Kuvassa kolme kilpauimaria hyppää uima-altaaseen. Taustalla toimitsijoita.
Yhdessä tekemistä, uimisen iloa ja onnistumisia.

Seinäjoen uimarit -58 ry on tarjonnut alueen lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa uintia jo yli kuudenkymmenen vuoden ajan. Uinnissa yhdistyy tekninen osaaminen ja fyysinen suorituskyky saumattomasti. Seuran kaikki uimarit ovat sinnikkäitä kilpauimareita, jotka hiovat tekniikkaa, voima, kestävyyttä sekä liikkuvuutta altaassa ja kuivalla maalla aktiivisten valmentajien osaavissa käsissä.

Seinäjoen uimareissa harrastaa aktiivisesti kilpauintia noin 120 uimaria. Seuran uimarit harjoittelevat 1-6 kertaa viikossa riippuen ikäryhmästä ja tasosta. Uinti on matalan kynnyksen laji jonka aloittaminen ei vaadi alkuun isoa panostusta, uimahousut ja -lasit riittävät mainiosti. Seuran toimintaan voi hakea mukaan ympäri vuoden, uudet ryhmät aloittavat pääsääntöisesti syksyisin ja näitä pyritään luomaan aina tarpeen mukaan. Pienet uimarit harjoittelevat leikin varjolla ja osallistuvat kilpailuihin, kun ovat niihin valmiita. Vanhimmat seuran uimarit taistelevat SM-mitaleista ja tämän jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta Masters-uimarina.

Valmentajia seurassa on yli kaksikymmentä ja he saavat pienen korvauksen tekemästään tärkeästä työstä. Hallitus koostuu kolmestatoista jäsenestä. Tämän lisäksi seurassa on kaksi toimihenkilöä sekä vanhempaintoimikunta. Seuratyö on aktiivista ja perustuu vapaaehtoisuuteen, yhtään palkattua henkilöä seuralla ei tällä hetkellä ole.

Seura järjestää joka vuosi useita kilpailuja ja leirejä. Nämä tapahtumat ovat hyvin odotettuja ja ne antavat uimareille onnistumisen elämyksiä, intoa opetella ja harjoitella lisää sekä jakaa ainutlaatuisia kokemuksia yhdessä kavereiden kanssa. Uimarien vanhempien ja huoltajien panos seuran järjestämissä tapahtumissa on merkittävä. Uimarit ovat kuitenkin kilpailujen päätähtiä! Aikuisille nämä tapahtumat tarjoavat jännittäviä ja palkitsevia hetkiä niin organisoijana, valmentajana, kilpailuissa toimitsijana kuin vanhempanakin. Ilman edellä mainittujen ihmisten panostusta kilpauinti ei olisi mahdollista tällä tasolla kuin se nyt on.

Lisätietoa Seui:n toiminnasta saa seuran kotisivuilta www.seui.fi tai Facebookista SeUi – Seinäjoen Uimarit -58 ry.

Lisätietoja
Riika Tavast, Puheenjohtaja
Seinäjoen Uimarit -58 ry
puheenjohtaja@seui.fi

Kuvassa kilpauimari ui radalla perhosuintia. Taustalla muita uimareita ja toimitsijoita.

Seinäjoella toimivat liikuntaseurat ja – yhdistykset esittäytyvät. Julkaistu uutiskirjeessä 1/2022