Kuvassa kaksi jääkiekkomaalia vastakkain porttina jonka välistä lapsi liukuu kyykyssä jääkiekkovarusteet päällä. Takana aikuinen katsomassa liukua. Taustalla luistelijoita jääkiekkokaukalossa.

Vuonna 1996 perustettu jääkiekon erikoisseura S-Kiekko Juniorit ry pitää ovet avoinna kaikille jääkiekon harrastamisesta kiinnostuneille tytöille ja pojille, naisille ja miehille. Seuralla on ryhmiä lasten Luistelukoulusta aina aikuisten harrasteryhmiin saakka.

Harrastuksen voi aloittaa jo vaikka kolmevuotiaana Luistelukoulussa, jossa opitaan luistelun alkeet pitkälti leikkien ja pelien avulla. Siellä myös pidetään ennen kaikkea hauskaa! Luistelun ja kiekonkäsittelyn perustaitoja opetellaan Kiekkokoulussa edelleen leikkien ja pelaten. Kiekkokoulu on tarkoitettu yhden kauden mukana olleille tai vastaavilla lähtötaidoilla mukaan tuleville lapsille. U8-ryhmässä (2015 syntyneet) on kaksi kautta mukana olleita tai vastaavilla lähtötaidoilla mukaan tulevia lapsia.

Seura tarjoaa lapsille Leijonakiekko- ja luistelukoulussa paitsi onnistumisia ja elämyksiä myös tien liikunnalliseen ja terveelliseen elämäntapaan. Samalla toimitaan lasten ehdoilla, luodaan positiivista ilmapiiriä ja kehitetään lajitaitoja. Tänä syksynä Leijonakiekkokoulu aloittaa Energia Areenalla sunnuntaina 11.9.: Kiekkokoulu klo 9.40 – 10.50, Luistelukoulu klo 10.50 – 12.00 ja U8 klo 12.10 – 13.00. Tytöille on myös omat vakiovuorot: he harrastavat tiistaisin klo 18.00 – 19.00 Jäähalli 3:ssa aloittaen 11.10.

Taitojen karttuessa pelaajapolulla siirrytään junioreihin ikäluokissa U9 – U14 sekä kilpajunioreihin ikäluokissa U15 – U20. Jotta toiminta saadaan pyörimään laadukkaasti ja kattavasti, tarvitaan joka kaudelle vapaaehtoisten lajin ystävien arvokas työpanos pelaajapolun jokaisella tasolla.

Seuran toimistolla ja halleilla toimintaa pyörittävät valmennuspäällikkö Tuomas Takala, taitovalmentaja Antti Uitto, seuratyöntekijä ja toiminnanjohtajan tehtäviä hoitava Jukka Hakala, seuratyöntekijät Lauri Laakso ja Tomi Poikonen, tyttöjen ja naisten taitovalmentaja Mari Saarinen, maalivahtikoordinaattori Mikko Markkila ja fysiikkavalmentaja Arttu Sissala. Seuran puheenjohtajan nuijaa heiluttaa Teemu Vanharanta ja kokouspöytäkirjoista huolehtii Kirsi Kuusisto.

S-Kiekko Junioreiden arvot ovat sitoutuminen, positiivisuus, avoimuus, kunnioitus ja urheilijaksi kasvaminen. Ne koskevat niin jääkiekon harrastajia kuin kaikkia toimijoitakin. S-Kiekko Juniorit haluaa kehittyä myös seurana: se on saanut kesällä valmiiksi Olympiakomitean ja Jääkiekkoliiton Tähtiseura-laatuohjelman. Tähtiseura-status on tulossa vielä tämän syksyn aikana.

Lisätietoa seuran toiminnasta saat S-Kiekko Junioreiden kotisivulta www.s-kiekko.com ja Facebook-sivulta osoitteesta S-Kiekko juniorit. Kotisivulla on myös Leijonakiekkokoulun ilmoittautumislomake.

Kuvassa aikuinen ohjeistaa jääkiekkovarausteissa olevia lapsia jäällä. Taustalla aikuisia mailat kädessä.

Kuvat: Kirsi Kuusisto

Seinäjoella toimivat liikuntaseurat ja – yhdistykset esittäytyvät. Julkaistu uutiskirjeessä 5/2022