Kuvassa taitoluistelija jäällä. Kuva SeiTL

Seinäjoen taitoluistelijat ovat jo 30 vuoden ajan tarjonneet laadukasta taitoluistelu harrastusta ja ammattitaitoista luisteluopetusta kaiken ikäisille. Mukaan toimintaan voi tulla missä vaiheessa tahansa.

Seinäjoen taitoluistelijoille on jo vuonna 2004 myönnetty silloinen Nuori Suomi -sinetti. Keväällä 2008 sinettiseuratoiminta muuttui Tähtiseuratoiminnaksi. Lajiliittojen, liikunnan aluejärjestöjen sekä Olympiakomitean laatuohjelma on toiminut pohjana toiminnallemme jo kymmenien vuosien ajan ja haluamme turvata lasten ja nuorten turvallisen ja hyvän harrastamisen myös jatkossa sekä kasvaa ja kehittyä edelleen seurana eteenpäin.

Luistelutaitojen opettelun voi aloittaa jo 3 vuotiaana tai ennen kouluikää luistelukouluryhmistä tai mukaan voi tulla koululaisten harrasteryhmiin. Kaikissa pienten lasten ryhmissä edetään ikätasoon sopivilla harjoitteilla leikkien ja hauskojen mielikuvien avulla. Aikuisten luistelutaitojen opettelun voi aloittaa Skate fit&skills tunnilta tai halutessaan voi tulla kokeilemaan muodostelman aikuisjoukkueita.

Seurassamme on n. 350 jäsentä. Kaiken tasoisille luistelijoille on ryhmiä. Erilaisia ryhmiä on harrastajille, soveltavalle luistelulle, yksiluisteluun, kevytkilparyhmiä, muodostelmajoukkueita, aikuisten tekniikka ryhmä sekä aikuisten muodostelman joukkue, unohtamatta maailman ainutta miesten muodostelmajoukkuetta RiverBullssia.

Luistelutaito kuuluu kaikille. Ohjaajamme ovat taitoluisteluliiton kouluttamia sekä valmennuksesta vastaavat ammattivalmentajat, joiden johdolla taitojen opettelu on hauskaa ja johdonmukaista. Innostuksen kasvaessa ja taitojen lisääntyessä voi halutessaan jatkaa muodostelma- tai yksinluistelun. Seuran toiminta pohjautuu arvoihin yhdessä, ilolla, kehittyen. Nämä arvot näkyvät erityisesti jokapäiväisissä valmennus ja ohjaustilanteissa.

Seurassamme on kaksi lajilinjaa

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuelaji, jossa joukkueiden tavoitteena on mahdollisimman yhtenäinen kilpailuohjelma. Muodostelmaluistelussa on tarjolla joukkueita eri ikäisille lajin harrastajille. Lajin voi aloittaa alle 10 -vuotiaiden RiverKids ryhmästä, jossa harjoitellaan luistelun perustaitoja ja tutustutaan muodostelmaluistelun eri osa-alueisiin. Iän ja taitojen karttuessa on mahdollisuus siirtyä ensimmäiseen kilpailevaan joukkueeseen.

Yksinluistelu, jossa harjoitellaan yksilötaitoja ja kilpaillaan yksilöohjelmalla. Kilparyhmät antavat mahdollisuuden kehittyä omissa taidoissaan eteenpäin ja löytää oma kilpailutaso useista eri vaihtoehdoista tai kisata aina SM-tasolla saakka. Harjoittelu on monipuolista ja koostuu useista taidon eri osa-alueista, niin jäällä kuin maallakin.

Kevään aikana otamme luistelijoita mukaan vielä alle kouluikäisten maanantai-iltojen luistelukouluihin, lauantain koululaisten Jäätaiturit harrasteryhmään sekä sunnuntai-iltojen aikuisten tekniikkaa ja kuntoa kohottavaan Skate fit&skills tunnille.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja seuran kotisivuilta seinajoentaitoluistelijat.fi. Löydät meidät myös facebookista Seinäjoen Taitoluistelijat sekä instagramista @seinajoentaitoluistelijat

Yhdessä, ilolla, kehittyen SeiTL

Kuvassa muodostelmaluistelijoita jäällä. Kuva SeiTL

Seinäjoella toimivat liikuntaseurat ja – yhdistykset esittäytyvät. Julkaistu uutiskirjeessä 1/2023