+
Tulosta
Etusivu

Päiväkoti Onnimanni

Päiväkoti Onnimanni on 21-paikkainen päiväkoti Peräseinäjoen keskustassa. Kodikas ja viihtyisä päiväkoti on aloittanut toimintansa idyllisessä keltaisessa puutalossa jo vuonna 1979, tätä ennen talo toimi lääkäritalona. Tänä päivänä talossa touhuaa 1-6 vuotiaita lapsia kolmessa pienryhmässä. Ajoittain yksi ryhmä toimii myös esiopetusryhmänä. Ulkona riittää tilaa touhuta kavereiden ja erilaisten leikkivälineiden parissa.

Olennainen osa arkeamme on pienryhmätoiminta. Toimimme omissa pienryhmissämme neljänä päivänä. Pienryhmien toiminnan sisällöt muodostuvat kädentaidoista, liikunnasta, tietojen ja taitojen harjoittelusta sekä kirjoihin tutustumisesta.
Pienryhmätoiminnan perustana on vuorovaikutuksen suunnittelu ja sen mahdollistaminen. Pienessä ryhmässä lapsella on mahdollisuus saada aikuisen huomiota silloin, kun lapsi sitä tarvitsee. Mitä pienemmässä ryhmässä voi olla, sen helpompaa ja turvallisempaa hänen on hallita omaa toimintaansa, tulla yksilönä näkyväksi ja olla oma itsensä. Pienessä ryhmässä lapsi saa enemmän aikuisen tukea ja aikuisen on helpompi havainnoida ja suunnata lapsen toimintaa. Aikuinen voi keskittyä paremmin yhteen lapseen ja saada kokemuksen siitä, että on oikeasti ehtinyt kohdata ryhmänsä lapsia.

Henkilökuntamme on sitoutunut suunnitelmalliseen kasvatustyöhön, jonka perustana on lapsen havainnointi ja sitä kautta lapsen kehitystarpeisiin vastaaminen. Pyrimme antamaan lapselle hyviä elämän eväitä. Toimintamme säännöllisen arvioinnin avulla pyrimme pitämään mielessä perustehtävämme – lapsen hyvinvoinnin edistämisen.

Toimintamme perustuu näihin arvoihin: toisen huomioinen ja kunnioittaminen, samanarvoisuus, oikeudenmukaisuus, lapsen yksilöllinen huomioiminen, kiireettömyys, lapsen fyysinen ja henkinen turvallisuus, hellyyden osoittaminen ja sylin antaminen, vanhempien kasvatusnäkemysten kunnioittaminen.

Päiväkoti on avoinna pääsääntöisesti 06:00–17:00
Avointa leikkikenttätoimintaa järjestetään tiistaisin ja torstaisin 08:15-11:15

AVOIMEN LEIKKITOIMINNAN ESITE (pdf, 0.42 Mt) ONNIMANNIN SANOMAT (pdf, 0.58 Mt)

Päiväkoti Onnimanni

Urheilutie 2 (Remontissa Nyypakankuja 1)

61100 Peräseinäjoki

p. 044 4181239

päiväkodinjohtaja Merja Mäki-Kihniä
p. 044 418 1664

merja.maki-kihniaseinajoki.fi