+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Koulumatkat ja -kuljetukset

Koulumatkat ja -kuljetukset

Koulukuljetuksen hakeminen

Kaikki kuljetusta tarvitsevat uudet 1.-luokkalaiset hakevat koulukuljetusta sähköisellä kuljetushakemuksella.

Koulutulokkaiden lisäksi myös muiden luokkien oppilaat saattavat joutua hakemaan kuljetusta. Jos oppilaalla täyttyy koulukuljetuksen ehdot matkan pituuden perusteella lähikouluun, kuljetusta ei tarvitse erikseen hakea. Koulukuljetusta haetaan esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

- Oppilaan koulupaikka vaihtuu, koska oppilas tulee valituksi erikoisluokalle, painotetun opetuksen luokalle tai erityisluokalle
- Oppilaan terveydentilaan liittyvistä syistä johtuen oppilas tarvitsee kuljetusta
- Koulumatka on oppilaalle liian rasittava tai vaarallinen
- Määräajaksi myönnetty kuljetus päättyy ja huoltaja hakee uutta kuljetusta


Hae lukuvuoden 2019-2020 koulukuljetusta sähköisellä hakemuksella tästä linkistä.


Jos hakemuslinkki ei aukea (jää lataustilaan), kokeile päivittää sivu (Ctrl+F5) tai avata hakemus toisella selaimella (esim. Chrome tai Mozilla Firefox).
Jos hakemus ei siltikään aukea, olethan yhteydessä

Esikoulukuljetusta haetaan varhaiskasvatuspalveluista, hakulomake löytyy täältä.Ajankohtaista koulukuljetuksista (1.8.2019)

Yksittäisen oppilaan kyyditysaikataulukysymyksissä oppilaan huoltaja ottaa yhteyttä ensisijaisesti koulun kuljetuksia hoitavaan liikennöitsijään, jonka tiedot löytyvät yllä olevan linkin kautta avautuvasta luettelosta. Matkakorttiasioissa on selvintä olla yhteydessä suoraan oppilaan kouluun ja siellä koulusihteeriin. Harkinnanvaraisissa kuljetushakemus- ja koulumatkaoikeutta koskevissa kysymyksissä voi kääntyä koulutoimen puoleen. Sähköinen koulukuljetushakemus avautuu yllä olevasta linkistä.

Koulukuljetusten nouto- ja jättöpaikat sijaitsevat sopivassa kohdassa koulukuljetusauton reittiä. Kotipihasta tai kotipihaan oppilas viedään vain erittäin perustellusta syystä (esimerkiksi liikuntarajoite). Muissa tapauksissa oppilaat tulevat reitin varteen odottamaan koulukuljetusauton saapumista. Koulukuljetusten sujuvuuden kannalta on tärkeää, että oppilaat ovat reitin varressa hyvissä ajoin odottamassa kyyditystä. Heijastimen tai heijastinliivin käyttö on pimeään vuodenaikaan erittäin tärkeää.

Tilausajona toteutettavia koulukuljetuksia hoidetaan alueittain ja jokaisella alueella on oma vastuuhenkilö, johon kuljetuksen yksityiskohtia koskevissa kysymyksissä voi olla yhteydessä. Esimerkiksi kuljetuksen lähtö- ja paluuaika sekä nouto- ja jättöpaikka selviävät kysymällä suoraan liikennöitsijältä. Palvelutuottajien luettelosta löytyy tieto siitä, mihin kokonaisuuteen koulu kuuluu. Tarvittaessa voi olla yhteydessä myös kaupungin henkilökuljetusten koordinaattoriin.

Tilausajojen lisäksi koulukuljetuksissa käytetään paikallis- ja reittiliikenteen vuoroja. Kaupungin keskusta-alueen paikallisliikenteen reitteihin voi tutustua osoitteessa www.komialiikenne.fi. Yhteydet keskustan oppilaitoksiin eri kaupunginosista ovat parantuneet aiemmasta ja tarjolla on mm. puolen tunnin vuorovälejä.

Myös keskusta-alueen ulkopuolella julkisen liikenteen tarjonta on laajentunut Keski-Nurmon, Kouran, Ylijoen, Toivolanrannan, Alaviitalan, Honkakylän koulujen alueelle. Yhteyshenkilönä toimii Johannes Herttola (p. 050 333 3446) Härmän Liikenteeltä. Näistä reiteistä löydät tietoa tästä linkistä.

