+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Alakoulut » Kivistön koulu » Menettely oppilaan kiusaamistapauksissa

Menettely oppilaan kiusaamistapauksissa

1. Kun opettaja huomaa, oppilas tai hänen vanhempansa kertovat, että kiusaamista on tapahtunut, opettaja ottaa kiusatun ja kiusaajan(t) neuvotteluun.

Neuvottelun tarkoituksena on saada kiusaaminen loppumaan välittömästi ja oppilaat tajuamaan tehneensä väärin. Opettaja pyrkii saamaan osapuolet tekemään sovinnon.

2. Jos kiusaaminen jatkuu tai toistuu, opettaja ottaa yhteyden molempien osapuolten kotiin. Kiusaajat määrätään kasvatuskeskusteluun, mikäli tilanne ei selviä yhteydenoton jälkeen.

3. Jos kiusaaminen jatkuu vielä näidenkin toimenpiteiden jälkeen, koululla järjestetään opettajan johdolla yhteinen tilaisuus, jossa ovat mukana molemmat osapuolet huoltajineen. Myös rehtori ja koulukuraattori osallistuvat tarvittaessa asian käsittelyyn.


Asiaa käsitellään tarvittaessa myös oppilashuoltoryhmässä, johon vanhemmilla on mahdollisuus tulla mukaan. Tärkeintä on, että tieto kulkee kodin ja koulun välillä, ja että kiusaaminen saadaan loppumaan.

Vapaa-aikana, koulumatkoilla ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa kiusaamista selvitellään yhteistyössä kodin ja koulun kesken. Vanhempien tulee valvoa esimerkiksi lastensa sosiaalisen median käyttöä.


Kivistön koulu

Tuomikatu 8

60100 Seinäjoki

06 1462332 (rehtori)

06 4162331(opettajat)

etunimi.sukunimi(at)edu.seinajoki.fi