+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Aamu- ja iltapäivätoiminta

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia vähentämällä lasten yksinoloa ja tarjoamalla turvalliset olosuhteet sekä aikuisen läsnäoloa ja ohjausta koulupäivän jälkeen.
Osana lapsen kasvun ja kehityksen tukea iltapäivätoiminta auttaa myös koteja ja koulua yhteisessä kasvatustyössä. Tavoitteena on avoin, rohkaiseva ja kiireetön ilmapiiri, joka tukee lapsen kehitystä ja oppimista.

Seinäjoen kaupunki järjestää perusopetuslain mukaista 1-2 luokkalaisten iltapäivätoimintaa varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnan päättämässä laajuudessa.
Toimintaa järjestetään kaupungin alakoulujen alueilla koulujen arkityöpäivinä klo 12.00-16.00 välisenä aikana.


Hakeminen lukuvuoden 2017-2018 toimintaan jälkihakuna

Hakuaika on ollut 30.1. - 5.2.2017. Hakuajan jälkeen saapuneet hakemukset huomioidaan, mikäli iltapäivätoimintaryhmä on muodostunut ja ryhmässä on tilaa.

Jälkihakemuslomakkeelle pääset tästä

Haapaluoman ja Honkakylän varhaiskasvatuskeskusten 1.-2. luokkien oppilaat hakevat paikkaa suoraan varhaiskasvatuksen aluejohtajalta.

Lukuvuoden 2017–2018 koulutyön aloituspäivä on torstai 10.8.2017.

Iltapäivätoimintapaikka myönnetään aina lukuvuodeksi kerrallaan. Lapsella ja hänen huoltajallaan ei ole subjektiivista oikeutta saada perusopetuslain mukaisia aamu- ja iltapäivätoimintapalveluja. Päätös toimintaan ottamisesta pyritään tiedottamaan koteihin toukokuun loppuun mennessä.


Mikäli aamu- ja iltapäivätoiminnan sähköisen hakulomakkeen toiminnassa ilmeni ongelmia, pyydämme lähettämään palautetta sähköpostiosoitteeseen ilmoittautumistukiseinajoki.fi

Helmi oppilastietojärjestelmän tietosuojaseloste (pdf, 0.34 Mt)


Hakeminen kevätlukukauden 2017 toimintaan

Jos lapsellanne on iltapäivätoimintapaikan tarvetta vielä kevään 2017 aikana, ota yhteyttä apip-toimistolle apipseinajoki.fi


Toimintamaksu

Perusopetuslain mukainen toimintamaksu on 120 €/kuukaudessa, käyttöasteesta riippumatta. Asiakasmaksuun sisältyy välipala. Mikäli samasta perheestä on useampi kuin yksi lapsi toiminnassa mukana, on sisaralennus puolet täydestä toimintamaksusta eli 60 €/kuukaudessa.

Jos lapsi ei sairautensa vuoksi voi kalenterikuukauden aikana osallistua iltapäivätoimintaan yli 10 päivänä, maksusta peritään puolet.
Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kuukauden, maksua ei peritä. Jos lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksusta peritään ns. paikanvarausmaksu eli puolet kuukausimaksusta.

Laskutusta varten osoitteenmuutokset on ilmoitettava kirjallisesti apipseinajoki.fi


Irtisanominen

Perhe voi halutessaan luopua paikasta kesken kauden.
Paikasta luopumisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti apipseinajoki.fi. Laskutus jatkuu kuluvan kuukauden loppuun.


Muita mahdollisuuksia koululaisen iltapäivien järjestämiseksi

- jos viikoittainen toiminnan tarve on vähäistä, kannattaa tiedustella myös koululla mahdollisesti toimivia harrastekerhoja
- Kelan 1-2 luokkalaisen huoltajille suunnattu osittainen hoitovapaa tai työntekijän vuorotteluvapaa


Sivustoa päivitetty 6.2.2017

Seinäjoen kaupunki

Sivistyskeskus / Erityispalvelut

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

Postiosoite: PL 215, 60101 Seinäjoki

Käyntiosoite:

Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki (Seinäjoen kaupungintalo)

p. 06-416 7338, 06-416 7337, f. 416 2175

apip@seinajoki.fi