajana yksin tai ryhmäperhepäivähoidossa.  Muu soveltuva koulutus voi olla esimerkiksi lähihoitajakoulutus.

Ennen aloittamista

  • Ota yhteyttä yksityisen perhepäivähoidon yhteyshenkilöön Anne Peurasaareen anne.peurasaari@seinajoki.fi tai 040 8680907. Hän tulee alueen perhepäivähoidon ohjaajan kanssa kodin tarkistuskäynnille, jossa tarkistetaan kodin ja ulkoalueen turvallisuus ja soveltuvuus perhepäivähoitopalveluun. 
  • Toimita rikosrekisteriote nähtäväksi.

Kun koti on hyväksytty ja vaadittavat asiakirjat esitetty, hoitaja saa hyväksymisilmoituksen yksityisen perhepäivähoidon aloittamisesta. Hoitaja toimittaa hyväksymisilmoituksen Kelalle.

Yksityiselle perhepäivähoitajalle suositellaan vastuuvakuutuksen ottamista. Hoitajan tai perheen kotivakuutus ei korvaa työaikana sattuneita vahinkoja.