+
Tulosta
Etusivu

Ylinen - Yritys päiväkoti

Ylisen ja Yrityksen päiväkodit yhdistyivät elokuussa 2015.
Ylinen - Yritys päiväkodissa on neljä lapsiryhmää kahdessa eri kiinteistössä. (Ylinen, Ylisentie 15 ja Yritys, Vapaudentie 27)

Ylinen - Yritys päiväkoti on taide- ja kulttuuripainotteinen päiväkoti keskustan tuntumassa. Toivomme, että päiväkodissamme lapsi kokee olonsa turvalliseksi ja lapsi saa mahdollisuuden monipuoliseen leikkiin sekä oppimiseen. Arvomaailmamme, joka painottaa lapsilähtöisyyttä, kulttuuria ja taiteita sekä toiminnallista kasvatuskumppanuutta vanhempien kanssa, näkyy toiminnassamme ja vuorovaikutussuhteissamme. Tavoitteenamme on kohdata lapsi yksilöllisesti omana persoonana. Haluamme tukea hänen kasvuaan tasapainoiseksi, vahvan itsetunnon omaavaksi, elämänmyönteiseksi ja leikkiväksi lapseksi. Pienryhmätoiminta tukee parhaiten lapsen kasvua ja kehitystä.

Sijainnin vuoksi päiväkodista on helppo tehdä retkiä taidehalliin, teatteriin ja kirjastoon sekä lähimetsään ja puistoihin. Talvisin päiväkodin kiinteistöjen lähistöllä liikuntatoimi pitää kunnossa latuja pienille hiihtäjille.

Päiväkodin toiminta-aika molemmissa kiinteistöissä ma-pe klo: 6.30-17 (18.00)

Yrityksen kiinteistön historiikki

Arkkitehti Visannin suunnittelema talo valmistui vuonna 1919 sahanomistaja Israel Yrityksen kodiksi ympärillään omaleimainen ja kaunis piha omenapuineen, leikkimökkeineen ja huvimajoineen. Seinäjoen kaupunki on halunnut kunnioittaa Seinäjoen ensimmäisen lastentarhan perustajana olleen Saima Yrityksen työtä lasten hyväksi nimeämällä hänen entisen kotinsa Yrityksen päiväkodiksi. Päiväkotitoiminta siirtyi Ilmarisen kadulta Yrityksen taloon vuonna 1978.

Ylisen kiinteistön historiikki

Ylisen päiväkoti on aloittanut toimintansa vuonna 1967 ja on vanhin alkuperäisissä tiloissaan toimiva päiväkoti. Vuonna 2008 alkaneen taideprojektin myötä päiväkodista tuli vuonna 2013 Seinäjoen ensimmäinen taide- ja kulttuuripainotteinen päiväkoti.


Ilmaisupainotteinen taideprojekti

Ylisen päiväkodissa on aloitettu syksyllä 2008 Ilmaisupainotteinen taideprojekti, jonka tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia taiteen ja kulttuurin menetelmin. Syksyllä 2013 taiteesta ja kulttuurista on tullut pysyvä osa päiväkotimme toimintaa.


Ylisen kiinteistö

Ylisentie 15

60100 Seinäjoki

Päiväkoti on avoinna klo 6.30-17.00 (18.00)

Yrityksen kiinteistö
Vapaudentie 27
60100 Seinäjoki
Päiväkoti on avoinna klo 6.30 - 17.00 (18.00)

Ylinen - Yritys päiväkodin johtaja Reetta Pellonpää

p. 06 416 2469 tai parhaiten tavoittaa 044 4181314

reetta.pellonpaaseinajoki.fi