Opiskelijamme kertovat omin sanoin kokemuksiaan kansalaisopiston kursseilta. Tarinat ovat aina tervetulleita, joten voit lähettää tai kertoa oman tarinasi meille!

Lue uusimpia opiskelijatarinoitamme:

Jussi Ojala – Luovaamo taiteen perusopetuksesta sisältöjä elämään

Saara Pohjonen

Saara Pohjonen osallistuu Seinäjoen kansalaisopistolla Keskipäivän kirjoitushetki -kurssille, jota vetää sanataideohjaaja ja kirjailija Jussi Matilainen. ”Olen saanut monipuolisesti inspiroivia virikkeitä kirjoitusharrastukseni tueksi. Olen oppinut kuuntelemaan paremmin”, Saara kuvailee ja jatkaa: ”Toisten tekstejä arvioitaessa oppii paljon itsekin. Mahtavaa on ollut myös kokemus ryhmään kuulumisesta. Keskinäinen luottamus ja hyvä yhteishenki ovat kannustaneet kirjoittamaan hyvinkin henkilökohtaisista aiheista.” Saara yrittää päästä samalle kurssille myös ensi vuonna. Häntä kiinnostavat myös kokkauskurssit.

Vuokko Ala-Ilkka

Vuokko Ala-Ilkka on ollut mukana artenomi Niina Hallilan vetämällä Väriä ja iloa elämään käsitöistä -kurssilla jo toista vuotta. Kurssilla parasta on Vuokon mukaan sosiaalinen puoli. ”Olen oppinut uusia tekniikoita ja löytänyt uusia ideoita tekemiseen”, Vuokko toteaa. Hän aikoo jatkaa Seinäjoen kansalaisopistossa myös ensi vuonna, mutta ei vielä tiedä, mille kurssille aikoo ilmoittautua. ”Päätän sen vasta kesällä, mutta on paljon mahdollista, että jatkan samalla kurssilla”, Vuokko sanoo.

Marja-Leena Ämmänkoski

Marja-Leena Ämmänkoski on myös mukana Niina Hallilan vetämällä Väriä ja iloa elämään käsitöistä -kurssilla. ”Parasta on ryhmä. Meillä on kivoja keskusteluja. Opettaja on innostava ja avulias ja tuo joka kerta uusia juttuja kokeiltavaksi”, Marja-Leena kehuu. Hän on mukana myös kahdella muulla kurssille: Iloa laulusta! sekä Kirjoittamisen kasvuryhmä: Matka luovuuden sydämeen. ”Opistolla on niin loistava tarjonta, että on vaikea päättää, mille kursseille osallistuu”, Marja-Leena naurahtaa. Hän aikoo tehdä päätöksen ensi vuoden kurssista vasta myöhemmin.

Hanna Rajala

Hanna Rajala kulkee liikuntatieteiden maisteri Kirsi Tammivaaran vetämässä naisten jumpassa Alakylän koululla jo kolmatta lukukautta. ”Parasta on se, että pääsen jumppaan kävellen, sillä asun lähellä. Olen tykännyt myös siitä, että jumpassa on käytetty monipuolisesti erilaisia jumppavälineitä, kuten kahvakuulaa, keppiä ja kuminauhaa, jopa villasukkiakin. Olen oppinut monia hyviä ja tehokkaita jumppaliikkeitä, joita olen voinut hyödyntää myös kotona jumppaillessani”, Hanna kertoo. Hän aikoo osallistua kansalaisopiston jumppaan myös ensi lukukaudella. ”Lisäksi haluaisin osallistua johonkin kädentaitokurssille, jos vain sopiva kurssi tulee silloin vastaan”, Hanna toteaa.

Kiira ja Juuli Lilja

Sisarukset Kiira ja Juuli Lilja käyvät kansalaisopistossa musiikkipedagogi Liisa Talvion pianonsoiton yksilöopetuksessa. Kahdeksanvuotias Kiira opiskelee pianonsoittoa nyt jo kolmatta vuotta, kuusivuotiaalle Juulille tämä on ensimmäinen vuosi. ”Olen oppinut soittamaan uusia lauluja. Parasta on ollut oppia soittamaan kahdella kädellä. Haluaisin jatkaa samalla kurssilla ensi vuonna”, sanoo Kiira. Myös Juuli kertoo oppineensa soittamaan uusia kappaleita. ”Parasta on ollut Hämä-hämä-häkki”, hän nauraa. ”Meinaan jatkaa ensi vuonna samalla kurssilla”, Juuli sanoo. Molemmat tytöt kehuvat Liisaa tosi mukavaksi opettajaksi.