Lasten liikennepuistossa alle 12-vuotiaat lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä ja kokemaan polkuautoilun riemua turvallisesti. Seinäjoen nuorisopalveluiden ylläpitämä vapaa-ajanpaikka on maksuton ja toiminnallinen, jossa ei ajokalusto ehdi pölyttyä, sillä puistossa käy kesäisin n. 10 000 vierailijaa.

Liikennesääntöjä opetteleville lapsille on puistossa lainattavia polkuautoja kahta eri kokoa. Ajaessa on käytettävä kypärää, joita voi lainata puistosta, mutta suositeltavaa on käyttää omaa kypärää. Puisto on kuin pienoismaailma, josta löytyy polkuautot, puhuva liikennevalo, tankkauspiste, suojatiet, liikenneympyrä ja jalkakäytävät.

Illuusion luomisesta puistoon huolehtivat nuoret kesätyöntekijät, jotka auttavat autojen valinnassa ja ohjeistavat niiden käytössä. Ruuhka-aikoina ajoaika on n. 10 min. Puiston ohjaajat pitävät lisäksi liikennepuistoautokouluja, joissa lapset voivat ajaa ajokortin. Ajokorttitunnit on tarkoitettu 6–12-vuotiaille.

Yhdessä oppiminen on hauskaa ja lapset ovat liikennepuistossa aina huoltajiensa vastuulla. Turvallisuudesta ja opastuksesta liikennepuistossa huolehtivat vanhemmat ohjaajien kanssa yhdessä. Lapsi voidaan poistaa ajoradalta, mikäli hän ei kehotuksista huolimatta noudata puiston sääntöjä ja vaarantaa omaa tai muiden turvallisuutta.

Fiilispuisto

Fiilispuisto on kaikille avoinna oleva maksuton pelivälinelainaamo, joka sijaitsee Liikennepuiston yhteydessä. Sinne voi tulla pelailemaan sekä viihtymään erilaisten pelien ja leikkien merkeissä. Fiilisalueella saa lainata kolmipyöriä ja potkumopoja perheen pienimmille, mutta näillä ei mennä ajoradalle turvallisuuden takia. Myös fiilispuistossa on ohjaaja, joka osallistuu toimintaan.

Liikenne- ja Fiilispuisto löytyy nyt myös Instagramista, josta voit seurata puiston kuulumisia päivittäin.