Aseman Koulu on Seinäjoen Ylistarossa sijaitseva alakoulu, jossa opetusta on 1-6-luokilla. Oppilasmäärä koulussa on n. 60 ja päivittäistä henkilökuntaa koululla on kuusi henkilöä. Koulurakennus on valmistunut vuonna 1922, ja laaja peruskorjaus on valmistunut alkuvuonna 2020. Koulun pihapiirissä on v. 2018 valmistunut monitoimihalli, josta löytyy mm. täysimittainen liikuntasali ja kuntosali. Käytössämme on myös kylätalo, ja koulun pihasta lähtee kuntorata hiihtolatuineen ja suunnistuskarttakin maastosta löytyy.

Vastavalmistuneen peruskorjauksen myötä kouluun on saatu uudistetut, avarat ja motivoivat tilat sekä huipputeknologinen opetusvälineistö, mm. 86-tuumaiset kosketusnäytöt joka luokkaan. Luokka-ja opiskelutilat on suunniteltu tarjoamaan erilaisille oppijoille mahdollisuuden löytää oma tila ja tapa osoittaa osaamistaan ja maksimoimaan oppimiskykynsä.

Aseman koululla panostetaan monipuolisiin ja oppilaiden tarpeiden mukaisesti muunneltaviin oppimisympäristöihin ja etenkin motorinen oppiminen on Liikkuva koulu-periaatteiden mukaisesti lähellä sydäntämme. Ideologiamme opettaja on turvallinen ja helposti lähestyttävä aikuinen, jonka tärkein tehtävä on pysähtyä oppimisen lisäksi oppijan äärelle. Vaikeuksia kohtaavat kaikki, mutta kaikista löytyvät vahvuudet ja niiden pohjalta avautuu myös tulevaisuus. Aseman koulun arkea eivät luo kuri, oppikirjat ja pilkun viilaus vaan erilaisten oppijoiden huomioiminen, toiminnallisuus ja hyväksyvä kohtaaminen. Oppilaiden osallisuus ja yhteishenkeen panostaminen on toimintaperiaate numero yksi siinä missä opetussuunnitelmassa lukemaan oppiminen.

Aseman koulussa panostetaan Liikkuva koulu-periaatteiden pohjalta oppilaiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja järjestetään aktiivisesti toiminnallisia liikunta -ja digipäiviä. Perusarkeemme kuuluvat pitkät liikuntavälkät, maanantain aamujumpat ja oppiminen toiminnallisuuden kautta.

Aseman Koulu on pieni, mutta pippurinen kyläyhteisön henki, jonka oppilaista kasvaa huumorintajuisia, liikunnallisen elämäntavan sisäistäneitä, itsenäiseen ajatteluun ja digilaitteiden käyttöön perehtyneitä kansalaisia, joilla on sydän paikallaan.

Ajankohtaista

Apua Wilman käyttöönottoon Seinäjoen kaupungin Wilmatuki-sivuilta

https://www.seinajoki.fi/kasvatus-ja-opetus/perusopetus/opiskelu-perusopetuksessa/sahkoiset-ymparistot/wilmatuki/

Lukuvuosi 2023-2024

Kevätkauden tapahtumia:

ke 8.5.2024 Tulevien ykkösten tutustumispäivä klo 9.15-11.15

HOX! Löydät meidät nyt myös Facebookista Aseman koulu (Ylistaro) ja

Instagramista asemankoulu1921

Kuvia Aseman koulun peruskorjatuista tiloista