Kuvassa lapsia pelaamassa jalkapalloa.

Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit Ry eli SJK-juniorit on jäsenmäärältään Etelä-Pohjanmaan suurin jalkapalloseura. SJK-juniorit on niin sanottu monitasoseura, jossa jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus harrastaa taidoista riippumatta. SJK-juniorit tarjoaa pelaajapolun niille pelaajille, jotka haluavat kehittyä pelaajana ja tavoitella vaikkapa Euroopan kenttiä mutta tarjoamme pelaajapolun myös niille, jotka haluavat harrastaa jalkapalloa paikallisella tasolla sosiaalisen yhteisön ja liikunnan vuoksi.

SJK-junioreiden toiminnan voi aloittaa jo 3-4 vuotiaana Snadikerhossa. Snadikerhossa leikitään jalkapallon hengessä ja kaikkein pienimmillä Snadeilla on vanhemmat vielä mukana leikkimässä. Ikäluokkajoukkueisiin siirrytään sen vuoden aikana, kun lapsi täyttää 7 vuotta. Siitä aina aikuisikään saakka tarjoamme laadukasta valmennusta ja liikuntaa.

SJK-junioreiden arvoja ovat Perhe, Kehittyminen ja Rohkeus. Näillä arvoilla haluamme viestiä sitä, että SJK-juniorit on positiivisia tunteita herättävä yhteisö, joka mahdollistaa yksilöllisen ja ryhmässä kehittymisen ihmisenä ja urheilijana. Haluamme positiivisella tavalla kannustaa kaikkia luottamaan omiin kykyihinsä ja onnistumaan omissa tavoitteissaan. SJK-junioreiden voimavara onkin yhteisössä. Yli 1000 pelaajaa liikkuu seuran väreissä, mukaan lukien erityisliikuntaryhmä Tiikerit ja pyörätuolijalkapallojoukkue Power Chair. Näiden lasten ja nuorten liikuttamiseen tarvitaan paljon taustahenkilöitä ja siitä yhteisössä huolehtii noin 200 ihmistä eri rooleissa.

SJK-juniorit työllistää kokopäiväisesti 6 ihmistä ja osapäiväisesti toiset 6 ihmistä. Tämän ja liikunnan mahdollisuuden tarjoamisen vuoksi SJK-juniorit ei ole ainoastaan jalkapalloseura. SJK-juniorit on Seinäjoella työllistäjä ja liikuttaja. Tämä on asia, jota tulevaisuudessa haluamme vaalia ja kehittää, jotta seuran merkitys erityisesti hyvinvoinnin tekijänä kaupungissa ja sen ympärillä säilyy.

Lisätietoa SJK-junioreiden toiminnasta saa seuran kotisivuilta www.sjk-juniorit.fi tai Facebookista SJK-juniorit.

Kuvassa kaksi jalkapalloilijaa kamppailee pallosta vihreällä tekonurmella.

Seinäjoella toimivat liikuntaseurat ja – yhdistykset esittäytyvät. Julkaistu uutiskirjeessä 3/2022