Yleisurheiluseura Seinäjoen Seudun Urheilijat ry satsaa lapsiin ja nuoriin, sillä heissä on myös huippu-urheilun tulevaisuus.

Seinäjoen Seudun Urheilijat ry eli SSU on yleisurheilun ja triathlonin erikoisseura, ja se on liikuttanut Seinäjoen ja sen ympäristön väkeä vuodesta 2009. Seura kirjaimellisesti yhdistää Seinäjoen seudun urheilijoita, sillä sen taustalla on neljän pienemmän yleisurheiluseuran yhdistyminen.

Kuvassa lapsia leikkimässä sinisellä urheilukentällä

SSU järjestää lasten, nuorten ja aikuisten yleisurheilutoimintaa: yleisurheilukouluja, juniorivalmennusta, lajivalmennusta ja tietenkin pyörittää laadukasta kilpailutoimintaa Seinäjoen Keskuskentällä. Tänä vuonna SSU järjestää moniotteluiden pohjoismaiset mestaruuskilpailut Seinäjoen Keskuskentällä 11-12.6. Vuonna 2017 seura järjesti yleisurheilun SM-kisat eli Kalevan kisat. Taitoa järjestää isoja, kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja ei siis seuralta puutu. Pitkin kautta seura organisoi monen tasoisia kilpailuja, joista erityisen suosittuja ovat kaikkein pienimmille lapsille järjestetyt kilpailut, joissa jokainen saa mitalin. Vaikka pikkulasten kilpailuissa kyse on ennen kaikkea hauskanpidosta, on lasten kilpailuilla kauaskantoisempiakin vaikutuksia. Moni pieni saa lastenkisoista kipinän yleisurheiluun.

SSU:n valmentajat ja ohjaajat ovat ammattitaitoisia, innostuneita ja sitoutuneita. Moni junioriyleisurheilija on saanut harjoitella saman valmentajan ohjauksessa kymmenenvuotiaasta aina aikuisikään saakka, usein samassa treeniporukassa. Urheilijat hitsautuvat yhteen seurakavereidensa kanssa ja saavat elämäänsä tärkeän yhteisön. Se on tärkeää yleisurheilun kaltaisessa yksilölajissa. Myös yleisurheilussa on joukkuehenkeä!

SSU satsaa kovasti niin sanottuun urheilijanpolkuun. Toimintaa on tarjolla eri ikäluokille sopivana. Vartuttuaan urheilija valitsee mieluisimmat lajit ja keskittyy niihin. Seura haluaa kasvattaa urheilijoita, joilla säilyy liikunnan ilo ja tekemisen rentous myös silloin, kun urheilusta tulee totisempaa, kun astutaan yhä kovempiin kisaympyröihin ja huippu-urheilun pariin.

Lisätietoa SSU:n toiminnasta saa seuran kotisivuilta www.ssu-yu.fi tai Facebookista Seinäjoen Seudun Urheilijat Ry

Kuvassa urheilijoita juoksemassa sinisellä urheilukentällä.

Seinäjoella toimivat liikuntaseurat ja – yhdistykset esittäytyvät. Julkaistu uutiskirjeessä 4/2022