Erityisnuorisotyö kuuluu osaksi Seinäjoen kaupungin nuorisopalveluja.
Erityisnuorisotyö on tarkoitettu 13–17 -vuotiaille nuorille.

Seinäjoen alueella työskentelee sinua varten kaksi erityisnuorisotyöntekijää. Meihin saat olla suoraan yhteydessä ihan missä tahansa elämää askarruttavissa asioissa. Asiat voivat liittyä esim. vapaa-aikaan, ihmissuhteisiin, kouluun, kotiin, päihteisiin. Luottamuksellisissa keskusteluissa ja tapaamisissa mietitään yhdessä miten päästään eteenpäin.

Työskentelemme nuoren etua ajatellen yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Erityisnuorisotyön vahvuutena on se, että voimme mennä kohtaamaan nuoria heidän omille reviireilleen. Kohtaamista tapahtuu kaduilla, kouluissa, oppilaitoksissa ja keskellä arjen elämää.

Haastavissa elämäntilanteissa olevien nuorten tukeminen toteutuu keskustelemalla ja toiminnallisen tekemisen kautta. Tärkeitä tavoitteita on nuorten itsetunnon vahvistaminen sekä tunne-elämän ja sosiaalisten taitojen kehittäminen, jotka tapahtuvat yksilö- ja ryhmätyön kautta.

Meidän toimistomme sijaitsee PILARIssa (Keskuskatu 32 K). Pilari toimii nuoren ja perheen tukena Seinäjoella. Puhelimeen vastaamme yleensä virka-aikana (8–16), sähköpostit, tekstiviestit ja whatsapp toimii kellon ympäri ja yhteydenottoihin pyrimme vastaamaan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana!