Kärjen koulu on 1.-6.   –luokat käsittävä alakoulu Kärjen kaupunginosassa.

1.2.2021

Uusi kevätlukukausi on lähtenyt käyntiin lumen ja talven liikkumisen iloa hyödyntäen.

Viime vuonna lunta ei ollut sen vertaa, että olisi hiihtämään tai luistelemaan juuri päässyt. Siksi olisi nyt ensiarvoisen tärkeää taitojen karttumisen kannalta, että kotona opetellaan yhdessä luistinten sitomiset, jotta itse oppitunti ei mene vain luistinten sitomiseen. Loppujen lopuksi sen oppii hyvinkin äkkiä, kun vain ottaa sen työn alle. Samoin suksiin monojen kiinnittämiset. Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo.

Tänä keväänä koulussamme käynnistyy pilotti-hankkeena Suomen mallin mukaisesti harrastaminen osana koulupäivää. Tämä on iso hanke, jonka takana on Opetus- ja kulttuuriministeriö.  Koulumme oppilailta koottiin kyselyn myötä tietoa siitä, millaisia harrastuksia olisi mukava kokeilla. Meidän koulustamme valikoituivat parkour, animaatio ja futsal+jalkapallo.

Suomen mallia toteuttaa toukokuun puoleen väliin mennessä koulun ulkopuoliset toimijat, meillä Seinäjoella Louhimo koordinoi pilottihanketta.

Parkour on suunnattu 5-6 –luokkalaisille ja käynnistyy jo viikolla 6, jatkuen toukokuulle saakka. Aloitus on koulun salissa, mutta siirtyy sitten ulos, kun ohjaaja näin katsoo. Toiminta alkaa 1krt viikossa, myöhemmin 2 krt viikossa, jotta kaikki 15 kertaa saadaan touteutettua.

Elokuva-animaatio toteutuu 1h/vko yhteensä 5 kertaa niin 1-3 –luokkalaisille kuin 4-6-luokkalaisille. Nämä alkavat porrastetusti siten, että ensin (viikolla 10) alkaa 4-6 –luokille ja sitten 1-3- luokille (viikosta 12 alkaen).

Jalkapallo & futsal alkaa 1-2-luokkalaisille ja kokoontumisia on yhteensä 5 kertaa. Aloituksesta lisää myöhemmin näiden luokkalaisten koteihin Helmen kautta.

Kaikissa näissä Suomen mallin pilottikerhoissa tieto kerhoista tulee Helmen kautta, jossa kerrotaan tarkemmin minne ilmoittaudutaan. Mukaan mahtuu tietty määrä osallistujia. Mukavia harrastushetkiä kaikille, jotka kerhoihin pääsevät!

Päivä on jo pidentynyt selvästi, nautitaan lumesta ja pian lisääntyvästä auringon paisteesta!

rehtori