Kolmasluokkalaisten koululaispäivät kansalaisopistolla

lapsia kävelee piha-alueella keväällä, taustalla iso valkoinen rakennus
Iloisia ja innostavia kansalaisopiston Koululaispäiviä päästään viettämään jo toista kertaa Kansalaiskampuksella. Lähes 400 kolmasluokkalaista opettajineen saapuu tutustumaan kansalaisopiston harrastustoimintaan ja kohtaamispaikkaan, jossa tulee vahvasti esille kaupungin panostus elinikäiseen oppimiseen ja yksilöllisyyden tukemiseen. Koululaispäiviä vietetään kahtena päivänä, keskiviikkona 24.4. ja torstaina 25.4. klo 8.30–13.30 välisenä aikana.

Koululaispäivät ovat osa Seinäjoen kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaan perustuvaa koulujen kulttuurimatkaa, jolla pyritään saamaan lapsista ja nuorista aktiivisia kulttuurin käyttäjiä ja mahdollisesti myös tekijöitä. Koululaispäiviä on järjestetty kansalaisopistolla jo yli kymmenen vuotta. Koululaiset pääsevät viettämään Koululaispäiviä jo toista kertaa kansalaisopiston uusiin tiloihin kauniille Tammikampusalueelle. Koululaispäivien suosion vuoksi muukaan pääsevät luokat on arvottu ilmoittautuneiden kesken. Kaikille ilmoittautuneille luokille on lähetetty linkki Ohjaava opisto verkkosivun virtuaalisiin työpajoihin, joita oppilaat voivat tehdä yhdessä luokassa opettajan johdolla tai kotona yhdessä huoltajan kanssa.

Mukaan päässeet luokat saavat tutustua monipuolisesti kansalaisopiston toimintaan sekä yleisesti kansalaisopiston tiloihin. Koululaispäivänä kolmasluokkalaiset saavat välipalan ainutlaatuisessa Tammi-kahvilassa, tutustuvat Kansalaisgalleriassa olevaan näyttelyyn ja saavat askarella keväisiä askarteluja, osallistuvat teatterityöpajaan ja lisäksi joko liikunnan tai musiikin työpajoihin.

Koululaispäivien läpiviennistä vastaavat kansalaisopiston päätoiminen henkilöstö muutaman tuntiopettajan avustuksella. Rehtori Teppo Latvasen mukaan kansalaisopisto pyrkii Koululaispäivien kautta tukemaan monipuolisesti hyvinvoinnin, kulttuurin ja osallisuuden toteutumista sekä omien vahvuuksien löytämistä mukaan päässeille kolmasluokkalaisille unohtamatta harrastamisen ja yhteisöllisyyden merkityksellisyyttä. Koululaispäivien myötä toivomme, että mahdollisimman moni löytää tiensä kansalaisopistolle Koululaispäivien jälkeen – niin kulttuurin kuin muidenkin kansalaisopiston tarjoamien palveluiden osalta!

Lisätietoja
Teppo Latvanen, rehtori, 040 774 8391, teppo.latvanen@seinajoki.fi
Jaana Saukko, viestintäkoordinaattori, 050 3793 707, jaana.saukko@seinajoki.fi
Johanna Lehtisaari, hallintokoordinaattori, 050 3793 824, johanna.lehtisaari@seinajoki.fi