Liikuntapalvelut ylläpitää Seinäjoen alueen liikuntapaikkoja ja edistää liikunnan harrastamisen mahdollisuuksia.

Kaupungin keskeisimmät liikuntapaikat ovat Uimahalli-Urheilutalo, Nurmohalli, Ritolahalli, Kirmaushalli, pesäpallostadionit Nurmossa, Seinäjoella ja Peräseinäjoella sekä yleisurheilukentät Seinäjoella ja Ylistarossa.

Tärkeä liikunta-alue on myös Jääurheilukeskus, josta löytyy kolme jäähallia, tekojää ja tekonurmi. Alueen palveluja täydentävät Wallsport areena, josta löytyy mm. tekonurmikenttä, kuntosali ja juoksurata, OmaSP Stadion, kansainväliset mitat täyttävä jalkapallostadion ravintolapalveluineen.

Ulkoilureitistöjä ja kuntoratoja on ympäri kaupungin yhteensä noin 280 km.
Merkittävin ulkoilureitistö on Jouppilanvuorella jonne on rakennettu kuntoreittejä sekä useita levähdyspaikkoja; muun muassa wc:t, kodat ja laavut.
Liikuntapalveluiden kanssa yhteistyössä reiteistä ja luontokohteista vastaa Lakeuden Elämysliikunta ry.

Talvisin kaupunki ylläpitää n. 200 km hiihtolatuja. Reitit kulkevat kuntoradoilla, luontoreiteillä sekä koulujen ja päiväkotien läheisyydessä. Reiteissä on vaihtoehtoja niin kokeneille hiihtäjille kuin aloittelijoille.

Asuinalueiden läheisyyteen on rakennettu lähiliikuntapaikkoja, sekä kunto- ja luontoreittejä asukkaiden vapaaseen käyttöön.

Tilojen varaukset

Liikuntapaikkojen vakiovuoroja haetaan vuosittain erikseen ilmoitettavana aikana.

  • Kentät maaliskuussa
  • Jäävuorot ja oheisharjoittelutilat huhtikuussa
  • Koulujen salit ja liikuntahallit huhti-toukokuussa

Kilpailut ja tapahtumat varataan erikseen. Jäljelle jääneitä vuoroja ja yksittäisiä vuoroja on mahdollista varata vakiovuorojen jaon jälkeen.

Katso lisätietoja tilavarauksista
Siirry Timmi -varausjärjestelmään

Vuorojen peruminen ja muutokset

Vuorot (myös alle 18v) tulee perua 3 vuorokautta ja tapahtumat, ottelut, koulutukset yms. erikseen varattavat vuorot tulee perua 7 vuorokautta ennen vuoron alkua.
Jäähallivuorojen peruutukset on tehtävä 5 vuorokautta ennen vuoron alkua. Perumiset ja muutokset pitää aina vahvistaa kirjallisesti tai sähköpostilla.
Kaikista perumatta jätetyistä ja käyttämättömistä vuoroista peritään hinnaston mukainen käyttömaksu.