+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Asuminen ja ympäristö » Pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonnasta vastaa Seinäjoen kaupungin kunnallinen pysäköinninvalvonta. Pysäköintivirhemaksu on Seinäjoella 45 euroa.

Yhteydenotot pysäköinninvalvontaan ja virhemaksuihin liittyen:
Seinäjoen kaupunki/Pysäköinninvalvonta
PL 215, 60101 Seinäjoki

pysakoinninvalvontaseinajoki.fi

p. 06 416 2125 (arkisin klo 9–10)

Oikaisuvaatimus

Pysäköintivirhemaksuun tyytymätön voi halutessaan esittää kirjallisen oikaisuvaatimuksen pysäköinninvalvojalle. Oikaisuvaatimus on esitettävä säädetyn maksuajan kuluessa virheen tapahtumapäivästä. Mikäli oikaisuvaatimus esitetään määräajan jälkeen se voidaan jättää tutkimatta.

Ohjeet oikaisuvaatimuksen tekemiseen ovat maksukehotuslomakkeen kääntöpuolella. Oikaisuvaatimuksen voi muotoilla vapaasti, mutta siitä on selvittävä tekijän nimi, osoite ja pysäköintivirheen asianumero.

Pysäköinninvalvojan oikaisuvaatimuksen johdosta antamaan päätökseen saa hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen 30 päivässä päätöksen tiedoksisaannista noudattaen, mitä hallintolainkäyttölaissa (586/96) on säädetty.

Valitus hallinto-oikeuteen:

1.1.2016 alkaen hallinto-oikeuteen tehtävä valitus pysäköinninvalvojan päätöksestä on maksullinen (250,00€). Maksua ei peritä, jos valitus hyväksytään.

Oikaisuvaatimus (sähköisesti täytettävä) (docx, 0.06 Mt) Oikaisuvaatimus (tulostettava) (pdf, 0.03 Mt)

Maksullinen pysäköinti

Seinäjoen keskustan alueella on noin 1200 maksullista pysäköintipaikkaa. Maksullisia pysäköintipaikkoja on Valtionkadulla, Ruukintiellä, Puskantiellä, Koulukadulla, Alvar Aallon kadulla, Keskuskadulla, Kalevankadulla, Kauppakadulla, Kulmakadulla ja Torikadulla.

Pysäköintimaksut:
1 h -> 1,50 € ja seuraavat tunnit 2,00 € siten, että esim. 2 h -> 3,50 €. Pysäköintimaksu tulee suorittaa ma–pe klo 9–18 ja la klo 9–15. Maksullisella pysäköintipaikalla moottoripyöriä koskevat samat säännöt kuin autoja ja mopoautoja.

Maksutavat:

Kolikot
Lippuautomaatteihin käyvät pääsääntöisesti 20 ja 50 sentin ja 1 sekä 2 euron kolikot.

Luottokortti ja pankkikortti
Lippuautomaattialueilla pysäköinnin voi maksaa tavallisella pankki- ja luottokortilla. Automaateissa toimivat Visa, Diners Club, Amerikan Express ja Master Card.

Matkapuhelin
Seinäjoella on käytössä kaksi järjestelmää, joilla pysäköinnin voi maksaa matkapuhelimella. Molemmat järjestelmät edellyttävät rekisteröintiä. Matkapuhelinmaksaminen on käytössä kaikilla Seinäjoen yleisillä pysäköintipaikoilla, lukuun ottamatta sairaalan (EPSHP) pysäköintialueita.

EasyPark-palvelussa pysäköinti maksetaan soittamalla aloitusnumeroon ja antamalla tarvittavat tiedot. Palvelu toimii myös älypuhelimella. Pysäköintimaksu veloitetaan jälkikäteen laskulla, luottokortilla tai matkapuhelinlaskulla.

ParkMan-palvelussa (toimii vain älypuhelimella) maksu veloitetaan sovelluksen lataamisen ja käyttöönoton yhteydessä palveluun liitetyltä maksukortilta.

Kaupungin yleisiä pysäköintialueita operoi Seipark Oy.

http://www.seipark.fi/kadunvarsipysakointi/

Seipark Oy
p. 040 864 3086
asiakaspalveluseipark.fi
Tiedekatu 2, 60320 Seinäjoki
www.seipark.fi
Seipark palvelee arkisin klo 8-16