+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Ilmoittaudu kouluun » Koulupaikan määräytyminen

Koulupaikan määräytyminen

Lapsi on mahdollista ilmoittaa sellaiseen peruskouluumme, jossa on 1. luokan opetusta. Lapselle kannattaa hakea ensisijaista ja toissijaista koulupaikkaa. Oppilaan ensisijainen lähikoulu määräytyy oppilaan asuinosoitteen perusteella, mutta esimerkiksi erikoisluokille haettaessa oman asuinalueen lähikoulun voi merkitä toissijaiseksi koulupaikaksi. Osittain englanninkielisen luokan osalta koulupaikkaa haetaan vasta, kun on tiedossa mahdollinen pääseminen ko. luokalle. Tutustu osittain englanninkieliseen luokkaan tai painotetun opetuksen luokkiin niiden omilla alasivuilla.

Sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialan toimintasäännön mukaisesti oppilaalle varataan koulupaikka koulumatka, luokan oppilasmäärä sekä kasvatukselliset ja opetukselliset seikat huomioiden mahdollisimman lähellä oppilaan kotia olevaan kouluun. Jos huoltaja haluaa oppilaan käyvän muuta kuin hänelle osoitettua koulua, tämä mahdollistetaan, mikäli opetus- ja muut järjestelyt eivät tämän vuoksi vaikeudu. (Toimintasääntö, § 3)

Koulukuljetukset
Koulukuljtukset järjestetään vain kunnan osoittamaan kouluun kuljetusehtojen täyttyessä. Erikoisluokille koulukuljetus (esim. kaksikielinen opetus) järjestetään vain julkisilla kulkuneuvoilla.

Oppilaita sijoitetaan toisinaan myös toissijaiseen lähikouluun. Muu lähellä sijaitseva koulu nimetään tällöin oppilaan lähikouluksi. Vaikka ensisijaiset lähikoulualueet on nimetty, toimivat lähialueen naapurikoulut myös lähikouluina esimerkiksi suurista oppilasmääristä johtuen. Oppilaiden uudelleen sijoittelua on tarvittu eri vuosina useammalla koulualueella. Esimerkiksi Pajuluoman koulun alueen oppilaan toissijaisena lähikouluna voivat olla Kärjen koulu tai Lintuviidan koulu oppilaan asuinpaikasta riippuen.

Ensisijaiset lähikoulualueet katuosoitteen mukaisesti löytyvät täältä: https://kartat.seinajoki.fi

Jos yhteensopivuusongelmaa ilmenee avatessasi karttaa Internet Explorer -selaimella, kokeile joitain toista esim. Mozilla Firefoxia tai Google Chromea.

Tutustu kartan käyttöohjeeseen(ohje) (pdf, 0.47 Mt)
Kaikki alakoulut löytyvät täältä: www.seinajoki.fi/alakoulut

Kouluvalintaan liittyviä yksityiskohtia voi tiedustella myös suoraan kouluilta.

Erityisopetus
Lapsi ilmoitetaan oman alueen lähikouluun. Osa lapsista tarvitsee koulunkäynnin aloittamiseen erityisopetusta, jota ei välttämättä järjestetä lähikoulussa. Siinä tapauksessa uudesta koulupaikasta tehdään myöhemmin keväällä eri päätös. Jos lapsella on erityisen tuen päätös, asiasta on hyvä mainita sähköisen ilmoittautumislomakkeen lisätietoja -kohdassa.


Seinäjoen kaupunki
Sivistyskeskus
Käyntiosoite: Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki