Juhlavuoden huumasta nauttien
Kuvassa lapsia vilkuttamassa kameralle MAila-Jussien peliasuissa.

17.5.2022 tulee kuluneeksi 90-vuotta, siitä kun yksi tunnetuimmista suomalaisen urheilun brändeistä, Maila-Jussit sai alkunsa. Perustamiskokouksessa vuonna 1932 seuran säännöiksi laadittiin seuraavat asiat:

Seuran tarkoituksena on

  • Edistää pesäpalloilua Etelä-Pohjanmaalla
  • Työskennellä puhtaan toverihengen juurruttamiseksi jäseniinsä
  • Toimeenpanna toimintansa tukemiseksi kilpailuja ja juhlia sekä kaikilla muilla hyväksyttävillä tavoilla toimia tarkoituksensa toteuttamiseksi.

Vaikka perustamiskokouksesta on jo vierähtänyt se 90-vuotta, kyseiset säännöt ohjaavat Maila-Jussien toimintaa vielä tänäkin päivänä. SMJ on yksi Etelä-Pohjanmaan alueen suurimmista liikuttajista, noin 500 junioripelaajalla ja noin 27 joukkueella. Ensi kosketus seuraan on mahdollisuus saada jo 4-vuotiaille suunnatussa Pesisliikkarissa, ja keihään kärkenä on naisten edustusjoukkue Superpesiksessä, ja miesten joukkue Suomisarjassa.

Naisten Superpesiksessä pelaava “Jussittaret” on noussut ryminällä taistelemaan mitaleista tulevana kesänä. Joukkue on kokenut isoja muutoksia niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin viime vuosien aikana, ja tämän johdosta Jussittaret on saanut paljon valtakunnallista näkyvyyttä positiivisen ilmapiriin ansiosta.

Seurassa halutaan panostaa nuorten ja lasten ammattitaitoiseen valmennukseen, mikä antaisi paremmat eväät harrastuksessa pysymiseen ja mielekkääseen toimintaan. Olemme siinä mielessä onnellisessa asemassa, että juniorijoukkueiden valmennukseen on saatu houkuteltua entisiä huippupelaajia, jotka ovat tulleet seuran toimintaan mukaan oman jälkikasvunsa myötä. Tämä on myös osoitus siitä, että monella SMJ:n entisellä jäsenellä on vieläkin paikka seuralle omassa sydämessään.

Yksi pesäpallo-liikkeen ”kruunujalokivistä” on vuosittain järjestettävät valtakunnalliset leirit, mitkä keräävät tietyn ikäluokan pelaajat samalle paikkakunnalle viikon ajaksi mittelemään paremmuudesta. Tulevana kesänä C-ikäisten Nuorisoleiri järjestetään Seinäjoella 25.-30.7. välisenä aikana. Leirille on toistaiseksi ilmoittautunut 85 joukkuetta ympäri Suomen tähän pesäpallon 100-vuotis juhlavuoden yhteen isoimpaan tapahtumaan.

Lisätietoa SMJ:n toiminnasta saa seuran kotisivuilta www.smj.fi tai Facebookista Seinäjoen Maila-Jussit

Kuvassa lapsia ja aikuinen pelinjohtaja pesäpalloilemassa areenan tekonurmella.

Seinäjoella toimivat liikuntaseurat ja – yhdistykset esittäytyvät. Julkaistu uutiskirjeessä 2/2022