Lisäksi koko Ylistaron alue tulee julkisen liikenteen piiriin 8.8.2019 koulujen alkaessa. Yhteyshenkilönä toimii Heikki Niemi (p. 050 387 9408). Näistä reiteistä löydät tietoa tästä linkistä.

Paikallisliikenteen ja Härmän Liikenteen muiden reittien ajantasaiset aikataulu- ja reittitiedot löytyvät osoitteesta www.komialiikenne.fi

Muiden reittiliikenteen bussivuorojen aikataulut löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi

Lukiolaisten kuljetukset Seinäjoen kaupungin alueella

Lukiolaisilla on mahdollisuus käyttää kaupungin eri osien (kantakaupunki, Nurmo, Peräseinäjoki, Ylistaro) julkista liikennettä koulumatkojen kulkemiseen. Lippujen hinnat löytyvät Härmän liikenteen kotisivuilta. Oppilailla, joilla koulumatka on yli 10 kilometriä, voivat anoa KELA:n koulumatkatukea. Lisätietoa tästä linkistä.


Koulukuljetusetuuden kilometrirajat:

1.1.2014 alkaen
Esiopetus: 3 km
1–4 -luokat: 3 km
5–9 -luokat: 5 km


Lisätietoja koulukuljetuksista:

Oppilaitosten koulusihteerit, kts. oppilaan koulu
Henkilökuljetusten koordinaattori, p. 06 416 6219
Sivistyskeskuksen toimistosihteeri, p. 06 416 2676 (koulukuljetusten hakeminen, koulumatkaoikeutta sekä harkinnanvaraista koulukuljetushakemuksta koskevat kysymykset)


Koulujen sijaintikartat

Seinäjoen koulut (pdf, 0.81 Mt) Kaupunkikeskustan koulut (pdf, 0.54 Mt)


Koulukuljetusten koulukohtaiset kilometrirajakartat (3 km ja 5 km)

Koulukuljetusten kilometrirajat muuttuivat 1.1.2014. Alla olevista koulukohtaisista kartoista näkee rajojen vaikutuksen kuljetusetuuteen. Kartat ovat suuntaa antavia ja rajatapauksissa matka tarkistusmitataan.

Alakylän koulu [pdf, 249 KB]
Alaviitalan kolu [pdf, 219 KB]
Aseman koulu [pdf, 261 KB]
Haapaluoman varhaiskasvatuskeskus [pdf, 217 KB]
Halkosaaren koulu [pdf, 208 KB]
Honkakylän varhaiskasvatuskeskus [pdf, 216 KB]
Hyllykallion koulu [pdf, 1 MB]
Joupin koulu [pdf, 270 KB]
Kärjen koulu [pdf, 230 KB]
Keski-Nurmon koulu [pdf, 232 KB]
Kirja-Matin koulu [pdf, 251 KB]
Kivistön koulu ja Seinäjoen yhteiskoulu [pdf, 3 MB]
Kouran koulu [pdf, 197 KB]
Marttilan koulu [pdf, 267 KB]
Niemistön koulu [pdf, 266 KB]
Pajuluoman koulu [pdf, 244 KB]
Pohjan koulu [pdf, 285 KB]
Pruukin yhtenäiskoulu [pdf, 958 KB]
Seinäjoen lyseo [pdf, 3 MB]
Steinerkoulu [pdf, 258 KB]
Tanelinrannan koulu [pdf, 270 KB]
Toivolanrannan yhtenäiskoulu [pdf, 218 KB]
Topparlan koulu [pdf, 271 KB]
Törnävän koulu [pdf, 243 KB]
Toukolanpuiston koulu [pdf, 273 KB]
Valkiavuoren koulu ja Nurmon yläaste [pdf, 844 KB]
Ylistaron yläaste [pdf, 244 KB]

Tiedotteita

Sivistyskeskuksen koulukuljetussääntö (pdf, 0.62 Mt) Koulukuljetusten kilometrirajamuutos 1.1.2014 alkaen (pdf, 0.32 Mt) Erikois- ja painotetun opetuksen luokkien koulukuljetusinfo 2019-2020 (pdf, 0.39 Mt)

Koulukuljetusten tilausajojen palvelutuottajien yhteystiedot löytyvät tästä liitteestä (pdf, 0.42 Mt)


Seinäjoen kaupunki
Sivistyskeskus
Käyntiosoite: Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

p. 06 416 2171
f. 06 416 2506 (kaupungintalon info)


sivistyskeskus@seinajoki.fi