Opetussuunnitelma

Me Törnävän koulun oppilaat ja opettajat olemme kiinnostuneita liikunnasta, musiikista ja toiminnallisuudesta. Myös kansainvälisyys on lähellä sydäntä. Tällä haavaa koulussamme opiskellaan englantia ja ruotsia.

Koulussamme on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa. Pihamme on iso ja siellä on runsaasti liikkumaan houkuttelevia välineitä. Hiihtomaa, monitoimikenttä, jääkiekkokaukalo, pururata ja urheilukenttä ovat aivan vieressä. Koulumme sijaitsee joen rannassa ja sen varrella on viihtyisiä ulkoilureittejä.

Tietotekniikan suhteen pyrimme pitämään niin laitteemme kuin taitommekin ajan tasalla. Tavoitteena on opettaa oppilaat hyödyntämään tietotekniikkaa koulutyössään monipuolisesti siten, että tietokoneen ääressä työskentely sujuisi heiltä luontevasti opintojen edetessä pidemmälle ja myöhemmin työelämässäkin. Pääkoulun ja puukoulun puolella on langaton verkko. Oppilaskäytössä on 45 kannettavaa tietokonetta.

Liikunnallistamissuunnitelma

Törnävän koulun liikunnallistamissuunnitelma on laadittu yhteistyössä Seinäjoen alakoulujen sekä Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilu -aluejärjestön kanssa

Törnävän koulun liikunnallistamissuunnitelma lisätään tähän

Yhdessä yhteistyöllä toimintamalli

Seinäjoen kaupungin Yhdessä yhteistyöllä –toimintamalli sisältyy koulujen suunnitelmaan oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä (Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki 2 luku, 13 §/2013).

Toimintamalli ohjaa arvostavaan kohtaamiseen sekä konfliktien rakentavaa ratkaisemiseen. Yhdessä yhteistyöllä vahvistamme luottamuksen kulttuuria sekä lisäämme sosiaalista yhdevertaisuutta.

Toimintamalli perustuu moniammattillisen osaamisen hyödyntämiseen, oppilaiden osallistamiseen sekä kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön.

Törnävän koulun Yhdessä yhteistyöllä -toimintamalli lisätään tähän