Seinäjoen kaupunki teki vuonna 2022 päätöksen viiden julkisen taideteoksen hankkimisesta uuden asemanseudun rakennusurakan ensimmäisessä vaiheessa.

Asemakorttelin ja pysäköintitalon julkisivun taideteoksia toteuttamaan valittiin Arja Kärkkäinen, Tiina Raitanen, Pia Männikkö ja Juhana Moisander.  Lisäksi aseman uuden alikulkukäytävän ensimmäiselle osuudelle valittiin jatkosuunnitteluun ja toteutukseen Marjukka Korhosen teosehdotus.

Seiparkin pysäköintitalon julkisivussa tullaan näkemään monumentaalinen, Seinäjoen ja rautatien merkityksiä käsittelevä julkisivuteos Asemalaituri 0 Juhana Moisanderilta. Arja Kärkkäisen teos Synnyinkivi levittäytyy perhepalvelukeskus Aallokon pääsisäänkäynnille ulkotilan katukiveykseen. Aallokon sisääntuloaulassa tulijaa tervehtii Pia Männikön teos Rönsy. Asemakorttelin sisäpihalla Tiina Raitasen Odottaja ja Saapujat ruokkii mielikuvitusta ja löytämisen iloa. Marjukka Korhosen teos Kaninkolo ja maailmanpyörä tuo alikulkukäytävän putkimaiseen tilaan annoksen kokemuksellisuutta ja viihtyisyyttä.

Aseman taiteilijat ovat työstäneet teoksia osana aseman rakennusurakkaa vuoden 2023 aikana ja teosten on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. Lisäksi Heikki Varjan vuonna 1979 rautatieläisten kunniaksi pystytetty pronssiveistos Tuolta se tulee, tuolta se tulee siirretään uudelle asema-aukiolle.