+
Tulosta
Etusivu

Kuluttajaturvallisuusilmoitus

Kuluttajaturvallisuusvalvonta siirtyy Tukesille 1.5.2016 alkaen (lisätietoja). Ennen 1.5.2016 kuntien kuluttajaturvallisuusvalvontaviranomaisissa vireille tulleet asiat käsitellään loppuun kuntien toimesta.


Tapahtumasta, joka sisältää merkittävän riskin ja josta voi riskin toteutuessa aiheutua yleisölle vaaraa, on tehtävä kuluttajaturvallisuuslain 6 §:n mukainen ilmoitus ja turvallisuusasiakirja. Hyvin tehty tapahtuman turvallisuussuunnitelma toimii hyvin turvallisuusasiakirjana.

Riskin aiheuttaja voi olla ihmisten suuri määrä tai muu syy kuten esim. benji-hyppy, tatuointi- ja lävistyspalvelut, trampoliini tms. Tapahtumia on niin monimuotoisia, että ilmoitusvelvollisuus on harkittava tapahtuskohtaisesti. Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuolto auttaa kysymyksessä, pitääkö ilmoitus tehdä. Lisätietoja voi lukea myös TUKESin sivuilta.

Mikäli ilmoitusvelvollisuus täyttyy, tapahtuman järjestäjä laatii koko tapahtumaa koskevan ilmoituksen ja turvallisuusasiakirjan. Mikäli tapahtuman sisällä on yksityisiä palveluntarjoajia kuten esim. tatuoija, ilmoituksen ja turvallisuusasiakirjan laatii palveluntarjoaja itse. Tapahtuman järjestäjän on kuitenkin huolehdittava, että ilmoitukset tulee tehtyä. Kaikki eri palveluntarjoajien toiminnot ja vastuuhenkilöt yhteystietoineen sisällytetään myös tapahtuman järjestäjän ilmoitukseen.


Seinäjoen kaupunki

tapahtumakoordinaattori

Kirkkokatu 6, PL 215

60101 Seinäjoki

p. 050 585 4789

tapahtumatseinajoki.fi